carlosg Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Hej! Mam problem z systemem do mojego Lenovo ThinkPad t430. Zakupiłem laptopa bez dysku twardego, który posiada licencje na Windows 7 Pro od Lenovo i niestety z oficjalnej strony microsoftu nie mogę pobrać. O ile w przypadku jak miałem Della E6440 mogłem pobrać program do pobrania oryginalnego systemu, tak w przypadku Lenovo każą sobie płacić za dysk recovery coś tam. Tak więc potrzebuje obrazu czystego oryginalnego systemu Windows 7 Professional x64, albo już z aktualizacjami, byle nie modowany Byłbym bardzo wdzięczny za podanie linku, a dostałem info, że na tym forum znajdę. Pozdrawiam serdecznie!
R95K Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Tutaj też możesz poszukać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka carlosg lubi to
carlosg Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Wszedłem na basewin.pl z pierwszej propozycji i mam do wyboru takie. Rozumiem, że pierwsza opcja jest czystą oryginalną wersją, a ta z czerwca 2018 ma już po prostu zainstalowane aktualizacje z windows update, ale nadal jest w pełni oryginalny? Jeśli tak to lepiej tą drugą? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Marcel1 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 2 minuty temu, carlosg napisał: Wszedłem na basewin.pl z pierwszej propozycji i mam do wyboru takie. Rozumiem, że pierwsza opcja jest czystą oryginalną wersją, a ta z czerwca 2018 ma już po prostu zainstalowane aktualizacje z windows update, ale nadal jest w pełni oryginalny? Jeśli tak to lepiej tą drugą? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Masz rację a co chcesz zainstalować to już sam wybierasz carlosg lubi to
carlosg Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Czyli lepiej zainstalować tą z czerwca 2018 bo już pominie mnie instalowanie sporej ilości aktualizacji, prawda?
Marcel1 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Tu masz wszystko co i jak Modyfikacja systemu. Bazująca na oryginalnych obrazach z MSDN 12.05.2011 + dodatkowo: - Zintegrowane wszystkie poprawki (do czerwca 2018), [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oraz definicji "Defendera" które są aktualizowane na bieżąco - Internet Explorer 11 PL w każdej edycji systemu i Pełen pakiet Dot NetFramework - oczyszczony folder "backup" w WinSxS Odpowiedz na twoje pytanie to tak ominie pobieranie tych aktualizacji które są już zintegrowane carlosg lubi to
carlosg Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Nie znam się aż tak bardzo, ale rozumiem, że jest to modyfikacja, która nie ingeruje w żaden sposób w system, ma same oryginalne komponenty? Co oznacza, że ma oczyszczony folder "backup"? Przy okazji gdybym się zdecydował na pierwszą oryginalną opcje, czym się różni zwykła 7 od wersji n i vl?
R95K Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Wersja N nie posiada Windows Media Player.Wersja VL to Volume Licensing Key. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka carlosg lubi to
carlosg Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Czyli dla mnie najlepszą opcją będzie normalna wersja bez N czy VL? Licencje mam OEM'owską od Lenovo Przy okazji, czy to będzie miało duże znaczenie czy zainstaluje oryginalną wersje Windowsa 7, czy od wersji Lenovo Windows 7?
Marcel1 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Masz szybki net ? Najlepiej pobierz sobie Czyściocha a on sam się aktywuje kluczem z Bios/Uefi a reszta sama się zaktualizuje Edit Nie N czy VL tylko to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SHA1: 6C7AC8775C0D9EA8812509F7419E82E06AFA6A11 carlosg lubi to
R95K Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Tak najlepiej zwykłą wersję zainstalować.Od wersji Windows 7 klucz nie jest przypisany do nośnika tylko do systemu. Można zainstalować sobie dowolną wersję 32 lub 64 bity na danym kluczu. Dotyczy to również wersji OEM. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka carlosg lubi to
carlosg Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Tak mam szybki. Będę chciał go postawić właśnie na UEFI. Czyścioch to który będzie z tych wersji?
Marcel1 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 2 minuty temu, Radzior2010 napisał: Można zainstalować sobie dowolną wersję 32 lub 64 bity na danym kluczu. Dotyczy to również wersji OEM. Błąd. Klucz jest albo do x86 albo do x64 nie można instalować tego co się chce carlosg lubi to
carlosg Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Dobra obczaiłem, że ta wersja pierwsza jest oryginalna. Windows 7 pro miałem opcje zwykłą, z VL w nazwie i z N w nazwie. Wybrałem pierwszą, czyli: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SHA1: ED3E041168985F2F8EC9E9C05500D18A39D8C9F2 Potem tylko nagrać na pendrive'a przez rufusa i mogę botować przez uefi i powinno hulać?
R95K Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Błąd. Klucz jest albo do x86 albo do x64 nie można instalować tego co się chceNo tak, faktycznie mój błąd. Ale kolega ma wersję x64 także wg mnie wraz z ponowną instalacją Win7 nie będzie miał problemu z aktywacją za pomocą klucza który posiada. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka carlosg lubi to
carlosg Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Jeszcze mam pytanko odnośnie instalacji. Zaraz po zainstalowaniu systemu najpierw odpalić windows update a potem instalować sterowniki od producenta, czy na odwrót? Czy aktualizacje opcjonalne też warto instalować?
R95K Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Jeszcze mam pytanko odnośnie instalacji. Zaraz po zainstalowaniu systemu najpierw odpalić windows update a potem instalować sterowniki od producenta, czy na odwrót? Czy aktualizacje opcjonalne też warto instalować?Osobiście zawsze po zainstalowaniu systemu najpierw instaluje sterowniki, a potem dopiero uruchamiam Windows Update i instaluje większe aktualizacje najczęściej te dotyczące zabezpieczeń. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka carlosg lubi to
Marcel1 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 12 minut temu, carlosg napisał: Jeszcze mam pytanko odnośnie instalacji. Zaraz po zainstalowaniu systemu najpierw odpalić windows update a potem instalować sterowniki od producenta, czy na odwrót? Czy aktualizacje opcjonalne też warto instalować? Na początku stery a potem aktualizacje, co do aktualizacji opcjonalnych to jak chcesz P.S. tu masz wideotutorial jak zainstalować Windows 7 x64 na 410 carlosg lubi to
moszter Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Pobierz tą wersję: carlosg lubi to
carlosg Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Już pobrałem tamtą, ale gdyby nie działała to sprawdzę tą Dziękuję ślicznie za pomoc, bardzo przyjazne i kulturalne forum. Gdybym miał jeszcze jakiś problem to się odezwę, ale mam nadzieje, że wszystko pójdzie okej
carlosg Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Jeszcze w sumie jedno pytanko. To, że Windows 7 nie obsługuje secure boot i musi być wyłączone to wiem. Ale kiedy ustawie w opcjach botowania UEFI only to jeszcze mam na dole opcje CSM Support. Ma być wyłączona czy włączona?
Marcel1 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 30 minut temu, carlosg napisał: Jeszcze w sumie jedno pytanko. To, że Windows 7 nie obsługuje secure boot i musi być wyłączone to wiem. Ale kiedy ustawie w opcjach botowania UEFI only to jeszcze mam na dole opcje CSM Support. Ma być wyłączona czy włączona? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
carlosg Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 Dzięki, bez CSM nie chciało mi nawet odpalić, także się zorientowałem, że jest potrzebne Po instalacji aktywowałem system i jest okej Pobrałem Lenovo System Update, który miał mi pobrać sterowniki. Myślałem, że będzie okej. Wchodzę w menadżer urządzeń, niby sterowniki wszystkie są, ale np. karta graficzna wyświetla mi się jako Standardowa karta graficzna VGA i Realtek Wifi Display VGA Adapter. Nie wiem czy jeszcze raz sformatować i po prostu ręcznie pobrać wszystkie sterowniki ze strony Lenovo i potem ewentualnie odpalić Lenovo System Update, czy wystarczy, że pobiorę ze strony i doinstaluje resztę jakich będzie brakować? Czy kolejność ma duże znaczenie?
Gość Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 Najlepiej jest wgrywać sterowniki samemu wtedy nie masz takich problemów. Co do GPU jeśli siedzi tam tylko integra to masz tam HD 4000 więc nadadzą się takie stery [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Do wyszukania sterów przyda ci się coś jak AIDA abyś wiedział co masz w środku, masz tutaj strone lenovo ze sterownikami (niektóre mogą być stare) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A jeśli nie chce ci się całkiem bawić to możesz użyć programów jak "Driver Booster" "DriverPack Solution" które same znajdą sterowniki i je wgrają. Co do kolejności to najlepiej najpierw instalować najważniejsze czyli chipset itp a reszta jak grafika czy dźwięk nie robią różnicy.
carlosg Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 Własnie o tej stronie lenovo mówiłem. Jest sens instalować wszystko co tam podają?
Gość Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 Ja z reguły instaluje sterowniki do tych urządzeń z których korzystam albo zamierzam korzystać.
carlosg Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 Wiem, że oprócz sterowników są wszelkiego rodzaju aplikacje, które pozwalają korzystać z niektórych przycisków, lepszego korzystania z touch pada, czy aplikacje do zarządzania baterią. Więc jeśli nie mam pewności co do czego, lepiej zainstalować wszystko?
m4s Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 8 godzin temu, Marcel1 napisał: Błąd. Klucz jest albo do x86 albo do x64 nie można instalować tego co się chce Można i proszę nie wprowadzać w błąd, działa to zamiennie x86 lub x64, wiele razy tak instalowałem. 4 godziny temu, carlosg napisał: Wiem, że oprócz sterowników są wszelkiego rodzaju aplikacje, które pozwalają korzystać z niektórych przycisków, lepszego korzystania z touch pada, czy aplikacje do zarządzania baterią. Więc jeśli nie mam pewności co do czego, lepiej zainstalować wszystko? Nie instaluj wszystkiego jak leci, tylko to co potrzebujesz. @carlosg Nie zapomnij użyć moich skryptów: UUAWU - Tryb 1 - zrobi porządek z Windows Update /poczytaj inf o w temacie/ RemoveSPY_AIO - Tryb Core - ogarnie niepotrzebne/telemetria i balast/ rzeczy w Windowsie Linki w sygnaturze carlosg lubi to
carlosg Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 Wczoraj już zdążyłem pobrać wszystko jak leci i poinstalować. Przejrze potem aplikacje i odninstaluje te zbędne, oraz będę musiał powyłączać niektóre rzeczy w msconfig bo ilość procesów waha się około 100 i zużywają mi sporo ramu. Czy te twoje skrypty będę musiał ręcznie aktualizować? Rozumiem, że jest to coś usprawniające system. Już czytam
Rekomendowane odpowiedzi