przemo660 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Mam problem z laptopem. Przy zaktualizowaniu i uruchomieniu gry world of tanks system się całkowicie wysypał, komputer się dwa razy zresetował po czym pojawiły się dziwne glitche graficzne, nic nie pomogło ani przywrócenie systemu ani przywrócenie go do ustawień fabrycznych. Wymieniłem w nim dysk, zainstalowałem system od nowa i zaczął działać lecz gdy zainstalowałem sterowniki do karty graficznej cały proces się powtórzył w tym identyczne gliche graficzne. Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Ludzie, nauczcie się, że jak zakładacie temat z jakimś problemem technicznym, to wypadałoby podać chociaż podstawowe informacje o specyfikacji sprzętu, bo potem połowa tematu to dochodzenie, jaki to w ogóle jest sprzęt. A teraz moje proroctwo ze szklanej kuli - masz kartę graficzną zintegrowaną i drugą dedykowaną. I ta druga ci zdechła. Możliwe, że w trybie 2D będzie działać normalnie, ale po uruchomieniu jakiejkolwiek akceleracji 3D jest zgon. Kolega ma tak od lat, przegrzał NVidię, i nie może nawet zainstalować sterowników NV, bo wali mu BSOD'ami, więc ciśnie na standardowym sterowniku graficznym Microsoftu. Cytuj
Pawel300 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Dokładnie jak napisał Widzior podaj parametry tego laptopa widzę ze zdjęcia firma Sony a i sprawdzałeś na innej grze czy masz ten sam objaw ? Cos patrząc na ten filmik podobnie miałem kiedyś z laptopem który kiedyś otrzymałem do serwisu miał bardzo dużo kuzu w obudowie polecam użyć sprężone powietrze przedmuchaj nim pozadnie kratkę wentylacyjna odpr. cieplo zobaczysz ile ci wyleci kurzu i sprawdź ponownie co i jak Cytuj
JARST Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 3 godziny temu, przemo660 napisał: Mam problem z laptopem. Przy zaktualizowaniu i uruchomieniu gry world of tanks system się całkowicie wysypał, sorry ze wtrącę 2 słowa... system to był oryginal czy jakiś mod? Cytuj
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Typowy problem - masz sterowniki do D........... , wystarczyło z wiersza to naprawić , wywalić te sterowniki i zainstalować poprawne , a Ty wiedząc że Ci wywala system instalujesz badziewie jeszcze raz ? - myślisz że tylko tobie się tak sypło ! a ile razy mnie ,tylko ja byłem tego świadomy że tak mi się może zrobić ( modyfikowałem sterowniki ) . Na drugi raz podawaj parametry laptopa bo szklane kule nam się potłukły i jak mamy ci podać jakie sterowniki masz instalować ? nawet wróż Maciej nie pomoże . Cytuj
Pawel300 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 8 minut temu, woj_ani217 napisał: Typowy problem - masz sterowniki do D........... , wystarczyło z wiersza to naprawić , wywalić te sterowniki i zainstalować poprawne , a Ty wiedząc że Ci wywala system instalujesz badziewie jeszcze raz ? - myślisz że tylko tobie się tak sypło ! a ile razy mnie ,tylko ja byłem tego świadomy że tak mi się może zrobić ( modyfikowałem sterowniki ) . Na drugi raz podawaj parametry laptopa bo szklane kule nam się potłukły i jak mamy ci podać jakie sterowniki masz instalować ? nawet wróż Maciej nie pomoże . No proszę prawdopodobnie pszemo660 nie zna sie na tym i zrobił to co zrobił wgral jak leci ? woj_ani217 a znasz jakieś najnowsze stery zmodowane do nvidii zeby pasowaly do gtx 1060 Cytuj
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Gdzieś o ile się nie mylę tu na forum ktoś zapodał ( wiktorynek ? ) , ja już trochę czasu nic nie " grzebałem " brak czasu , męczę teraz Enigmę i coś mi się pier....... albo rutyna albo okulary za słabe . Cytuj
Pawel300 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 4 minuty temu, woj_ani217 napisał: Gdzieś o ile się nie mylę tu na forum ktoś zapodał ( wiktorynek ? ) , ja już trochę czasu nic nie " grzebałem " brak czasu , męczę teraz Enigmę i coś mi się pier....... albo rutyna albo okulary za słabe . Ok sprawdzę na forum jak cos zapytam Wiktorynka Cytuj
Nieobecny Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 41 minut temu, Pawel300 napisał: najnowsze stery zmodowane do nvidii zeby pasowaly do gtx 1060 A co to za pomysł żeby modować sterowniki do GTX1060? Cytuj
Pawel300 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 a w tym dawno nie siedziałem wydawało mi ze to ma sens i chciałem uzyskać w grach max fps Rozumiem ze to nie ma sensu i wystarcza zwykle stery tak ? Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zwykłe stery "zmodowane", a raczej odchudzone, poprzez NVCleanstall albo NVSlimmer. I jakby zaraz padło pytanie, co tam zaznaczyć, to większość ludków zaznacza tylko sterownik główny + PhysX + ewentualnie HDMI Audio, jak puszcza się dźwięk poprzez kabel HDMI do monitora. Pawel300 lubi to Cytuj
bison616 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 Padłą grafa, lapek do wymiany/gpu do naprawy Cytuj
Pawel300 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 9 godzin temu, Widzior napisał: Zwykłe stery "zmodowane", a raczej odchudzone, poprzez NVCleanstall albo NVSlimmer. I jakby zaraz padło pytanie, co tam zaznaczyć, to większość ludków zaznacza tylko sterownik główny + PhysX + ewentualnie HDMI Audio, jak puszcza się dźwięk poprzez kabel HDMI do monitora. ok rozumiem dzeki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi