franekfranek Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Koledzy, po dodaniu ulubionego schematu "duży kontrast nr2" do systemu Win JG7 HP&Pro x64 v2019 w niedawno kupionym laptopie ze stopki HP ProBook 650 G1 zauważyłem, że ostatnia najwyższa linia (chyba rząd pojedyńczego pixela) miga co jakiś czas, zmieniając kolor z zielonego na czarny. Jest to cykl kilku mignięć i później na jakiś czas spokój. Wychylanie, wyginanie i odkształcenia pokrywy oraz obudowy nie mają wpływu na to zjawisko. W zwykłym schemacie kolorów praktycznie jest to nie dostrzegalne bo linia jest ledwo wicoczna i co dziwne jakby była węższa.. Załączam foto z ekranu: Być może jest jakiś problem powiązany z "piszczeniem" z okolicy procesora... czyli również zintegrowanej grafiki ? o czym stanowi temat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
franekfranek Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Ta dobre :) na olx kupiłem :) To zapowiedź większych problemów, czy tyou ryska na matrycy ? Cytuj
BartAcid Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Jak to mówią na dwoje babka wróżyła. Ale raczej trzeba się przyzwyczaić skoro monitor z tobą zostaje na dłużej i nie ma opcji reklamacji. Obstawia, że raczej długo ci posłuży. Cytuj
franekfranek Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Zatem nie przyzwyczajam się zbyt mocno.. bo myślę jeszcze o jakimś kolejnym , być może E7440 / T440S lub ten typoszereg, ale nowszy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi