user1 Posted October 4, 2019 Report Posted October 4, 2019 Oczopląsu można dostać zatem wypada lekko posprzątać. Zainteresowany jestem stworzeniem trzech wersji systemu Windows, chodzi o 7pro, 8.1pro i 10pro. Wszystkie trzy sztuki uruchamiane jako Live. Chodzi o to też, aby były to wersje typowo dla nas polaczków i typowo forumowe a nie z dodatkami zza Buga. Jeśli ktoś chętny do zabawy to zapraszam. Osobiście podoba mi się modyfikacja HirensBoot oparta na Windows10. Jest tak okrojona że aż mi się podoba. Właśnie trochę to testuję i jest kompletnie cacy, czyli nie ma gierek, bajerków, zabaweczek dla przedszkolaków typu gierko-apki, nie ma psychicznego defendera, telemetrii a nawet ukatrupili Windows Update zatem jak widać, da się. Chciałbym stworzyć coś na czasie typowo pod polskiego usera, czyli nasze przeglądarki, nasz język, nasza klawiatura i integracja najczęściej używanych chipsetów i sterowników kart intelowskich. Prócz tego, chciałbym stworzyć system który da się przenieść z USB na dysk twardy i poprostu użytkować to sobie do internetu na oddzielnej partycji. Windows10 z HirensBoota da się przenieść na partycję FAT32 o wielkości powiedzmy 2GB. Sam system na penie zajmuje niespełna 1,25GB i po przeniesieniu na dysk SSD bez problemu z tego dysku bootuje tak jakby odbywało się to z pendrive'a. Chciałbym stworzyć trzy takie wersje na bazie Windows7, 8.1 i właśnie 10. Ktoś chętny do pomocy w rzeźbie? Nie robiłem PE/Live nigdy więc nie wiem jakiego softu używać. Wspomoże ktoś informacją? Quote
Recommended Posts