Skocz do zawartości

Toshiba Satellite C850D-118 - Sterowniki Win 7 x86

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Pewną część sterowników zainstalowałem, pobrałem je [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], tutaj też są [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], ale wciąż brakuje mi takich sterowników:

b9f7f226b4f85243.jpg

Pobrałem ten sterownik USB i zainstalowałem go, ale wciąż nie działa USB 3.0

10a7db11b16f1556.jpg

Proszę o pomoc. :)

Opublikowano

DPAcmNW.jpg

Sx1v7T3.jpg

J3Nxwsa.jpg

Pasuje też sterownik do chipsetu do tego laptopa, na stronie driverscape.com są takie sterowniki: 61883 class Bus Device, AMD SMBus, TOSHIBA x86 ACPI-Compliant Value Added Logical and General Purpose Device i nie wiem, czy któryś z tych sterowników to jest sterownik do chipsetu.

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Lub pobierz sobie ten program: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]On sam wykryje czego brakuje i zainstaluje najnowsze wersje sterowników.

Opublikowano
3 godziny temu, xddd napisał:

Driver nieznane urządzenie

Dokładnie do czego jest ten sterownik?

Dograłem sterowniki przez program Driver Booster i tym sterownikiem jako nieznane urządzenie okazał się sterownik USB 3.0

3 godziny temu, Radzior2010 napisał:

Lub pobierz sobie ten program: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]On sam wykryje czego brakuje i zainstaluje najnowsze wersje sterowników.

Tak jak napisałem na driverscape.com nie ma wszystkich potrzebnych sterowników. Co to jest za strona z tym programem? Wyskakuje ostrzeżenie, że zawiera malware.

Opublikowano
14 godzin temu, BartAcid napisał:

Teraz się DRP ściąga na OnLina

Co miałeś dokładnie na myśli?

Ten program w sumie można pobrać stąd:

Opublikowano

Właśnie widzę że nie wszystko mi się napisało. DriverPackSolution na OnLine jak się mu nie wyłączy to chce ściągach aplikacje i inne bzdety. I jak go ostatnio próbowałem to sie wiesza na instalacji i nie pokazuje efektów swojej pracy.

Z SDI obecnie 1904 nigdy nie mam kłopotu, czyli z tego co podałeś link właśnie.

Opublikowano

Wrzućcie te wszystkie managery pobierania sterowników do jednego worka, dołóżcie trylinkę, dobrze zawiążcie i rzućcie z mostu do głębokiej rzeki. Tyle w temacie. Wszystkie najnowsze sterowniki są na stronach producentów podzespołów, a te nieco starsze na stronie producenta laptopa: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Sterownik Display i USB załatwia sprawę wszystkich sterowników systemowych od AMD. Zostaje tylko zainstalować sterowniki od LAN, WLAN, BT, TP, CR, CAM. Gotowe. Na stronie AMD będą nowsze sterowniki grafiki, które w przypadku AMD zawierają w sobie też inne sterowniki systemowe.

Opublikowano

Owszem tylko czasem szkoda tego czasu na rozkminianie sprzętu. Jak coś działa i ewentualny kłopot zdarza się rzadziej niż polityk mówiący prawdę to czemu tego nie używać.

Budowlańcy jakoś na programy MES nie narzekają i korzystają pełną gębą.