as1as Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 posiadam dysk WD My Passport 2TB podpięty do Fanbox 3.0 jak wygląda sprawa z HDD cały czas się kręci czy to nie wpłynie na żywotność dysku może dokupić jakiś SSD lub m.2 i włożyć do obudowy czy to nie byłoby lepsze rozwiązanie jeżeli tak to jakie rozwiązanie polecacie Cytuj
-RKI- Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Jest odwrotnie - Ciągłe kręcenie się dysku w teorii powinno wydłużyć jego żywotność z tego względu iż głowica nie jest parkowana co chwilę podczas jego wyłączenia w trybie spoczynku. Sam dla HDD w planie zasilania mam wyłączone jego jego wyłączanie i dysk działa mi sprawnie od jakiś 7 lat. Co do podpinania do Funboxa. Nie lepiej dla Ciebie było by po prostu przepiąć dysk do portu USB 3.0/3.1 w panelu tylnym komputera? Z natury powinno dać to dużo lepsze transfery. Pośrednictwo urządzeń trzecich takich jak Funbox z reguły nie jest dobrym pomysłem. Cytuj
as1as Opublikowano 3 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 nie opisałem szczegółowo problemu, do F=boxa jest podpiętych 13 urządzeń wifi i chciałbym aby każdy mógł przeglądać dysk, zastanawiam się właśnie jak to rozwiązać, Cytuj
BartAcid Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 Nic mu nie powinno być. Działaj śmiało. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi