prosperopro Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 Jak w temacie problem z DISM probalem z najnowszej wersji toolkita. Co z tym zrobić jak to ugryźć 70 updatów nie chce się zintegorać prosze o szybką pomoc. podbijam prośbę ponownie Cytuj
Nieobecny Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 Mogę ci tylko powiedzieć, że właśnie w tej chwili robię drugi obraz Win 8.1 Core/Pro x64 na systemie Win 7 Pro x64, zainstalowałem DISM z linka WinToolkita, użyłem WinToolkit 1.5.2.16, integruję 84 poprawki - wszystko idealnie się integruje. Co mi przychodzi do głowy: 1. uwalony system host 2. system x86 - nie zrobisz na nim integracji x64 3. uwalony obraz systemu, poprawki lub WinToolkit 4. obraz systemu musi mieć wcześniej uaktywniony offline NET 3.5(dotyczy Win 8/8.1) 5. WinToolkit wymaga zainstalowanego/uaktywnionego NET 3.5 6. zły zestaw poprawek - nie wiem bo nie prowadzę ich do Win 8 7. kolejność poprawek - j.w. nie wiem bo nie prowadzę 8. czy zmieniasz jakieś ustawienia w WinToolkit, dodajesz addony, tweaki, kroisz system? - często powoduje to problemy P.S. Co chcesz osiągnąć? - bo można sobie zainstalować automatycznie cały zestaw offline za pomocą WinToolkit lub starszej wersji Windows Hotfix Downloader na działającym systemie. Cytuj
prosperopro Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 poprawki mam z forum do win 8 do x86 i x64 windowsa tez mam z forum 8 core/pro x86 i x64. Część poprawek poszła elegancko ad4 robie to na windows 8.1 pro x64 ale nie wiem o co chodzi uaktywnic offline net 3.5 ? mam zainstlowanego 4.5 ad5 jak to zrobić ? ad6 zestaw poprawek z forum to chyba dobry. ad7 a skąd znalezc kolejnosc ? ad8 nic tylko updaty. potrzebuje zaktualizowanej 8 ponieważ klucze do windowsa w laptopach w biosie do windows 8 nie przyjmuja 8.1 a mam same obrazy gdzie trzeba sciagać 140 poprawek około 1,5gb wszystko naraz czesto sie wy******a i wyskakuje odwracanie zmian. do tego dochodzi update ze sklepu na 8.1 + dodatkowe updaty i robi się 5 GB sciagania do jednego laptopa żeby wszystko było na legalu. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 1. Skoro masz Win 8.1, to nie instaluj tego DISM bo masz najnowszy w systemie. 2. Na tym działającym Win 8.1 uaktywnij sobie NET 3.5 w Programy i funkcje - Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows - zaznacz ptaszka przy NET 3.5 - restart - pobierz poprawki z WU do NET 3.5 - gotowe. 3. Uaktywnienie NET 3.5 offline w tym obrabianym systemie(na początek): Dism /Image:C:\mount /enable-feature /featurename:NetFX3 /All /Source:C:\Win8\sources\sxs /LimitAccesstym uaktywniasz framework w zamontowanym na dysku c, w folderze mount, obrazie wim z ISO wypakowanego do folderu Win8 tez na dysku c 4. Co do kolejności nie pomogę bo nie prowadzę - na początek wrzuć normalnie całość. Cytuj
prosperopro Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 ok dzieki sprawdze wieczorem i dam znac Cytuj
prosperopro Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 i niestety nie wchodza te aktualizacje moze z logow bedziecie mogli cos pomoc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 Ale ja widzę w tym logu przestarzałą wersję WinToolkit oraz błąd NET 3.5: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - wszędzie ten sam błąd - nie masz zainstalowanego/uaktywnionego NET 3.5 lub jest uwalony. Cytuj
prosperopro Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 słuchajcie latwiej moze bedzie zamiast uaktualniac obrazy windows 8 to np znalezc ósemke zaupdatowana po angielsku i dodac jezyk polski ? nie moge sobie poradzic z tym dism i framworkiem 3.5, mimo reinstlacj ukatywnienia nadal ten sam błąd Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Aż sam sprawdzę(może w poniedziałek) - zrobię aktualkę Win 8. Cytuj
Mr.T Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Po biuletynie moge wam zrobic czysciocha ale tylko na Core I Pro na wiecej sie nie pisze Cytuj
prosperopro Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 stawiam piwo! jak komus sie uda ja poleglem choc jestem totalnym amatorem probowalem robic na waszych wskazowkach to z okolo ~~ 140 updatow poszla polowa do core i pro. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Masz rację nie da się zrobić integracji poprawek do Win 8 za pomocą WinToolkit w żaden sposób - może jeśli hostem będzie też Win 8. Próbowałem na wszelkie sposoby - msu, cab, różne wersje WinToolkit, wywalając niektóre poprawki. Jest wiele tematów z necie z tym problemem, nawet twórca WinToolkit pozostawił go bez rozwiązania: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo nową testową wersją WinToolkita: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jaki system taki efekt. Cytuj
prosperopro Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 oooo dzieki za info to znaczy ze dobrze mi szlo czyli co lipa z zupdatowana ósemka ? i piwo ze chciało Ci sie za to zabrac i sprawdzić Cytuj
exe9812q Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
prosperopro Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 ja nowicjusz wiec nie wiem o co chodzi w tym artykule Cytuj
exe9812q Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 to samo robi wintoolkit (z tym ze ma gui, a tu masz komendy) i tworzysz prosty plik bat lub 2 razy uruchamiasz z cmd Cytuj
prosperopro Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 bede cwiczyl choc nie wiem czy dobrze to zrobie, a jest poradnik jakis ? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Są jeszcze Win NT 6.x True Integrator i Windows Hotfix Downloader w starszej wersji. Cytuj
exe9812q Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
nemo1960 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 @prospero sądzę że ty chcesz zrobić przygotowaną 8 do laptopów z preinstalowaną 8 i chesz potem przez sklep aktualizować do windows 8.1 tak? Jeśli tak to nie trzeba integrować 140 poprawek tylko niezbędne a według M$ niezbędne są tylko 2 :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] "przed udostępnieniem w Sklepie aktualizacji Windows 8.1 konieczne jest zainstalowanie aktualizacji KB 2871389 i KB 2917499" Cytuj
prosperopro Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 @prospero sądzę że ty chcesz zrobić przygotowaną 8 do laptopów z preinstalowaną 8 i chesz potem przez sklep aktualizować do windows 8.1 tak? Jeśli tak to nie trzeba integrować 140 poprawek tylko niezbędne a według M$ niezbędne są tylko 2 :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] "przed udostępnieniem w Sklepie aktualizacji Windows 8.1 konieczne jest zainstalowanie aktualizacji KB 2871389 i KB 2917499" wiem ale czesto gesto w8.1 przy niezainstalowanych wszystkich aktualizacji potrafi odwracac zmiany jeszcze dluzej niż je instalować. a potem od nowa sciagac 2,5 GB updatu przez sklep. pracuje w serwisie komputerowym co czesto mamy przetargi. np kupujemy licencje 8 a w przetargu jest 8.1 to musimy je zaktualizować. jesli w przetargu jest kilka roznych laptopow to klonowanie odpada a zaczyna sie zabawa. Cytuj
nemo1960 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) wiem ale czesto gesto w8.1 przy niezainstalowanych wszystkich aktualizacji potrafi odwracac zmiany jeszcze dluzej niż je instalować. Dlatego ja instaluję od razu wpełni zaktualizowany system od Romka Tak wiem Tobie coś tam nie wychodzi podczas aktywacji. Więc rób jak uważasz Edit Tak na "chłopski rozum" instalujesz 8, aktywujesz instalujesz 1.7 G poprawek następnie 2.5 G przez sklep aktualizacja do windows z jakim numerkiem? I na koniec jaki masz system i z jakim kluczem do jakiego systemu?????? Więc działa klucz od windows 8 na systemie windows 8.1 czy nie? Edytowane 9 Listopada 2014 przez nemo1960 Cytuj
prosperopro Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Tak na "chłopski rozum" instalujesz 8, aktywujesz instalujesz 1.7 G poprawek następnie 2.5 G przez sklep aktualizacja do windows z jakim numerkiem? I na koniec jaki masz system i z jakim kluczem do jakiego systemu?????? Więc działa klucz od windows 8 na systemie windows 8.1 czy nie? słuszna uwaga nigdy nie sprawdzałem w sumie ale sprawdzę Cytuj
nemo1960 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Przyjrzyj się temu :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
P.47 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Co piszesz że 140 poprawek a mi windows update wykrył tylko 107 Cytuj
nemo1960 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) Co piszesz że 140 poprawek a mi windows update wykrył tylko 107 Myślę że to ironia Bo ja tylko cytowałem poprzedników Edit Poza tym to na początek Po zainstalowaniu tych 107 i retarcie systemu masz ich następnych kilkadziesiąt Edytowane 10 Listopada 2014 przez nemo1960 Cytuj
prosperopro Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 10.11.2014 14:11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli się nie mylę, to narzędzie jest dostępne od kilku miesięcy Korzystałem z niego jakoś ze 2-3 miesiące temu, niestety jak masz klucz do 8 Pro, to nie zrobisz sobie instalki z 8.1 Pro, mimo ze po instalacji czystej 8 przejdziesz aktualizacje do 8.1 Update 1 na tym kluczu. z dobrych programów gość pisze że to tak ładnie jakbyśmy chcieli nie działa ;( Cytuj
Nieobecny Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 @przemas47 - na obecną chwilę dokładnie 152 poprawki - 4 x pobiera po restartach - nie licząc dodatków do systemu jak Silverlight, NET 4.5.2, MRT. Cytuj
nemo1960 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 z dobrych programów gość pisze że to tak ładnie jakbyśmy chcieli nie działa ;( Przeczytaj wszystkie komentarze u mnie działa i u wielu innych działa aktywownie kluczem od windows 8 systemu windows 8.1 Pewnie masz pecha Albo robisz coś nie tak Cytuj
prosperopro Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Nie wiem przez ręce przechodzi mi kilka laptopów bez systemu (czy to padnięty dysk czy ludzie chca windowsa przenieść ze starego na nowego laptopa) próbowałem zazwyczaj instalować 8.1 na kluczu od ósemki ale nie szlo nawet przez instalator nie chcial klucz przejść. Jakby zakceptowal instalator to aktywacja telefoniczna to żaden problem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi