gsobanski4 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Chciałem zapytać czy te kości pamięci będą działały w dualu: M471BG73DB0-YKO-8GB i M471B5173EB0-YK0-4GB, obie samsunga 1280S-11- tylko jedna ma 13-B4 a druga 12-F3 ??? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Crazy36 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Nie powinno być problemu Cytuj
gsobanski4 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2019 OK! Dzięki, a co oznacza 13-B4 i 12-F3 ? Całą resztę wiem, ale końcówka oznaczeń to dla mnie zagadka, a nic nie mogę znaleźć w google ? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2019 2 godziny temu, gsobanski4 napisał: a co oznacza 13-B4 i 12-F3 ? Drobne korekty w budowie pamięci - w tym wypadku najprawdopodobniej chodzi o to, że masz 4GB i 8GB różniące się ilością kostek. Będą działały idealnie w dual channel. Cytuj
info Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2019 20 minut temu, wiktorynek napisał: Drobne korekty w budowie pamięci - w tym wypadku najprawdopodobniej chodzi o to, że masz 4GB i 8GB różniące się ilością kostek. Będą działały idealnie w dual channel. mam pytanie a w dualu nie powinno parami byc 2x8 w tym wypadku ? Cytuj
brygada69 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Pamięci będą działać w dualu do momentu gdy komputer będzie wykorzystywał 8GB tj 2x4 powyżej będzie single channel Cytuj
gsobanski4 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2019 A 2x8 albo 2x16, czyli po 2 kości o tej samej pojemności ? Cytuj
info Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2019 25 minut temu, brygada69 napisał: Pamięci będą działać w dualu do momentu gdy komputer będzie wykorzystywał 8GB tj 2x4 powyżej będzie single channel dziwne u mnie 8gb pokazuje ze działa w dualu Cytuj
gsobanski4 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Czyli teoria:( "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" - Pamięci będą działać w dualu do momentu gdy komputer będzie wykorzystywał 8GB tj 2x4 powyżej będzie single channel), to bzdura ??? Cytuj
bison616 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 11 godzin temu, brygada69 napisał: Pamięci będą działać w dualu do momentu gdy komputer będzie wykorzystywał 8GB tj 2x4 powyżej będzie single channel za takie bzdury to powinny być kary na forum......... Cytuj
brygada69 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Żadna bzdura czy chociaż wiecie na czym polega dual channel? Niby jak całe 8GB ma działać z 4GB w pełnym dualu gdy komputer wykorzystuje 12GB Cytuj
piosylant Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Asymetryczny Dual Channel działa na płytach pod AMD i Intela. Ten ostatni nazwał to Flex Mode. AMD nie ma na to nazwy. Jeśli mamy konfigurację 4 + 2 GB, jedna połowa pamięci 4-gigowej działa z kością 2 GB w dualu. Druga połowa 4-gigowej działa w Single. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dual nie zmienia nic w szybkości. Tzn. można spowolnić obecną pamięć dokładają do niej drugą - wolniejszą. Podwaja się za to szerokość szyny danych, przez co w niektórych zastosowaniach faktycznie można odnotować przyrost wydajnosci. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kolejną sprawą jest to, że mówimy o pamięciach laptopowych - tutaj wszystko w rękach producenta płyty. Zdarza się tak, że nawet dwie identyczne pamięci pracować będą jako Single. brygada69 i renatan lubią to Cytuj
Widzior Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 3 godziny temu, bison616 napisał: za takie bzdury to powinny być kary na forum...... A za taką niewiedzę i jeszcze jej szerzenie - kara chłosty.... Wpierw sobie poczytaj, co to jest asymetryczny dual channel, a potem się wypowiadaj. brygada69 i renatan lubią to Cytuj
bison616 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 4 godziny temu, Widzior napisał: A za taką niewiedzę i jeszcze jej szerzenie - kara chłosty.... Wpierw sobie poczytaj, co to jest asymetryczny dual channel, a potem się wypowiadaj. Gościu jakby sprecyzował swoja myśl w taki sposób jak Ty teraz to bym w taki sposób nie odpisał. Jakby każdy dokładnie pisał o co mu chodzi, uniknęli byśmy na forum wielu niepotrzebnych i zbędnych sytuacji. Zrozumiałeś ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi