razor1995 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Dobry. Dostałem od kumpla do wyczyszczenia, repastowania itd. PS4. Problem w tym, że jakiś genialny serwis wszędzie (dosłownie) - na pamięci, CPU i okolice nałożył pastę termoprzewodzącą, jakąś metaliczną, połyskującą. Okleiłem okolice pamięci i CPU taśmą, zacząłem to czyścić, wyczyściłem, założyłem nowe termopady, pastę i złożyłem. Rezultat: konsola nie uruchamia się, dioda miga chwilę na niebiesko, rozkręca dysk i gaśnie. Wniosek: opiłek z tej genialnej pasty dostał się do elementów SMD. Jak to wyczyścić? Patyczkiem nie dojadę między kondensatory SMD, polewałem izpropanolem i próbowałem "zamiatać" to z płyty, ale pewnie zostało i robi zwarcie. Pasta (szajs) wygląda tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co myślicie na temat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ? Cytuj
Widzior Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Izopropanolem to sobie możesz czyścić tłuszcz i kalafonię. Ogólnie pojęty syf, jakiś lekki kamień i rdzę na plytkach, szoruję szczoteczką do zębów z wodą destylowaną (demineralizowaną) - Cytuj
razor1995 Opublikowano 11 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 Na razie doczyściłem to wodą destylowaną, teraz się suszy. Po wysuszeniu testy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi