Tomi8 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 Witam mam kartę microSD 16GB. Znalazłem poradnik jak w Windows podzielić na 2 partycję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Robiąc to nie mogę zmniejszyć partycji Fat32. Czy znacie program co by to zrobił? A może ta karta jest uszkodzona? Cytuj
Hells Angels Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 A czytałeś ten poradnik? " Trzeba pamiętać, że zmniejszanie można tylko w systemie plików NTFS. " Cytuj
Tomi8 Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 5 minut temu, Hells Angels napisał: A czytałeś ten poradnik? " Trzeba pamiętać, że zmniejszanie można tylko w systemie plików NTFS. " A czemu nie można zmniejszać fat32? Cytuj
renatan Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 cyt Od systemu Vista Windows ma możliwość zmniejszanie partycji np: c: i stworzenie nowej partycji. Trzeba pamiętać, że zmniejszanie można tylko w systemie plików NTFS. Jeśli np: chcemy podzielić pendrive a na pendrive mamy dane i nie chcemy ich kopiować ani stracić możemy zmniejszyć wolumin i utworzyć nowy. Cytuj
juliazero Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 @tomi8 ściągnij darmowego minitool partition wizard. Robiłem nim fat32 + ext4 na karcie 64GB uhs1 c10 i wszystko śmiga. • Tapatalk 6.5.6 B&W• OnePlus 6T Cytuj
jarexpol Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
bajdas Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Możesz spróbować najpierw ją wyzerować programem Low Level Format, następnie albo nawet od razu możesz wejść w Narzędzia administracyjne wpisując je w szukajce pola szukania w windowsie, tam też masz opcję partycjonowania. Z bardziej zaawansowanych rzeczy, pobierz linuxa Gparted i załaduj go na pendrive po czym go zbootuj i podłacz kartę pamięci robiąc to co potrzebujesz. Po skonczeniu odpal ponownie komputer i wystartuj windowsa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi