piosylant Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Hej, Wszystkim! Trafiły dziś na mój stół takie zabawki: i9-9900K, Gigabyte RTX 2080Ti i chłodzenie Alphacool Eisbaer 420. Wszystko to z prośbą o dopasowanie obudowy i złożenie w całość. Tu mam mały problem, bo poszukiwania obudowy są nieskuteczne... obudowa ma mieć miejsce na chłodnicę na górze (co najmniej 42 cm długości i 14 cm szerokości) oraz wolną zatokę 5,25 (na Blu-Raya). Macie jakieś pomysły? Z góry dzięki. Cytuj
kamiloxf Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Be Quiet Dark Base Pro 900 rev2 Cytuj
BartAcid Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Jak wyżej lub Thermaltake Core X71 Czemu koniecznie chłodnica na górze? Na froncie zrobi mu nadciśnienie w budzie i kurz nie będzie miał jak wlatywać. Chyba, że tam będą też jakieś wiatraki zamontowane. Cytuj
Gość Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Czy musi być tylko efektywna, czy także wizualna - nie napisałes czy to gracz - po specyfikacji widać że to gracz - grafika - a u graczy duzą rolę gra wygląd. Zapytaj - jeśli chodzi o wizualne to całkiem inna bajka. I jaką ma kasę na te modyfikacje? Wygląd - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co innego - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Albo to - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Widać że ktoś ma kasę i ty możesz na tym więcej zarobić - pokaż mu możliwości. Cytuj
piosylant Opublikowano 10 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2019 W dniu 9.12.2019 o 15:11, kamiloxf napisał: Be Quiet Dark Base Pro 900 rev2 Nie ma zatoki 5,25. W dniu 9.12.2019 o 16:43, BartAcid napisał: Thermaltake Core X71 Może być dobra i jest dostępna. Dzięki. @zbigniew59 tutaj z dostępnością trudniej, bo dysponuję wyłącznie określonymi dostawcami u których takie dziwolągi (choć ładne) nie pojawiają się. Cytuj
kamiloxf Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2019 14 minut temu, P1O napisał: Nie ma zatoki 5,25. Może być dobra i jest dostępna. Dzięki. @zbigniew59 tutaj z dostępnością trudniej, bo dysponuję wyłącznie określonymi dostawcami u których takie dziwolągi (choć ładne) nie pojawiają się. Be Quiet ma 2x 5,25 Cytuj
BartAcid Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 No ma, tylko schowane za drzwiami czego @P10 nie zauważył. Cytuj
piosylant Opublikowano 13 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 @kamiloxf @BartAcid Ma. Nie zauważyłem. X71 zniknęła z listy dostępnych w dniu potwierdzenia przez klienta ...a ceny Pro 900 r.2 gościo nie akceptuje. Zamiast grzać tyłek przy drugiej połówce, szukam obudowy, bo temat ma już prawie tydzień a nie chcę stracić klienta. Mam dostępnych 7-miu dostawców. Niektórzy to typowi hurtownicy zaopatrujący m.in. Mmarkt, Ełro, czy Mexpert. Pozostali są znani większości Kowalskich. Towaru mogę szukać tylko u nich (nie pytajcie... taki mamy klimat). Filtrowanie dostępne na ich platformach nie uwzględnia takich parametrów jak wielkość chłodnicy montowanej na topie obudowy, więc szukam obudów pod płyty E-ATX i XL-ATX (inne raczej nie pomieszczą 42-centymetrowej krowy pod sufitem), sortuję i przeglądam wg ceny a potem sprawdzam ich parametry na stronach producentów. Kolejnym utrudnieniem jest konieczność zachowania zatoki 5,25 na BD-RW. Kolejne Wasze propozycje są jak najbardziej wskazane. Cytuj
kamiloxf Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 9 godzin temu, P1O napisał: @kamiloxf @BartAcid Ma. Nie zauważyłem. X71 zniknęła z listy dostępnych w dniu potwierdzenia przez klienta ...a ceny Pro 900 r.2 gościo nie akceptuje. Zamiast grzać tyłek przy drugiej połówce, szukam obudowy, bo temat ma już prawie tydzień a nie chcę stracić klienta. Mam dostępnych 7-miu dostawców. Niektórzy to typowi hurtownicy zaopatrujący m.in. Mmarkt, Ełro, czy Mexpert. Pozostali są znani większości Kowalskich. Towaru mogę szukać tylko u nich (nie pytajcie... taki mamy klimat). Filtrowanie dostępne na ich platformach nie uwzględnia takich parametrów jak wielkość chłodnicy montowanej na topie obudowy, więc szukam obudów pod płyty E-ATX i XL-ATX (inne raczej nie pomieszczą 42-centymetrowej krowy pod sufitem), sortuję i przeglądam wg ceny a potem sprawdzam ich parametry na stronach producentów. Kolejnym utrudnieniem jest konieczność zachowania zatoki 5,25 na BD-RW. Kolejne Wasze propozycje są jak najbardziej wskazane. Fractal Design Define R5 Cytuj
BartAcid Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 Morelka ma ją teoretycznie za 11dni. AB dopiero po nowym roku. Cytuj
piosylant Opublikowano 16 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2019 Znalazłem i zamówiłem Thermaltake V71 Tempered Glass Black. Efekt końcowy zamieszczę tu w postaci zdjęć. Cytuj
piosylant Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BartAcid Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 Widzę masz Trio w robocie Poza tym kawał budy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi