PWojciechowska Opublikowano 7 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 @Widzior - jest jeszcze kilka poważnych różnic między SSD, a HDD oprócz czasu uruchamiania: - czas instalacji programów - minimum 4 x szybciej - czas instalacji aktualizacji - j.w. - kopiowanie plików z HDD i na HDD z USB 3.0, który ten laptop posiada - na rynku są szybsze pendrive od tego dysku, nie wspominając o zewnętrznych dyskach SSD(ja już nawet zewnętrzny nie wezmę do ręki HDD) - tu też ok 4 x szybciej. @PWojciechowska - nic nie zrobisz, oszczędź sobie czasu i nerwów. Ten sprzęt to tragedia, dno i muł totalny. Jestem radykalny i pragmatyczny, więc widzę tylko 3 rozwiązania: - szybko sprzedać - kupić dysk SSD - otworzyć szeroko okno i wziąć mocny zamach P.S. Ostatnie rozwiązanie ma swoje zalety: - darmowe - oszczędza nerwy - teściom można powiedzieć, że laptopa ukradli Ha ha...[emoji16]. Dziękuję bardzo za porady. Wezmę je sobie do serca. Niestety mieszkam z teściami i bujda o kradzieży nie przejdzie[emoji848]. Na razie nie chce w niego inwestować, bo i słaba grafika i ogólnie dno mułu i wodorostów. Postawiłam system, który mi polecaliscie, ściągnęłam stery, niezbędne programy i działa. Syn i tak go używać nie będzie. Ja mam inny sprzęt. W domu są 4 laptopy, w tym ten i jeszcze jeden niwy, na gwarancji. Gry nie działają. Mam wszystko udokumentowane na wideo i na zdjęciach, ale z z koniem (teściami i właścicielem sklepu, który twierdził że to suuuper komputer) kopać się nie będę. To jak rzucać grochem o ścianę. Zajmuje się dorywczo pisaniem, to do tego się nada. Niestety nikomu się nie przetłumaczy, że komputer, który w markecie kosztuje 1200, a na Allegro w chwili obecnej 600, to nie to samo co komputer za 3, czy 4 tysiące.... Dla nich komputer, to komputer.... Najważniejsze że działa. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję bardzo za pomoc! Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
PWojciechowska Opublikowano 7 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 Tak. Jak na razie jest ok. W razie czego, będę jeszcze pytać szacownych kolegów. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Grandar Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 Bez inwestycji będzie ciężko, jedyne co można doradzić to używać go wyłącznie do internetu i tak jak napisałaś do pisania
jorgusek Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 Mam bardzo podobny laptop 8 letni. Instaluję i próbuję prawie wszystkie Systemy z naszego Forum, jeszcze nie spotkałem się z tym żeby któryś dobrze nie pracował. Nie mówię o super grach, ale wszystko to co mi jest potrzebne na każdym Systemie chodzi idealnie. Obecnie na jednej partycji mam zaistalowany SCH1803 17134 .320 Core x64 od @Schonaldo, a na drugiej partycji Windows 8.1 with Update 4 (Unofficial) x64 od GT500s. Oba Systemu pracują idealnie.
bunio1 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 @PWojciechowska i taka mała porada co do inwestowania w laptop dla graczy za 3-4 tys lepiej się zastanów i poczytaj na forum bo wiele o tym było - konkluzja szkoda kasy. W tym przedziale cenowym laptop dla gracza to chwyt marketingowy. Dzieciak nie zostanie z tymi grami co ma teraz i za jakiś czas będzie chciał w inne pograć a do tego lepsza stacjonarka z dużo większymi możliwościami w tym przedziale cenowym. I wszystkiego naj w dniu kobiet Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 Niestety taka prawda jak napisał bunio1 - laptop do gier to 12 tys. bardziej 15 tyś w górę , nie opłacalna inwestycja no ale kto bogatemu zabroni !?. Dobra stacjonarka bije na głowę każdego laptopa w cenie od 4 do 8 tyś . Ostatnio wymienialiśmy żonie laptopa ( całość zakupu 5100 zł ) i pomimo że nazywa się do gier to tak naprawdę nadaje się do otwierania okładek do tych gier a nie do gier , żona nie gra w gry więc jej wystarczy.
Rekomendowane odpowiedzi