djmarco 8 Report post Posted June 7 Działa tylko na zasilaczu. Mam w sumie 4szt baterii i na żadnej nie działa. Drugi Dell za to działa na wszystkich bateriach. Zamieszczam zdjęcia z diagnostyki. Ktoś coś? Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
BartAcid 103 Report post Posted June 7 Bez miernika i schematu płyty się chyba nie obejdzie. Jak masz miernik to sprawdź czy masz na pinach baterii jakieś napięcia (3,3V) po podłączeniu zasilacza. Jak nic nie będzie to grubsza robota, jak sie masz doświadczenia lepiej zanieść do serwisu. Do 200zł zależnie od miasta powinni naprawić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
GT500s 316 Report post Posted June 7 1. Napisz co to za notebook 2. Specyfikacja sprzętowa 3. Jaki Windows Quote Share this post Link to post Share on other sites
woj_ani217 317 Report post Posted June 7 Podmień zasilacz trochę podładuj baterię i spróbuj - jak to samo to serwis - układ zasilania . Quote Share this post Link to post Share on other sites
laryflinta 54 Report post Posted June 8 kontroler zasilania na plycie uszkodzony Quote Share this post Link to post Share on other sites
djmarco 8 Report post Posted June 9 kontroler zasilania na plycie uszkodzony Jak go zlokalizować? Jestem w stanie sam to wymienić ale nie wiem gdzie on się znajduje. Mój sprzęt do DELL 17R [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
woj_ani217 317 Report post Posted June 9 Uwalisz tylko płytę ! " Jestem w stanie sam to wymienić ale nie wiem gdzie on się znajduje. " a jakim to niby sposobem jak ty nie masz zielonego pojęcia o tym !? - masz do tego specjalny stół !?. Ty to możesz co najwyżej " wygrzać " płytę żeby ewentualnie zlikwidować tak zwany zimny lut , ale też jest ryzyko że płytę uwalisz więc oddaj to w ręce profesjonalnego serwisu co mają do tego odpowiednie narzędzia a nie zabieraj się sam ( taki sprzęt kosztuje 12 - 24 tyś zł ) dobrze Ci radzę , a zrobisz jak będziesz chciał. Quote Share this post Link to post Share on other sites
GT500s 316 Report post Posted June 9 Zacznij od prostych spraw znalezionych w necie: Quote Share this post Link to post Share on other sites
laryflinta 54 Report post Posted June 9 12 godzin temu, djmarco napisał: Jak go zlokalizować? Jestem w stanie sam to wymienić ale nie wiem gdzie on się znajduje. Mój sprzęt do DELL 17R [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka jak mialem uwalony kontroler zasialania gosc przyjechal z della wymienil plyte Wiec watpie ze sobie przelutujesz uklad Quote Share this post Link to post Share on other sites
GT500s 316 Report post Posted June 9 Jak ma umiejętności to da radę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dziadek13 104 Report post Posted June 10 W dniu 9.06.2019 o 09:06, djmarco napisał: Jak go zlokalizować? Jestem w stanie sam to wymienić ale nie wiem gdzie on się znajduje. Po co zaraz targać płytę,dell się trochę zabezpieczył i nie wszystkie zasilacze podejdą, zadziałają tak jak i baterie bez wykonania procedur po wymianie, choć wyglądają na orginalne. Poczytaj tu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub tu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Share this post Link to post Share on other sites
djmarco 8 Report post Posted June 12 Pomierzylem piny które idą na baterie. Wychodzi na nie po 3.3V więc moduł ładowania to raczej nie jest.Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites