Skocz do zawartości

Jaka najlepsza karta do mojego zestawu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio prosiłem o pomoc w doborze MOBO i CPU. Jak widać zmieniłem owe podzespoły.

Teraz przymierzam się do zakupu karty graficznej...

Polecicie mi jakąś najlepszą, najbardziej wydajną kartę do 600zł, może być używana. Żeby mi starczyła na minimum 2 lata. Gram w GTA V / Fifa 19 / ETS2 / Forza Horizon 4... 

Na tej karcie co mam na ultra/wysokie mam między 25-32FPS tylko.

PSU: Corsair VS550 550W, reszta specyfikacji na screenie. 

Z góry dzięki za pomoc! :) 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Sam taką posiadam i cały czas miło mnie zaskakuje. Nie opierałem się na energooszczędności tylko na dopasowaniu do reszty sprzętu. Sam nie bardzo wiedziałem jak dobrać grafikę pod sprzęt dopóki nie znalazłem artykułów o efekcie Bottleneck. Tak trafiłem na kalkulator wydajności. GTX 1050ti pasuje idealnie pod ten procesor. Tak samo jak Twój typ RX 570. Rx 580 jest za mocny na ten proc i karta będzie się marnować.

Ja mam FX8300

Opublikowano
1 minutę temu, Widzior napisał:

Do grania w FullHD styka, ale to już minimum na dziś. Natomiast GTX 1060 3GB możesz od razu olać.

Nie no ja myślałem bardziej o karcie 6-8GB jak już kupić raz i mieć spokój na 2-3 lata znowu

Opublikowano
11 godzin temu, wiktorynek napisał:

GTX980 4GB kupisz za 500pln, a wylicytować można nawet nieco taniej. Wersja 6GB to już koszt 800pln. Przypomnę tylko, że GTX980 jest 25% wydajniejszy od RX570.

To np co lepsze RX580 8GB czy GTX980 4GB?