Skocz do zawartości

zablokowane botowanie z pendriva

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! mam  z odzysku hp proOne600, z wgranym win10pro,  postanowiłem zrobić kopię dysku Acronisem,ale okazało się,że bios ma zablokowane praktycznie wszystkie opcje m.in botowanie z usb, więc lipa. Czy to możliwe,że bios ma założone hasło ?(przy próbie wejścia do biosu, prośba o hasło,ale po dwu krotnym enterze udaje się do niego wejść, z tym,że wszystkie opcje są nieaktywne, działa tylko TAB (przejścia okienek).  Jakiś pomysł?

pzdr,

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

1. Wyłącz komputer, następnie podłącz przewód zasilający.
  2. Naciśnij i przytrzymaj jednocześnie klawisze Windows c04746355.jpg i B, a następnie naciśnij i przytrzymaj przez 2 lub 3 sekundy przycisk zasilania.
  3. Zwolnij przycisk zasilania, ale nadal przytrzymuj klawisze Windows i B. Może nastąpić seria sygnałów dźwiękowych.
    Zostanie wyświetlony ekran Aktualizacja systemu BIOS urządzeń HP i automatycznie rozpocznie się odzyskiwanie. Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie, aby kontynuować proces uruchamiania i zakończyć proces odzyskiwania.
    Trwa odzyskiwanie za pomocą Aktualizacji systemu BIOS urządzeń HP
    • Jeśli ekran Aktualizacja systemu BIOS urządzeń HP nie zostanie wyświetlony, powtórz powyższe czynności, ale naciśnij klawisz Windows oraz klawisz V. Jeśli ekran jest nadal niedostępny, komputer może nie obsługiwać funkcji lub wystąpił problem z dyskiem twardym. Przejdź do następnego kroku, aby zainstalować plik odzyskiwania systemu BIOS z witryny internetowej HP.
    • Jeśli zgaśnie kontrolka zasilania, będzie to oznaczać, że przycisk zasilania został przytrzymany zbyt długo. Powtórz poprzednie kroki, tym razem przytrzymując przycisk zasilania tylko przez 2 lub 3 sekundy.
    • Jeśli komunikat dotyczący odzyskiwania systemu BIOS jest wielokrotnie wyświetlany, przejdź do następnego kroku, aby zainstalować zaktualizowaną wersję systemu BIOS.
    • Jeśli zostanie wyświetlony komunikat, że komputer został nieprawidłowo wyłączony lub wystąpił problem rozruchu, wykonaj instrukcje wyświetlane na ekranie, aby rozwiązać problem.
    • Jeśli system Windows zostanie uruchomiony, zaktualizuj do najnowszej wersji systemu BIOS. Przejdź do tematu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].
Opublikowano
W dniu 25.07.2019 o 13:51, piter1114 napisał:

Witam! mam  z odzysku hp proOne600, z wgranym win10pro,  postanowiłem zrobić kopię dysku Acronisem,ale okazało się,że bios ma zablokowane praktycznie wszystkie opcje m.in botowanie z usb, więc lipa. Czy to możliwe,że bios ma założone hasło ?(przy próbie wejścia do biosu, prośba o hasło,ale po dwu krotnym enterze udaje się do niego wejść, z tym,że wszystkie opcje są nieaktywne, działa tylko TAB (przejścia okienek).  Jakiś pomysł?

pzdr,

Jakis screen konkretnie czy wola haslo czy nie Bo jak zablokowane to trzeba zresetowac bios 

Moze poprostu jest ustawione uefi i nie startuje bo nie jest uefi pen ?

Jezeli to jest windows 10 na kompie sprobuj uruchomic w trybie awaryjnym i sprobowac zbootowac go tam z opcji System napisze gdzie problem 

Opublikowano
W dniu 25.07.2019 o 13:51, piter1114 napisał:

przy próbie wejścia do biosu, prośba o hasło,ale po dwu krotnym enterze udaje się do niego wejść, z tym,że wszystkie opcje są nieaktywne, działa tylko TAB (przejścia okienek).

No woła.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarexpol napisał:

No woła.

sorry slabo czytam czyli ja bym stawial na resetowanie biosu

w starszych biosach generowal sie kod bledu jak sie 3 razy zle wpisalo haslo mozna bylo wygenerowac haselko i odblokowac 

Opublikowano
4 minuty temu, laryflinta napisał:

sorry slabo czytam czyli ja bym stawial na resetowanie biosu

w starszych biosach generowal sie kod bledu jak sie 3 razy zle wpisalo haslo mozna bylo wygenerowac haselko i odblokowac 

No zobaczymy, temat jest, nie ma właściciela.