ZoGo Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Witam czy da rade uratować ten dysk ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Wartość RAW zmień na DEX. Szukaj nowego dysku, oczywiście SSD. Tego oddaj do muzeum techniki. Cytuj
ZoGo Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 mam ssd na system a tego na dane zmieniłem na dec [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Do kosza. Nowy SSD 480-512GB można już kupić poniżej 200pln. Cytuj
ZoGo Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 czy ja się pytam ile kosztuje daj mi te 200zł to se kupie Cytuj
VACek Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 2 minuty temu, ZoGo napisał: czy ja się pytam ile kosztuje daj mi te 200zł to se kupie Ale po co te nerwy Cytuj
ZoGo Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 1 minutę temu, M4T napisał: Ale po co te nerwy bo sie pytam spokojnie a ten mi ze mam kupować za 200zł gdybym miał to bym kupił proste Cytuj
VACek Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Teraz, ZoGo napisał: bo sie pytam spokojnie a ten mi ze mam kupować za 200zł gdybym miał to bym kupił proste Ale nigdzie nie napisał że masz kupować 8 minut temu, wiktorynek napisał: Nowy SSD 480-512GB można już kupić poniżej 200pln. Jedynie dał informacje ile kosztuje ssd zbliżony pojemnościowo do twego hdd Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Za 0 pln nie naprawisz tego HDD, ani za 10 pln. To jego koniec, zgon. 1 minutę temu, ZoGo napisał: bo sie pytam spokojnie Przecież spokojnie ci odpisałem: 20 minut temu, wiktorynek napisał: Szukaj nowego dysku 20 minut temu, wiktorynek napisał: Tego oddaj do muzeum techniki. 9 minut temu, wiktorynek napisał: Do kosza. Czy to niezrozumiały język? Cytuj
jarexpol Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 1 minutę temu, ZoGo napisał: bo sie pytam spokojnie a ten mi ze mam kupować za 200zł gdybym miał to bym kupił proste Zadałeś pytanie i dostałeś odpowiedź, to jest proste. Cytuj
VACek Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Na upartego można zastosować na nim Remap w Victorii ale to tylko sztuczne podtrzymane już trupa Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Przecież doradziłbym mu zerowanie i remap, ale obawiam się, że pula zapasowa została już wyczerpana. A próba remapu przy wyczerpanej puli może dobić dysk. 96 sektorów realokowanych + 40 oczekujących. Przy tej ilości z doświadczenia wiem, że sprawa przegrana. Moim skromnym zdaniem 30 sektorów realokowanych to max, gdzie warto jeszcze próbować. W praktyce, aby dysk był niemal w 100% sprawny po zabiegach reanimacyjnych, to jedynie kilka sektorów daje szanse powodzenia. Tu już widać, że sytuacja będzie się dalej pogarszać. Kilka sektorów może się zdarzyć, natomiast dziesiątki świadczą o uszkodzeniu mechanicznym i to będzie postępować. Cytuj
ZoGo Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 a z tym da rade coś zrobić ? próg 0 wystarczy tylko zerowanie ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 25 minut temu, wiktorynek napisał: Przecież doradziłbym mu zerowanie i remap, ale obawiam się, że pula zapasowa została już wyczerpana. A próba remapu przy wyczerpanej puli może dobić dysk. 96 sektorów realokowanych + 40 oczekujących. Przy tej ilości z doświadczenia wiem, że sprawa przegrana. Moim skromnym zdaniem 30 sektorów realokowanych to max, gdzie warto jeszcze próbować. W praktyce, aby dysk był niemal w 100% sprawny po zabiegach reanimacyjnych, to jedynie kilka sektorów daje szanse powodzenia. Tu już widać, że sytuacja będzie się dalej pogarszać. Kilka sektorów może się zdarzyć, natomiast dziesiątki świadczą o uszkodzeniu mechanicznym i to będzie postępować. a propo tamtego dysku xDDDDD MA OKOŁO 98 sektorów realokowanych i zostało mu 22 dni życia Cytuj
Nieobecny Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 Rozwijaj tabelkę, aby było widać wszystkie parametry i zamieniaj RAW na wartości dziesiętne (chyba że mamy przeliczać sami ). Cytuj
ZoGo Opublikowano 24 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 Proszę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
sabrex11 Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 a ja zadam pytanie z innej beczki ;-) czy jest jakiś odpowiednik ZU.exe pod Windows? Muszę zdjąć hasło z dysku Hitachi HDT721010SLA360 Cytuj
Gość Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 Dysk do wymiany, może " chodzić " jako drugi ,ale może powodować błędy w komp..... ( wolne ładowanie systemu , zacięcia itd.. na 100 % w win 10 w innych w mniejszym stopniu ) więc nie opłaca się tracić czasu na niego , chyba że lubisz " grzebać " to się baw ,ale uzdrowić go nie uzdrowisz. Do póki nie padnie całkowicie a padnie na pewno ( kiedy ? - jutro, pojutrze , może za miesiąc ? ) możesz trzymać na nim mniej ważne dane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi