RemixPL1994 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Witam, posiadam pendrive SANDISK Extreme Pro 256 GB i program Hard Disk Sentinel pokazuje mi, że jego żywotność wynosi 96%. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czy jest opcja, że przez chkdsk /r lub szybkie / pełne formatowanie niskopoziomowe za pomocą HDD Low Level Format Tool lub innego oprogramowania ten % zmieni się z 96% na z powrotem 100%? Dziękuje z góry za odpowiedź i pozdrawiam Być może dobrą i konkretną odpowiedź na pytanie zna @wiktorynek ? Cytuj
VACek Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Godzinę temu, RemixPL1994 napisał: Czy jest opcja, że przez chkdsk /r lub szybkie / pełne formatowanie niskopoziomowe za pomocą HDD Low Level Format Tool lub innego oprogramowania ten % zmieni się z 96% na z powrotem 100%? Nie da się, dysk się eksploatuje i jego żywotność z każdym zapisanym bitem maleje, logiczne. RemixPL1994 i m4s lubią to Cytuj
Nieobecny Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Nie ma sposobu na regenerację pamięci flash. Ona się stopniowo zużywa wraz z kolejnymi zapisami. Pamięć flash ma "wbudowaną" ilość zapisów. RemixPL1994 i m4s lubią to Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Dzięki, odkąd zakupiłem, aż do teraz mam cały czas te 96%. Wydaje mi się, że gdy go odpakowałem świeżo to nawet tyle miał Chyba po prostu taka sztuka się trafiła mi. Cytuj
m4s Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2019 SMART prawdę Ci powieWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka RemixPL1994 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi