Skocz do zawartości

Windows 10 SlimBuild v.20H2 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 15.09,2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie.

Bede instalowal system znajomemu na leciwym laptopie:

Dell Vostro 1015

Intel Celeron 900@2,2GHz

2GB RAM

100GB HDD

Znajomy chce, zeby to bylo tylko do pracy biurowej+przegladarka  internet. Zadnych Gier.

Chodzi jedynie o plynnosc codziennej obsługi lapka

1. Wybrac wersje SLIM 2004  czy Home PRO 2004 Compact ?

2. Znajomy ma Dukarke Bezprzewodowa WIFI...jakies uslugi Powycinane? Czy instaluje sterowniki od HP i ruszy?

3. Widze ze Defender Wyciety. Prosze o polecenie...jak najlzeszego bezplatnego Antywirusa. Avast? Panda? Jakies propozycje na minimum obciazenia RAMU? Co uzywacie?

Dzieki z Gory.

Opublikowano

W jaki sposób mogę włączyć narzędzie wycinanie ? Windows działa wyśmienicie, brakuje mi tylko tego narzędzia, oraz jeszcze ściemniania i rozjaśniania ekranu z poziomu przycisków na klawiaturze :/ pomoże ktoś ?

Opublikowano

Zainstalowałem mu tego Slima 64bit.

Jest dobrze. Chodzi płynnie.

Ale poleciłem mu inwestycje w SSD.

Nie ma co się oszukiwać...HDD 5400rpm to zamulacz. Przy każdym systemie.

Co do systemu.

* Nie ma Narzędzia Wycinanie. Jest pusty skrót w prawokliku

* Fioletowe Ikony drażnią oko. Chociaż po czasie można się przyzwyczaić

* Tu z tego co rozumiem, przy tak pociętym systemie nie zaleca się Aktualizacji? Wyłączyłem mu usługę Windows Update (była włączona).

Poza tym system rewelacja. Mało zasobów bierze.

Opublikowano
8 godzin temu, psn555 napisał:

Dla tych co chcą zmienić ikony.Pobieracie paczke,szukacie folderu Nord iPack usuwacie z pliku .remove,otwieracie plik.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

bitdefender blokuje i wykrywa jakis syf...

Opublikowano

witam różne skróty klawiszowe nie działają takie tak PrintScr oraz Windows+shift +s który powinien robić zrzut ekranu jak można naprawić tą usterkę ? 

witam różne skróty klawiszowe nie działają takie tak PrintScr oraz Windows+shift +s który powinien robić zrzut ekranu jak można naprawić tą usterkę ? 

•  
Opublikowano
47 minut temu, daanielpl napisał:

Ktoś mi wytłumaczy, brak obrazu... ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jak się domyślam może to być spowodowane kluczem do wersji Home w UEFI laptopa musisz dodać plik ei.cfg do sources na USB [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
12 minut temu, kamiloxf napisał:

Jak się domyślam może to być spowodowane kluczem do wersji Home w UEFI laptopa musisz dodać plik ei.cfg do sources na USB [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

dziękuje 

Opublikowano
30 minut temu, kamiloxf napisał:

Dokładnie lub zle pobrane ISO

W dniu 29.06.2020 o 00:28, cowboy napisał:

@konuss

dasz rade w ktorejs nowej kompilacji dodac wybor miedzy nowymi a domyslnymi ikonami windowsa? albo jakies customowe, ale bardziej 'neutralne', nie rozowe? :p

Spoko w nowej wersji zostawię oryginalne ikony 

JanKo6 lubi to
Opublikowano
3 godziny temu, konuss napisał:

Dokładnie lub zle pobrane ISO

Spoko w nowej wersji zostawię oryginalne ikony 

nie muszą być domyślne niech będą jakies nie domyślne ale stonowane. np czarne lub szare? 2 sprawa wydaje mi się że poprzednia wersja chodziła o niebo lepiej... na tej z 17stego mam mikro przyciecia czasem przeglądarka dostaje zamuła,nfs heat też przyciecia nie wiem z czego to wyniosło i miałem 2x bsod podczas gry w cod czy nawet wolcan... sprawdzalem u kolegi na kompie też tak ma hmm

Opublikowano

okey przejrze to ale roznice to wyłacznie 

LegacyComponents
DirectPlay

właczone na starcie

MicrosoftWindowsPowerShellV2Root
WorkFolders-Client
Printing-XPSServices-Features

wyłaczone na starcie

Opublikowano
10 godzin temu, konuss napisał:

okey przejrze to ale roznice to wyłacznie 

LegacyComponents
DirectPlay

właczone na starcie

MicrosoftWindowsPowerShellV2Root
WorkFolders-Client
Printing-XPSServices-Features

wyłaczone na starcie

no nic czekam na nową wersję :D 

Opublikowano
no dzis właśnie jest wtorek patch day [emoji4] :L
No to czekam na nową wersję mam nadzieję że do weekendu będzie :D

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Hejka czy ktoś wie jak ustawić takie ikony, image.png.3efa49b23c1ca4b41e9998483a966072.png po formacie mam zwykłe, i jeszcze chciałbym się dowiedzieć jak włączyć te centrum powiadomień czy jak to się nazywa o tutaj: image.png.1be4e4ca7b27a15e2a59617c4851b562.png Pomoże ktoś ?

Opublikowano
Hejka czy ktoś wie jak ustawić takie ikony, image.png.3efa49b23c1ca4b41e9998483a966072.png po formacie mam zwykłe, i jeszcze chciałbym się dowiedzieć jak włączyć te centrum powiadomień czy jak to się nazywa o tutaj: image.png.1be4e4ca7b27a15e2a59617c4851b562.png Pomoże ktoś ?
Użytkownicy prosili o zwykle ikony i autor wrócił do podstawowych

Opublikowano
9 minut temu, r3jn napisał:

Użytkownicy prosili o zwykle ikony i autor wrócił do podstawowych

Okej, czyli nie jestem w stanie ich zmienić ?, a coś z tymi powiadomieniami da się zrobić aby mogły działać tak jak w poprzedniej wersji jak i w ,,fabrycznym" Windows 10 ? 

image.png.aa452b3dbf820ff4863c441ad4888877.png

Opublikowano
Okej, czyli nie jestem w stanie ich zmienić ?, a coś z tymi powiadomieniami da się zrobić aby mogły działać tak jak w poprzedniej wersji jak i w ,,fabrycznym" Windows 10 ? 
image.png.aa452b3dbf820ff4863c441ad4888877.png
Zmiany w 2004 weszły musisz szukać N necie rozwiązania to nie sprawa modu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie