Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Komp to laptop Asus U36JC

Procesor: Intel® Core™ i5 480M 2.66 GHz
Ram: 4GB DDR3 1066 MHz SDRAM,2 x SO-DIMM
Chipset: Intel® HM55 Express Chipset
Grafa: 
NVIDIA® GeForce® 310M with 1GB DDR3 VRAM
Dysk: 2.5 SATA 
500GB 5400rpm

I teraz tak, potrzebuje możliwie najszybszego systemu do podstawowych rzeczy, tj browsing+filmy+office+moze jakiś fotoszopogimp.  Zainstalowalem przed chwila  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , ale mialem problem ze sterownikami, sprawdziwszy na stronie Asusa są tylko stery do 7dmki która fabrycznie była tu zaintalowana w wersji Pro x64 i nominalnie za******ała, ale system sie zasyfił i chciałem teraz coś co będzie odelżone i wydajniejsze.  Laptop jest cieniutki i  związku z tym ma słabo rozwiązane chłodzenie procka, dlatego też zależy mi na jak najmniejszym obciążeniu procka i ramu żeby zmiejszyć jego grzanie. Chce żeby dało się to aktywować bez kłopotu i to chyba tyle oczekiwań. Myślałem nad Win7 ThinPC 2019, ale widzę że to tylko 32bit, myślę jednak że wolałbym 64 z uwagi na sterowniki i fakt że taki był fabrycznie.

Byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź bo chciałem dzisiaj to zrobić ponieważ jutro wyjeżdzam i potrzebuje działający komputer.

Peace :)

Opublikowano

Zdecydowanie polecam system zaproponowany przez @bison616, nawet wczoraj była sytuacja, że ktoś instalował różne inne mody Win7, i ciągle miał jakieś problemy. Na koniec zainstalował Win7 A-Team winclub Finał 2017 i zero problemów. Sam go używam na wszystkich sprzętach.

Opublikowano
2 godziny temu, bison616 napisał:

Najmniej problematyczny i najbardziej odpowiedni bedzię czysty win7x64 niemodyfikowany z dorzuconymi tylko aktualizacjami sytemu.

Godzinę temu, Widzior napisał:

Zdecydowanie polecam system zaproponowany przez @bison616, nawet wczoraj była sytuacja, że ktoś instalował różne inne mody Win7, i ciągle miał jakieś problemy. Na koniec zainstalował Win7 A-Team winclub Finał 2017 i zero problemów. Sam go używam na wszystkich sprzętach.

Ale @srom-otnik dodał wersję pełną bez modyfikacji. Jak tam ona według wasz?

Opublikowano

@renatan , dzięki za info, natomiast don't worry oczywiscie zadbalem o to i komputer jest swieżo wyczyszczony, swieżutka pasta na procku itd :)

@moszter  @Widzior @bison616 dzięki wielkie chłopaki, po prześledzeniu 7 stron z poradami jaki system do podobnych komputerów myślałem dokładnie o tych dwóch systemach które wyżej zaproponowaliście, jednak zastanawia mnie teraz rozbieżność Waszych opinii.  Czym wg Was będą się one różnić? Rozumiem że mod JG7 jest odelżony i z założenia powinien być szybszy niż goły Win7 ?  Ciekawi mnie jakie "problemy" mogę napotkać, zważywszy na to że WU mi nie potrzebne a jeśli sterowniki siądą na JG7 to chyba nie powinienem się spodziewać jakichś szczególnych kłopotów? 
Czas mam do wieczora bo wtedy wrócę do domu i będę chciał postawić ten system. Obie wersje już sobie zassałem i czekają na wybór :) Będę Wam bardzo wdzięczny jeszcze za kilka słów odniesienia :)

Pozdro

Opublikowano

Problemem o którym pisałem był akurat brak możliwości zainstalowania sterów do dwuletniej drukarki HP. Na modzie A-Team poszło od razu. Chcesz i masz czas, to sobie wpierw zainstaluj mod Sromotnika, ja go osobiście nie testowałem, to się nie wypowiadam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie