Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie wiem co ty zrobiłeś, ale masz ewidentnie coś porąbane. Mam 1500X na boxowym chłodzeniu, i mam max 60-64 stopni w stresie na wszystkich rdzeniach. Albo źle założyłeś chłodzenie, albo grzebałeś w UEFI lub programach do podkręcania i dowaliłeś jakieś chore Vcore. A może nie zdjąłeś folii ochronnej z dołączonego chłodzenia :E I to nie jest śmieszne, bo znam takie przypadki.

Ten w zupełności wystarczy - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  lub  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Można trafić felerną sztukę - zły lut, półokrągły odpromiennik(czapka), kiepski krzem, wadliwe oprogramowanie wewnętrzne podbijające napięcie, wadliwe odczyty temp z czujników(pamiętajcie że AMD w tej kwestii zawsze kulało i zaniżali pomiary), wadliwa płyta główna podbijająca napięcie, wadliwy zasilacz, złe ustawienia bios, wadliwy bios.

Opublikowano

Nie ma bata, żeby taką sztukę puścili do sprzedaży. Chciałbym zobaczyć, jakie jest napięcie Vcore pod obciążeniem, wtedy można debatować dalej. Ryzeny 2xxx były na tyle poprawione, że 3,8GHz wyciągały spokojnie na 1,25V lub niżej (wiadomo, wszystko zależy od sztuki, silicon lottery). Ja muszę dać 1,35V na moim 1500X.

Opublikowano
10 minut temu, Widzior napisał:

Nie ma bata, żeby taką sztukę puścili do sprzedaży.

Może niektóre z przykładów podanych przeze mnie wydają się mało prawdopodobne, ale widziałem już procka z półokrągłym, wypukłym odpromiennikiem i nic nie poradzisz na to. Lut pod czapką się nie ugnie jak glut. :D