jou300 Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2019 recALL jest to dość czytelny program do odzyskiwania wszystkich haseł i kluczy licencyjnych. Odzyskanie haseł do klienta poczty, np: thunderbird. Licencję w BIOS itd... Program ma sporo możliwości. W poradniku będzie poruszony temat odzyskania haseł i kluczy. 1. Najprostsza metoda ale trwa długo ponieważ program przeszukuje cały dysk w poszukiwaniu kluczy i haseł. 1.1. Po skanowaniu wyświetli nam się jakie klucze zostały wyszukane. znajdzie hasło wi-fi, hasła do konta użytkownika, klucz licencji windowsa zapisany w BIOS itd... 1.2 Tam gdzie NT Hash w login pokaże nazwę konta i hasło. Przydatne jak z kimś dzielisz komputer i chcesz wiedzieć jakie ma hasło. (musisz program uruchomić jako admin). 1.3. Kontrowersyjne. z jednej strony odzyska hasło specjalną metodą, a z drugiej strony nie wiadomo kto odczyta? No ale jeśli nie mamy wyboru to klikamy na Yes. 1.4. Pokazuje nam szczegóły licencji oprogramowania. 1.5 . Klikamy Dalej. 1.6. Wszystkie klucze i hasło możemy zapisać w notatniku w postaci txt. 2. Druga metoda odzyskiwanie ręczne, jest szybsza, ponieważ skazujemy dany katalog do skanowania. 2.1. Wybieramy katalog w którym będzie skanował. Np: jeśli chcemy odzyskać hasła do klienta poczty i zobaczyć jakie są zapisane to wybierzmy ścieżkę c:\użytkownicy. 2.2. Bez problemu pokazał hasło do poczty Thunderbird. 3 opcja emulacja serwera, szczerze powiem,że nie wiem po co jest, bez tej funkcji odzyskał hasło z poczty. FTP nie próbowałem. Jeśli znajdziesz zastosowanie to napisz w komentarzu a ja postaram się opisać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi