1szymon4 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Cześć, nie mogę otworzyć NAT, a to uniemożliwia mi granie w multiplayer na konsoli ps4. Mam 2 routery, do jednego podłączony jest modem (internet radiowy[chyba] od izomet), a drugi służy do polepszenia zasięgu. Myślę, że wszystko jest dobrze skonfigurowane. Konsola łączy się z internetem po wifi, ma ustawione stałe IP, które dodałem do DMZ i dalej mam NAT 3. DHCP na asus jest wyłączone. Dzięki za pomoc. Główny router : Model No. TL-WR940N / TL-WR941ND - do niego podłączony jest internet Drugi router: Asus RT-AC1200 - konsola się z nim łączy przez wifi. Ustawienia routerów: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
vegeta80 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 A masz wykupiony zmienny publiczny ip u operatora? Cytuj
1szymon4 Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 @vegeta80 Czyli problem leży u operatora? To będę musiał zadzwonić. Ja to się nie znam. Cytuj
vegeta80 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Jak chcesz grać to tylko zmienne ip publiczne. Cytuj
1szymon4 Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 To jutro będę dzwonił, dzięki za pomoc. Cytuj
vegeta80 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 A jakiego masz operatora internetu np. inea, multimedia polska czy co innego? bo raz chcą za ip publiczne 5 zł jednorazowo a u innych 5 zł miiesięcznie Cytuj
1szymon4 Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Internet dostarcza mi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], z tego co wiem to ich dostawca nadrzędny to INEA. W sumie to nie wiem czy uda mi się u nich uzyskać publiczne ip. Cytuj
vegeta80 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Każdy ma do zaoferowania takie ip, zapytaj się czy masz zmienne ip publiczne a jak nie masz to zapytaj się czy można wykupić. Cytuj
BartAcid Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2019 Ale, że jak nie możesz w multi grać? Jakieś konkretne tytuły? Mój syna gra w Fortnite i jeszcze coś tam bez problemów bez publicznego IP (net od UPC). Chyba że chcesz jakiś serwer dedykowany postawić to wtedy się zgodzę. To się wszystko łączy jakoś przez konto PlatStation i w grze ziomków się zaprasza. Cytuj
1szymon4 Opublikowano 6 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2019 Nie mogłem połączyć się z serwerami w grze Farming Simulator 19 :D. W Battlefield 1 bez problemu grałem na multiplayer. @vegeta80 Dzwoniłem do dostawcy i koszt to 4zł/msc. Dzięki za pomoc. edit: Otrzymałem publiczne ip i co mam teraz z nim zrobić? Muszę od nowa konfigurować router? Nie wiem jak przypisać to ip do ps4. Cytuj
BartAcid Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2019 Raczej coś jest innego z połączeniem. Nic nie musisz robić, masz przekierowania i one działają tak samo. Z zewnątrz jesteś tylko widoczny zawsze pod tym samym adresem. Nie ma jakiegoś forum czy coś z farmerem by tam zapytać? U mnie akurat nikt nie gra w to więc nie pomogę więcej. Stałe IP dla konsoli raczej nigdy nie było potrzebne. Cytuj
vegeta80 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2019 14 godzin temu, 1szymon4 napisał: Nie mogłem połączyć się z serwerami w grze Farming Simulator 19 :D. W Battlefield 1 bez problemu grałem na multiplayer. @vegeta80 Dzwoniłem do dostawcy i koszt to 4zł/msc. Dzięki za pomoc. edit: Otrzymałem publiczne ip i co mam teraz z nim zrobić? Muszę od nowa konfigurować router? Nie wiem jak przypisać to ip do ps4. A nie lepiej zamiast DMZ włączyć upnp i druga sprawa to podłącz konsole przez kabel jak grasz przez neta to o wiele lepiej będzie ci się grało bo przez wifi mogą być opóźnienia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi