Skocz do zawartości

Wysypanie się systemu przy aktualizacji karty graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z laptopem. Przy zaktualizowaniu i uruchomieniu gry world of tanks system się całkowicie wysypał, komputer się dwa razy zresetował po czym pojawiły się dziwne glitche graficzne, nic nie pomogło ani przywrócenie systemu ani przywrócenie go do ustawień fabrycznych. Wymieniłem w nim dysk, zainstalowałem system od nowa i zaczął działać lecz gdy zainstalowałem sterowniki do karty graficznej cały proces się powtórzył w tym identyczne gliche graficzne.

Opublikowano

Ludzie, nauczcie się, że jak zakładacie temat z jakimś problemem technicznym, to wypadałoby podać chociaż podstawowe informacje o specyfikacji sprzętu, bo potem połowa tematu to dochodzenie, jaki to w ogóle jest sprzęt. A teraz moje proroctwo ze szklanej kuli - masz kartę graficzną zintegrowaną i drugą dedykowaną. I ta druga ci zdechła. Możliwe, że w trybie 2D będzie działać normalnie, ale po uruchomieniu jakiejkolwiek akceleracji 3D jest zgon. Kolega ma tak od lat, przegrzał NVidię, i nie może nawet zainstalować sterowników NV, bo wali mu BSOD'ami, więc ciśnie na standardowym sterowniku graficznym Microsoftu.

Opublikowano

Dokładnie jak napisał Widzior podaj parametry tego laptopa widzę ze zdjęcia firma Sony a i sprawdzałeś na innej grze czy masz ten sam objaw ?

Cos patrząc na ten filmik podobnie miałem kiedyś z laptopem który kiedyś otrzymałem do serwisu miał bardzo dużo kuzu w obudowie polecam użyć sprężone powietrze przedmuchaj nim pozadnie kratkę wentylacyjna odpr. cieplo zobaczysz ile ci wyleci kurzu i sprawdź ponownie co i jak

Opublikowano
3 godziny temu, przemo660 napisał:

Mam problem z laptopem. Przy zaktualizowaniu i uruchomieniu gry world of tanks system się całkowicie wysypał,

sorry ze wtrącę 2 słowa... system to był oryginal czy jakiś mod?

Opublikowano

Typowy problem  - masz sterowniki do D...........  , wystarczyło z wiersza  to naprawić  , wywalić te sterowniki  i zainstalować poprawne  , a Ty  wiedząc że Ci wywala system  instalujesz badziewie jeszcze raz ?  - myślisz że tylko tobie się tak sypło !  a ile razy mnie ,tylko ja  byłem tego świadomy że tak mi się może zrobić  ( modyfikowałem sterowniki ) .

Na drugi raz podawaj  parametry laptopa  bo szklane kule nam się potłukły  i jak mamy ci podać jakie sterowniki masz  instalować ?  nawet wróż  Maciej nie pomoże :tooth:.

Opublikowano
8 minut temu, woj_ani217 napisał:

Typowy problem  - masz sterowniki do D...........  , wystarczyło z wiersza  to naprawić  , wywalić te sterowniki  i zainstalować poprawne  , a Ty  wiedząc że Ci wywala system  instalujesz badziewie jeszcze raz ?  - myślisz że tylko tobie się tak sypło !  a ile razy mnie ,tylko ja  byłem tego świadomy że tak mi się może zrobić  ( modyfikowałem sterowniki ) .

Na drugi raz podawaj  parametry laptopa  bo szklane kule nam się potłukły  i jak mamy ci podać jakie sterowniki masz  instalować ?  nawet wróż  Maciej nie pomoże :tooth:.

No proszę  prawdopodobnie pszemo660 nie zna sie na tym i zrobił to co zrobił :lol: wgral jak leci ?

woj_ani217 a znasz jakieś najnowsze stery zmodowane do nvidii zeby pasowaly do gtx 1060

Opublikowano

Gdzieś  o ile się nie mylę tu na forum ktoś  zapodał  ( wiktorynek ? )  , ja już trochę czasu nic nie " grzebałem "  brak czasu  , męczę  teraz Enigmę i coś mi się  pier.......  albo rutyna albo  okulary za słabe :tooth:.

Opublikowano
4 minuty temu, woj_ani217 napisał:

Gdzieś  o ile się nie mylę tu na forum ktoś  zapodał  ( wiktorynek ? )  , ja już trochę czasu nic nie " grzebałem "  brak czasu  , męczę  teraz Enigmę i coś mi się  pier.......  albo rutyna albo  okulary za słabe :tooth:.

Ok sprawdzę na forum jak cos zapytam Wiktorynka

Opublikowano

Zwykłe stery "zmodowane", a raczej odchudzone, poprzez NVCleanstall albo NVSlimmer. I jakby zaraz padło pytanie, co tam zaznaczyć, to większość ludków zaznacza tylko sterownik główny + PhysX + ewentualnie HDMI Audio, jak puszcza się dźwięk poprzez kabel HDMI do monitora.

Pawel300 lubi to
Opublikowano
9 godzin temu, Widzior napisał:

Zwykłe stery "zmodowane", a raczej odchudzone, poprzez NVCleanstall albo NVSlimmer. I jakby zaraz padło pytanie, co tam zaznaczyć, to większość ludków zaznacza tylko sterownik główny + PhysX + ewentualnie HDMI Audio, jak puszcza się dźwięk poprzez kabel HDMI do monitora.

ok rozumiem dzeki :)