NiKKA.Labs Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 NiKKA p r e s e n t s : Windows.7.SP1.IE11.PL.x86.2020.02-NiKKA Win7 32bit: STARTER, HOMEBASIC, HOMEPREMIUM, PROFESSIONAL, ULTIMATE, PROFESSIONAL VL, ENTERPRISE -------------------------------------------------------------------------------- Opis systemu: Info: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -------------------------------------------------------------------------------- Info: Source: Win7SP1 ISO's Type: System, x86 (32bit) Language: Polish, Polski, PL Volume: 1xDVD5, bootable ISO, bootable USB Create Date: 2020.03.03 Release Date: 2020.03.04 By: NiKKA Contents: - Nic nie wycinane - Zintegrowane latki wydane po SP1 do 2020.02 - Zintegrowany Internet Explorer 11 - Zintegrowany BypassESU v5 (opcja 1 - Full, ESU+WU) (podziekowania dla forum MDL - MyDigitalLife) - DirectX i reszte post-install instaluje setupcomplete.cmd - NET 4.8 - katalog EXTRAS albo instalacja na WU - Mozliwosc instalacji wersji Win7 32bit: STARTER, HOMEBASIC, HOMEPREMIUM, PROFESSIONAL, ULTIMATE, PROFESSIONAL VL, ENTERPRISE - Mozna instalowac ze swoim oryginalnym kluczem Instruction: Wypalić ISO na DVD (DVD5) albo montować w demonie albo VMware albo nagrać odpowiednio na pendrive: Użyć programu: Rufus, lub innego, lub przygotować ręcznie USB: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. Nie wyciągać pendrive/DVD podczas instalacji aż do pełnego zainstalowania - uzyskania pulpitu roboczego. (wykonuje się skrypt setupcomplete.cmd od poczatku instalacji, aż do "pulpitu") Brak ingerencji w ustawienia systemowe. Integrowane via Slipstream. Mastering via skrypty (DISM, IMAGEX, OSCDIMG, CMD). POBIERANIE: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] DDDD28, marcin23imk, gregor2302 i 6 innych lubią to Cytuj
Kaidek Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 Dlaczego loader by daz nie działa na tym systemie? Cytuj
patrat123123 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 Najprawdopodobniej dysk ma partcje GPT zamiast MBR Cytuj
Widzior Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 15 minut temu, patrat123123 napisał: Najprawdopodobniej dysk ma partcje GPT zamiast MBR No oczywiście, i zainstalował system x86 (32-bit) na partycji GPT [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wyntelek lubi to Cytuj
patrat123123 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 A no rzeczywiście źle doczytałem w temacie nie doczytałem że to wersja 32 bit hyhy Cytuj
NiKKA.Labs Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 W dniu 9.03.2020 o 16:40, Kaidek napisał: Dlaczego loader by daz nie działa na tym systemie? Już wiem. Związane jest to z Bypass'em (v5), który to zmienia na potrzeby ESU updates rozpoznanie systemu jako Professional. Problem jest z edycjami Starter, HomeBasic, HomePremium. DAZ źle wykrywa rodzaj systemu operacyjnego, trzeba w nim w polu Custom Key wpisać poprawny klucz dla płyty/BIOSU/wersji OS (poszukać w pliku keys.ini) np dla HB: moszter, noogi, marcin23imk i 5 innych lubią to Cytuj
infernovip Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 Witam, mam problem. Instalacja startuje normalnie komputer uruchamia się ponownie by kontynuować instalacje i instalacja stoi na ekranie : Trwa uruchamianie systemu Windows. Już 2 raz to samo teraz czekam już z 40minut... Czy wykonuje się jakiś skrypt? Aktualizacja? Pendrive zrobiony Rufusem 3.10 EDIT>>>4.06.2020 dzisiaj poszło, nie wiem w czym był problem Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] waclaw1961 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi