excellent Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 Witam, niedawno kupiłem komputer(używany), który u sprzedawcy na pierwszy rzut oka nie sprawiał żadnych problemów. Przywożę skrzynkę do domu, instaluje nowego windowsa z forum i wszystko co potrzebne czyli DirectX itp itd,instaluje gry z torrentów (CODEX-stabilne gry). Włączam sobie gre załóżmy, że jest to Resident Evil 2 lub Metro Exodus, gra chwilkę myśli po czym wywala komunikat "Nie można...nie znaleziono obiektu concrt140.dll..." lub obiektu "vcruntime140.dll" oraz"msvcp140.dll". Reinstalacja pakietów od majkrosoftu nie pomaga więc pobieram pliki osobno po czym wrzucam do folderu z windowsem. Niektóre gry działają a niektóre się po prostu nie włączają. Nie narzekam i gram w to co działa i co widzę? Widzę spadki fps, gra się przycina w niektórych momentach gdzie jest dużo obiektów, lecz na niektórych nawet większych obszarach graficznych chodzi płynnie jak talala. Gra potrafi się ściąć na amen lub po prostu wyłączyć jak gdybym przycisnął "alt+F4". Dyski są OK (HDtune), bios resetowany, sterowniki aktualne, próbowałem na różnych systemach Windows 10- nie pomaga. Nic się nie grzeje, wentylatory nie przyspieszają. Po za grami komp chodzi bardzo dobrze i nie ma z nim żadnych problemów. KOMP: Procesor i5 6600k + CHŁODZENIE SILENTIUM Pc Grandis Płyta główna MSI Z270 SLI PLUS Karta graficzna Gigabyte Nvidia GTX 1060 6GB RAM HyperX 8GB 2666MHz Fury Black CL15 (2x4GB) DYSK SSD 120 GB KINGSTON + HDD 1TB SEAGATE+ 1TB SEAGATE Zasilacz 550W SILENTIUM PC VERO L1 Proszę o pomoc kochane ludziki. Cytuj
Gość Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 28 minut temu, excellent napisał: Przywożę skrzynkę do domu, instaluje nowego windowsa z forum i wszystko co potrzebne czyli DirectX itp itd,instaluje gry z torrentów (CODEX-stabilne gry). Sprawdz na oryginalnych grach Cytuj
Nieobecny Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 21 minut temu, excellent napisał: concrt140.dll..." lub obiektu "vcruntime140.dll" oraz"msvcp140.dll" To nie DirectX tylko biblioteki VC++ Dla systemu x64 musisz zainstalować pakiety x86 i x64. 23 minuty temu, excellent napisał: pobieram pliki osobno po czym wrzucam do folderu z windowsem Jak już, to wrzuca się do System32, ale lepiej zamiast tam śmiecić, wrzucić do folderu z grą, tam gdzie masz plik wykonywalny gry. 25 minut temu, excellent napisał: instaluje gry z torrentów (CODEX-stabilne gry) To nie jest miarodajne. 26 minut temu, excellent napisał: Dyski są OK (HDtune) Niemiarodajne w przypadku dysku SSD, a w przypadku HDD świadczy tylko o kondycji talerzy. Elektronika może szwankować. 29 minut temu, excellent napisał: próbowałem na różnych systemach Windows 10 Czysty czy mod? Sterowniki z WU czy instalowane ręcznie? Cytuj
bison616 Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 VC z tego źródła masz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] m4s i excellent lubią to Cytuj
m4s Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 Zrób test OCCT CPU i GPU.Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaTe torrenty śmierdzą.Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
excellent Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2019 12 godzin temu, m4s napisał: Zrób test OCCT CPU i GPU. Test CPU wypada w normie, natomiast test GPU po sekundzie się wyłacza, wyswietla sie komunikat że to ja przerwałem test. W takim razie to chyba wina gpu. ;( [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
excellent Opublikowano 11 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Porobiłem wszystkie testy z kolegą który się zna i z kartą jest wszystko w porzo, z prockiem też(nic nie spada, jest stabilnie). Obstawiliśmy że to dysk, pożyczyłem ssd, zainstalowałem system i nadal to samo-"Nie można...nie znaleziono obiektu concrt140.dll..." lub obiektu "vcruntime140.dll" oraz"msvcp140.dll". Czego może to być wina? Mam jeszcze 1080 do testów i i7 lecz nie wiem czy jest sens przekładania i reinstalacji systemu. Może to być wina zasilacza? Nie mam już cierpliwości, Metro Exodus czeka a ja nie mam sprzętu. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 37 minut temu, excellent napisał: Może to być wina zasilacza? Pomyśl co ma zasilacz do braku bibliotek? Również co ma karta lub procesor? To błąd systemowy - biblioteki, system, program, sterowniki(aplikacje z nimi powiązane), antywirus, wirusy - przyczyn może być wiele. Zainstalowałeś VC++ 2015 lub 2017 w wersji x86 i x64? Czysty oryginalny Win 10 czy mod? Jaka wersja Win 10? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. Jak już nic nie wymyślisz, to z ciekawości zainstaluj Win 7 lub Win 8.1 Cytuj
Widzior Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Już kilka razy ci pisali, co masz zainstalować, a ty dalej swoje. Czytasz w ogóle co ci ludzie odpisują? Masz zainstalować wszystkie Visual C++ Redistributable od 2005 do 2017, x64 i x86, choćby z tej paczki - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Ja polecam wgrać najnowsza paczkę Visuali pobierając z strony autora: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oprócz tego zalecam tak samo jak autor paczek instalację wersji 2015, a nie 2017 ( w najnowszej wersji mamy do wyboru albo 2015 albo 2017 ) gdyż wgranie 2017 nie wszędzie i zawsze z wszystkimi programami i aplikacjami działa szczególnie z tymi starszymi. crypt lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi