Skocz do zawartości

Dysk 500gb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam ssd na system a tego na dane 

zmieniłem na dec

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
Teraz, ZoGo napisał:

bo sie pytam spokojnie a ten mi ze mam kupować za 200zł gdybym miał to bym kupił proste :)

Ale nigdzie nie napisał że masz kupować 

8 minut temu, wiktorynek napisał:

Nowy SSD 480-512GB można już kupić poniżej 200pln.

Jedynie dał informacje ile kosztuje ssd zbliżony pojemnościowo do twego hdd :)

Opublikowano

Za 0 pln nie naprawisz tego HDD, ani za 10 pln. ;) To jego koniec, zgon.

1 minutę temu, ZoGo napisał:

bo sie pytam spokojnie

Przecież spokojnie ci odpisałem:

20 minut temu, wiktorynek napisał:

Szukaj nowego dysku

20 minut temu, wiktorynek napisał:

Tego oddaj do muzeum techniki.

9 minut temu, wiktorynek napisał:

Do kosza.

Czy to niezrozumiały język?

Opublikowano

Przecież doradziłbym mu zerowanie i remap, ale obawiam się, że pula zapasowa została już wyczerpana. A próba remapu przy wyczerpanej puli może dobić dysk. 96 sektorów realokowanych + 40 oczekujących. Przy tej ilości z doświadczenia wiem, że sprawa przegrana. Moim skromnym zdaniem 30 sektorów realokowanych to max, gdzie warto jeszcze próbować. W praktyce, aby dysk był niemal w 100% sprawny po zabiegach reanimacyjnych, to jedynie kilka sektorów daje szanse powodzenia. Tu już widać, że sytuacja będzie się dalej pogarszać. Kilka sektorów może się zdarzyć, natomiast dziesiątki świadczą o uszkodzeniu mechanicznym i to będzie postępować.

Opublikowano

a z tym da rade coś zrobić ? próg 0 wystarczy tylko zerowanie ?

25 minut temu, wiktorynek napisał:

Przecież doradziłbym mu zerowanie i remap, ale obawiam się, że pula zapasowa została już wyczerpana. A próba remapu przy wyczerpanej puli może dobić dysk. 96 sektorów realokowanych + 40 oczekujących. Przy tej ilości z doświadczenia wiem, że sprawa przegrana. Moim skromnym zdaniem 30 sektorów realokowanych to max, gdzie warto jeszcze próbować. W praktyce, aby dysk był niemal w 100% sprawny po zabiegach reanimacyjnych, to jedynie kilka sektorów daje szanse powodzenia. Tu już widać, że sytuacja będzie się dalej pogarszać. Kilka sektorów może się zdarzyć, natomiast dziesiątki świadczą o uszkodzeniu mechanicznym i to będzie postępować.

a propo tamtego dysku xDDDDD MA OKOŁO 98 sektorów realokowanych i zostało mu 22 dni życia 

Opublikowano

Dysk  do wymiany, może " chodzić " jako drugi ,ale może powodować błędy w komp.....  ( wolne ładowanie systemu , zacięcia itd.. na 100 % w win 10 w innych w mniejszym stopniu )  więc nie opłaca się tracić czasu na niego , chyba że lubisz " grzebać "  to się baw ,ale uzdrowić go nie uzdrowisz.

Do póki  nie padnie  całkowicie a padnie na pewno  ( kiedy ? - jutro, pojutrze , może za miesiąc ? )   możesz trzymać  na nim mniej ważne  dane.