Skocz do zawartości

karta graficzna a procesor fx8300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Radzior2010 napisał:

Z ciekawości zacząłem szukać, ale nigdzie nie pisze żeby RX570 był kompatybilny. Za to RX460 już tak.  Podobnie R9 270X.
Z NVidii za to kompatybilny jest np. GTX 960, GTX 970, GTX 1050 Ti, GTX 1060.

niekompatybilny znaczy , że karta sie nie zmieści?

Opublikowano
1 minutę temu, sebio napisał:

niekompatybilny znaczy , że karta sie nie zmieści?

Dodałem jeszcze jeden link. Sprawdź, tam widnieje RX570 :) Ale najlepiej będzie jak ktoś kto jest w temacie na bieżąco potwierdzi informację z tej strony którą podałem.

Opublikowano
3 minuty temu, Radzior2010 napisał:

Dodałem jeszcze jeden link. Sprawdź, tam widnieje RX570 :) Ale najlepiej będzie jak ktoś kto jest w temacie na bieżąco potwierdzi informację z tej strony którą podałem.

ok czyli [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pasuje ta też ją biore pod uwagę :)

Opublikowano

A co to za dylematy, czy grafika będzie kompatybilna? Jak jest złącze PCI-E x16, nawet w wersji 2.0 (i takie ty masz), to grafika będzie działać. Jedynie można się martwić, czy wejdzie do obudowy, niektóre są naprawdę długie, no i czy zasilacz uciągnie.

Opublikowano
15 minut temu, Radzior2010 napisał:

Z ciekawości zacząłem szukać, ale nigdzie nie pisze żeby RX570 był kompatybilny. Za to RX460 już tak.  Podobnie R9 270X.
Z NVidii za to kompatybilny jest np. GTX 960, GTX 970, GTX 1050 Ti, GTX 1060.

EDIT: Znalazłem coś jeszcze.
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

jednak jest kompatybilny 

3 minuty temu, Widzior napisał:

A co to za dylematy, czy grafika będzie kompatybilna? Jak jest złącze PCI-E x16, nawet w wersji 2.0, to grafika będzie działać. Jedynie można się martwić, czy wejdzie do obudowy, niektóre są naprawdę długie, no i czy uciągnie.

no własnie  ,czy wejdzie mi ot to a uciągnąć uciągnie mam już nowy zasilacz 600W 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
5 minut temu, sebio napisał:

no własnie  ,czy wejdzie mi ot to

To sobie weź miarkę i zmierz, tak normalnie po ludzku. Trochę inicjatywy ludzie. Moja grafa się nie mieściła, to brzeszczotem wypiłowałem kawał blachy i też weszła. Dla chcącego nic trudnego. MacGyvera sobie obejrzyj :E

Opublikowano
1 minutę temu, Widzior napisał:

To sobie weź miarkę i zmierz, tak normalnie po ludzku. Trochę inicjatywy ludzie. Moja grafa się nie mieściła, to brzeszczotem wypiłowałem kawał blachy i też weszła. Dla chcącego nic trudnego. MacGyvera sobie obejrzyj :E

Dokładnie. Czy grafa wejdzie to zależy od obudowy :E
MacGyver to by i z mojego PC zrobił rakietę :L