Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@Widzior - jest jeszcze kilka poważnych różnic między SSD, a HDD oprócz czasu uruchamiania:
- czas instalacji programów - minimum 4 x szybciej
- czas instalacji aktualizacji - j.w.
- kopiowanie plików z HDD i na HDD z USB 3.0, który ten laptop posiada - na rynku są szybsze pendrive od tego dysku, nie wspominając o zewnętrznych dyskach SSD(ja już nawet zewnętrzny nie wezmę do ręki HDD) - tu też ok 4 x szybciej.

@PWojciechowska - nic nie zrobisz, oszczędź sobie czasu i nerwów. Ten sprzęt to tragedia, dno i muł totalny. Jestem radykalny i pragmatyczny, więc widzę tylko 3 rozwiązania:
- szybko sprzedać
- kupić dysk SSD
- otworzyć szeroko okno i wziąć mocny zamach

P.S. Ostatnie rozwiązanie ma swoje zalety:
- darmowe
- oszczędza nerwy
- teściom można powiedzieć, że laptopa ukradli
:tooth:
Ha ha...[emoji16]. Dziękuję bardzo za porady. Wezmę je sobie do serca. Niestety mieszkam z teściami i bujda o kradzieży nie przejdzie[emoji848]. Na razie nie chce w niego inwestować, bo i słaba grafika i ogólnie dno mułu i wodorostów. Postawiłam system, który mi polecaliscie, ściągnęłam stery, niezbędne programy i działa. Syn i tak go używać nie będzie. Ja mam inny sprzęt. W domu są 4 laptopy, w tym ten i jeszcze jeden niwy, na gwarancji. Gry nie działają. Mam wszystko udokumentowane na wideo i na zdjęciach, ale z z koniem (teściami i właścicielem sklepu, który twierdził że to suuuper komputer) kopać się nie będę. To jak rzucać grochem o ścianę. Zajmuje się dorywczo pisaniem, to do tego się nada. Niestety nikomu się nie przetłumaczy, że komputer, który w markecie kosztuje 1200, a na Allegro w chwili obecnej 600, to nie to samo co komputer za 3, czy 4 tysiące.... Dla nich komputer, to komputer.... Najważniejsze że działa. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję bardzo za pomoc!

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam bardzo podobny laptop 8 letni. Instaluję i próbuję prawie wszystkie Systemy z naszego Forum, jeszcze nie spotkałem się z tym żeby któryś dobrze nie pracował. Nie mówię o super grach, ale wszystko to co mi jest potrzebne na każdym Systemie chodzi idealnie. Obecnie na jednej partycji mam zaistalowany   SCH1803 17134 .320 Core x64  od  @Schonaldo,  a na drugiej partycji  Windows 8.1 with Update 4 (Unofficial) x64  od GT500s. Oba Systemu pracują idealnie.

Opublikowano

@PWojciechowska i taka mała porada co do inwestowania w laptop dla graczy za 3-4 tys lepiej się zastanów i poczytaj na forum bo wiele o tym było - konkluzja szkoda kasy. W tym przedziale cenowym laptop dla gracza to chwyt marketingowy. Dzieciak nie zostanie z tymi grami co ma teraz i za jakiś czas będzie chciał w inne pograć a do tego lepsza stacjonarka z dużo większymi możliwościami w tym przedziale cenowym. I wszystkiego naj w dniu kobiet :) Pozdrawiam.

Opublikowano

Niestety   taka  prawda  jak napisał   bunio1   - laptop do gier to   12 tys.  bardziej 15 tyś  w górę  ,  nie opłacalna inwestycja  no ale kto bogatemu zabroni !?.

Dobra stacjonarka  bije na głowę  każdego  laptopa  w cenie od 4 do  8 tyś . Ostatnio  wymienialiśmy żonie laptopa  (  całość zakupu 5100 zł )  i pomimo że nazywa się  do gier to tak naprawdę nadaje się do otwierania  okładek do tych gier  a nie do gier , żona nie gra w gry więc jej wystarczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie