Crembley Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Witam pomoże ktoś dobrać mi chłodzenie do Ryzen 5 2600? Bez podkręcania ma 83 stopnie w stresie, gdy podkręciłem do 3.8GHz temperatury przekraczały 100 stopni. Cytuj
Widzior Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 To nie wiem co ty zrobiłeś, ale masz ewidentnie coś porąbane. Mam 1500X na boxowym chłodzeniu, i mam max 60-64 stopni w stresie na wszystkich rdzeniach. Albo źle założyłeś chłodzenie, albo grzebałeś w UEFI lub programach do podkręcania i dowaliłeś jakieś chore Vcore. A może nie zdjąłeś folii ochronnej z dołączonego chłodzenia I to nie jest śmieszne, bo znam takie przypadki. Ten w zupełności wystarczy - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
robert190880 Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Ja mam Ryzena 2600 i na boxowym nigdy nie przekroczył 70 stopni przy obciążeniu teraz mam SilentiumPC Fera 3 maksymalnie 56 i i jest cicho Cytuj
Nieobecny Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Można trafić felerną sztukę - zły lut, półokrągły odpromiennik(czapka), kiepski krzem, wadliwe oprogramowanie wewnętrzne podbijające napięcie, wadliwe odczyty temp z czujników(pamiętajcie że AMD w tej kwestii zawsze kulało i zaniżali pomiary), wadliwa płyta główna podbijająca napięcie, wadliwy zasilacz, złe ustawienia bios, wadliwy bios. Cytuj
Widzior Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Nie ma bata, żeby taką sztukę puścili do sprzedaży. Chciałbym zobaczyć, jakie jest napięcie Vcore pod obciążeniem, wtedy można debatować dalej. Ryzeny 2xxx były na tyle poprawione, że 3,8GHz wyciągały spokojnie na 1,25V lub niżej (wiadomo, wszystko zależy od sztuki, silicon lottery). Ja muszę dać 1,35V na moim 1500X. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 10 minut temu, Widzior napisał: Nie ma bata, żeby taką sztukę puścili do sprzedaży. Może niektóre z przykładów podanych przeze mnie wydają się mało prawdopodobne, ale widziałem już procka z półokrągłym, wypukłym odpromiennikiem i nic nie poradzisz na to. Lut pod czapką się nie ugnie jak glut. Cytuj
FxJerzy Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Jak byś w przyszłości zmieniał na jakieś Ryzeny 3000 ośmiordzeniowe. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - 139 zł Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi