dante82 Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) Panowie jak w temacie. Ostatni czasy zauważyłem pewną anomalię. Po włączeniu laptopa wszystko jest ok, aczkolwiek po jakimś czasie prędkość drastycznie spada (nawet czterokrotnie) i się utrzymuje na pewnym poziomie. Pytanie: Wina karty sieciowej ? czy jakiegoś programu, albo sterowników ? Te ostatnie zmieniałem ze 2 razy. Macie jakieś pomysły gdzie może leżeć problem ? Edytowane 17 Lipca 2019 przez dante82 Cytuj
pasi17 Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 7 minut temu, dante82 napisał: Panowie jak w temacie. Ostatni czasy zauważyłem pewną anomalię. Po włączeniu laptopa wszystko jest ok, aczkolwiek po jakimś czasie prędkość drastycznie spada (nawet czterokrotnie) i się utrzymuje na pewnym poziomie. Pytanie: Wina karty graficznej ? czy jakiegoś programu, albo sterowników ? Te ostatnie zmieniałem ze 2 razy. Macie jakieś pomysły gdzie może leżeć problem ? A co ma karta graficzna do karty sieciowej? Jak możesz to podaj model laptopa. Ja bym obstawiał, że jakieś gry lub aplikacje Ci się aktualizują w tle. Lub po prostu windows się aktualizuje. Cytuj
dante82 Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Cytat A co ma karta graficzna do karty sieciowej? Mój błąd, miało być sieciowa Cytat Jak możesz to podaj model laptopa. Dell latiude 7280 Cytat Lub po prostu windows się aktualizuje. To raczej odpada,k gdyż mam zablokowane programem Win Update Stop. Cytat Ja bym obstawiał, że jakieś gry lub aplikacje Ci się aktualizują w tle. No ale tyle godzin ? Jak załaduje ponownie windowsa, to wszystko jest ok, przez chwilę. Jest może jakiś program, który sprawdzi mi w tle gdzie leży problem ? Dodam jeszcze, że jak sprawdzam w tym samym czasie prędkość neta na telefonie to jest ok. Cytuj
BartAcid Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 Menadżer zadań na wstępie i co pożera zasoby. Monitor zasobów i zobaczysz co też ci sieć zapycha. Wszystko dostępne w systemie. To że "wyłączyłeś aktualizacje" nie znaczy że dalej są wyłączone. Ot taka magia Billa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi