MadDragory Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Witam . Tak jak w temacie co mogę bezpiecznie wyłączyć z autostartu w Windows 7 . Laptop włącza sie w 59-47sek a chciałbym żeby trochę szybciej się odpalał . Co moge wyłączyć a co zostawić ? Cytuj
pupek Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Polecam defragmentację dysku i rejestru systemu windows, a co do wyłączenia to wszystko prócz sterowników. Polecę Ci programik Advanced SystemCare który zmierzy Ci które programy zamulają start Twojego kompa i da ci możliwość opóźnionego startu. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Opóźniony start to rozwiązanie błęne, daje szybszy start ale dłuższe "mielenie" dysku do 5 minut od startu. Nic nie zastąpi SSD - ja mam wszystko ustawione na rozruch automatyczny i start systemu w 10 sekund - Win 7 x64 Pro. Obecnie wyłączanie usług mało daje, najważniejsze to wyłączenie wszelkich updaterów programów trzecich. Można też wyłączyć pewne funkcje systemu np. IE, WMP, Windows Search - kto ich używa? Cytuj
WinSxS Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Z autostartu można wyłączyć wszystko. Usługi niekoniecznie, ale nie masz przecież 256 MB RAM gdzie każda usługa jest na wagę złota. Jeśli nie używasz Bluetooth możesz wyłączyć jego obsługę np Cytuj
Aderus1 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Wyczyść sobie dysk np cc clanerem pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi