Skocz do zawartości

Jaka obudowa pod chłodzenie AiO Eisbaer 420?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, Wszystkim!

Trafiły dziś na mój stół takie zabawki: i9-9900K, Gigabyte RTX 2080Ti i chłodzenie Alphacool Eisbaer 420. Wszystko to z prośbą o dopasowanie obudowy i złożenie w całość. Tu mam mały problem, bo poszukiwania obudowy są nieskuteczne... obudowa ma mieć miejsce na chłodnicę na górze (co najmniej 42 cm długości i 14 cm szerokości) oraz wolną zatokę 5,25 (na Blu-Raya). Macie jakieś pomysły?

Z góry dzięki. ;)

Opublikowano

Jak wyżej lub Thermaltake Core X71

Czemu koniecznie chłodnica na górze? Na froncie zrobi mu nadciśnienie w budzie i kurz nie będzie miał jak wlatywać. Chyba, że tam będą też jakieś wiatraki zamontowane.

Opublikowano

Czy musi być tylko efektywna, czy także wizualna - nie napisałes czy to gracz  - po specyfikacji widać że to gracz - grafika - a u graczy duzą rolę gra wygląd.

Zapytaj - jeśli chodzi o wizualne to całkiem inna bajka. I jaką ma kasę na te modyfikacje?

Wygląd - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Co innego - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Albo to  - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Widać że ktoś ma kasę  i ty możesz na tym więcej zarobić - pokaż mu możliwości.

Opublikowano
W dniu 9.12.2019 o 15:11, kamiloxf napisał:

Be Quiet Dark Base Pro 900 rev2

Nie ma zatoki 5,25. ;)

W dniu 9.12.2019 o 16:43, BartAcid napisał:

Thermaltake Core X71

Może być dobra i jest dostępna. Dzięki. ;)

@zbigniew59 tutaj z dostępnością trudniej, bo dysponuję wyłącznie określonymi dostawcami u których takie dziwolągi (choć ładne) nie pojawiają się.

Opublikowano
14 minut temu, P1O napisał:

Nie ma zatoki 5,25. ;)

Może być dobra i jest dostępna. Dzięki. ;)

@zbigniew59 tutaj z dostępnością trudniej, bo dysponuję wyłącznie określonymi dostawcami u których takie dziwolągi (choć ładne) nie pojawiają się.

Be Quiet ma 2x 5,25

Opublikowano

@kamiloxf @BartAcid Ma. Nie zauważyłem. :blush:

X71 zniknęła z listy dostępnych w dniu potwierdzenia przez klienta <_<

...a ceny Pro 900 r.2 gościo nie akceptuje.

Zamiast grzać tyłek przy drugiej połówce, szukam obudowy, bo temat ma już prawie tydzień a nie chcę stracić klienta.

Mam dostępnych 7-miu dostawców. Niektórzy to typowi hurtownicy zaopatrujący m.in. Mmarkt, Ełro, czy Mexpert. Pozostali są znani większości Kowalskich. Towaru mogę szukać tylko u nich (nie pytajcie... taki mamy klimat). Filtrowanie dostępne na ich platformach nie uwzględnia takich parametrów jak wielkość chłodnicy montowanej na topie obudowy, więc szukam obudów pod płyty E-ATX i XL-ATX (inne raczej nie pomieszczą 42-centymetrowej krowy pod sufitem), sortuję i przeglądam wg ceny a potem sprawdzam ich parametry na stronach producentów. Kolejnym utrudnieniem jest konieczność zachowania zatoki 5,25 na BD-RW.

Kolejne Wasze propozycje są jak najbardziej wskazane. ;)

Opublikowano
9 godzin temu, P1O napisał:

@kamiloxf @BartAcid Ma. Nie zauważyłem. :blush:

X71 zniknęła z listy dostępnych w dniu potwierdzenia przez klienta <_<

...a ceny Pro 900 r.2 gościo nie akceptuje.

Zamiast grzać tyłek przy drugiej połówce, szukam obudowy, bo temat ma już prawie tydzień a nie chcę stracić klienta.

Mam dostępnych 7-miu dostawców. Niektórzy to typowi hurtownicy zaopatrujący m.in. Mmarkt, Ełro, czy Mexpert. Pozostali są znani większości Kowalskich. Towaru mogę szukać tylko u nich (nie pytajcie... taki mamy klimat). Filtrowanie dostępne na ich platformach nie uwzględnia takich parametrów jak wielkość chłodnicy montowanej na topie obudowy, więc szukam obudów pod płyty E-ATX i XL-ATX (inne raczej nie pomieszczą 42-centymetrowej krowy pod sufitem), sortuję i przeglądam wg ceny a potem sprawdzam ich parametry na stronach producentów. Kolejnym utrudnieniem jest konieczność zachowania zatoki 5,25 na BD-RW.

Kolejne Wasze propozycje są jak najbardziej wskazane. ;)

Fractal Design Define R5