Jump to content

Jaka modyfiacja windowsa 10 bedzie najlepsza z tych na tym forum?

Recommended Posts

Posted

Jaka z tych modyfikacji windowsa 10 bedzie najlepsza dla mnie?

Mam 2 komputery.

Na 1 chce miec windowsa 10 ktory bedzie szybko dzialac (ma core2duo i 4gb ramu) i bede zmieniac system z windowsa 7 (bez formata)

Na 2 chce miec windowsa 10 ktory tez bedzie szybko dzialac, tylko chcialbym zeby byl tam sklep windows

Posted

1 -  nie  ma  cudownego  moda  na jednym  sprzęcie będzie działał jak rakieta a na drugim  będą same problemy  ( " jak się nie wywrócisz  to się nie nauczysz !  " )  więc sam musisz sprawdzić a bez formata   to błąd  i problemy na dzień dobry ! - tylko na czysto.

2 - " orginał " od  MS  i samemu  go " wykastrować "  , " dostroić " do swoich potrzeb  i też  musisz sprawdzić bo winzgroza to takie ustrojstwo  że  mi będzie dobrze działać a  Tobie już nie i na odwrót .

Posted

Mod jest oczywiście lżejszy mniejszy itd ale nigdy niema 100% pewności  że będzie u każdego działał poprawnie. Po za tym zawsze moze pojawić się problem iż jakiś program zechce skorzystać z osuniętej funkcji i w efekcie ponieważ jej nie ma wywali się albo uwali system (prawdopodobieństwo co prawda małe ale może się zdarzyć). A jak będzie działać u Ciebie tego ci nie powie nikt.