franekfranek Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 Porównałem dwa pendrive'y w standardzie USB 3.0... kilkuletni Patriot 16 GB [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nowo nabyty SanDisk UltraFlair 32 GB [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] o dziwo ten drugi jest wolniejszy wzgl pierwszego: - prędkość miała być max 150 Mb/s kontra max 90 Mb/s. - 2x wolniejszy zapis - czas odczytu 1,6 ms kontra 0,6 ms Oba nie są jakieś super szybkie mając na uwadze inne wyścigowe i aktualne modele, ale skąd aż takie różnice ? Poza tym czy poszarpany wykres w HDD Tune oraz znacznie większa ilość komórek z odczytem > 20 ms może świadczyć o zużyciu ? Zapraszam do dyskusji. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] kontra [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 Tu masz m.in. mój test pendrive SanDisk Ultra Flair 16GB: Możesz przejrzeć cały temat i porównać. Pamiętaj, że zdecydowana większość pendrive ma tylko deklarowany przez producenta odczyt, podczas gdy zapis z reguły jest wstydliwy (dlatego nie podają). Tylko topowe pendrive i karty pamięci mają podany deklarowany zapis. P.S. Dżizas, jak można patrzeć na takie kolory. Nic nie widzę. Cytuj
Widzior Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 Z pendrive'ami jest totalna loteria, temat z testami też można sobie wsadzić, bo kupisz dokładnie taki sam model, co testowany, ale tydzień później, i już możesz trafić inną serię produkcyjną i zupełnie inne parametry. Dokładnie taką sytuację miał mój brat. Poleciłem mu ADATA UV150 64GB, który ma kosmicznie wysoki zapis jak na ten budżetowy badziew (jest w tych testach, co zalinkował wiktorynek), i brat już niestety trafił na model 3x wolniejszy od mojego. Dokonał zwrotu towaru i wziął Patriota Boost XT 64GB, bo wcześniej miał tak jak ty tego Patriota 16GB, i jest zadowolony. Widać Patriot jest pewniejszą firmą, ale i cena wyższa. Coś za coś. Cytuj
franekfranek Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 Spotkałem się z opinią, że najbardziej wiarygodny jest program bez bajerów i interfejsu UI.. URWtest, podaje wartości średnie co ułatwia szybkie porównanie np kilku urządzeń, ale nic poza tym. Kolory BAJKA oczy się nie męczą, co innego zrzuty, faktycznie nie są bardzo wyraźne.. powiększałem je przed dodaniem do forum i było OK. Widzior masz rację, mam akurat dwa identyczne Patrioty, ale z różnych okresów i jes rozbieżność w prędkościach. Wiktorynek, Dzięki za link do porównań... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi