gumish93 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Witam serdecznie . Problem który się pjawił dosłownie 10 minut temu ? ; ( Z automatu zaaktualizowało mi się oprogramowanie na Motorolce One do Pie . Następnie aktualizacja nie zainstalowała się co chciał się telefon uruchomić ponownie by odinstalować aktualizację . Lecz skutkowało tym,że mam czarny ekran . Nie uruchamia się wogle Ani Vol - i power ani vol + power ani vol - i vol+ oraz power . Podłączając telefon do portu usb 3.0 / lub 2.0miga mi cały czas dioda ? Podobno ubrick telefonu ? Nie mam pojęcia . Nie grzebane w telefonie praktycznie wogle ... Jakieś porady , pomoce ? Cytuj
m4s Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Pomoże ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
gumish93 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 7 minut temu, m4s napisał: Pomoże ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do fastboot sie nie dobiorę wogle bo nic nie odpala poprzez adb nawet ... Cytuj
gumish93 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 1 minutę temu, GT500s napisał: Miernik w dłoń - sprawdź stan naładowania baterii. Przed przystąpieniem do działań powinna mieć 4V minimum lub optymalnie wg. sztuki naładowana do 100% 4,2V. pożyczysz ? Bo ja nie mam sprzętu takowego ... Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Panie jaki miernik... Sam w domu nic nie zrobisz - telefon uruchamia się w trybie QFIL ,rom Fastboot nie przejdzie. Wyślij do serwisu ,powiedz że aktualizacja uwaliła telefon. Po problemie Rom QFIL nie został wydany dla userów jak ty - serwis to mus Cytuj
gumish93 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 10 minut temu, annonying_anoni napisał: Panie jaki miernik... Sam w domu nic nie zrobisz - telefon uruchamia się w trybie QFIL ,rom Fastboot nie przejdzie. Wyślij do serwisu ,powiedz że aktualizacja uwaliła telefon. Po problemie Rom QFIL nie został wydany dla userów jak ty - serwis to mus podobno bootloader jest odblokowany ? I to na 100% Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Bootloader nie ma nic do tego ,ty potrzebujesz romu qfil którego nie ma. Serwis: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (gwarancyjny) Cytuj
gumish93 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Tel jest na gwarancji więc wystarczy go dać do sklepu gdzie był kupiony ? Kupiony w x-kom Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 1 minutę temu, GT500s napisał: Zacznij pracę z pamięcią flash i nagle kontroler odłączy napięcie, ponieważ bateria jest rozładowana. Polecam popracować w serwisie Jak podłączasz go do kompa to jak widać ten smartphone? Jako jakie urządzenie itd. To raczej można wykluczyć - telefon raczej nowy więc i bateria sprawna ,a telefon nie pozwoli na aktualizację przy niskim stanie baterii Z resztą ta samodiagnostyka i tak mu nic nie da ,niech wyśle na gwarancje to mu naprawią 3 minuty temu, gumish93 napisał: Tel jest na gwarancji więc wystarczy go dać do sklepu gdzie był kupiony ? Kupiony w x-kom Wyśli do ctdi ,support xkom i tak albo im to przekaże albo odeślą ciebie żebyś im ty to wysłał Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 2 minuty temu, GT500s napisał: firmware masz zablokowany i jak PC łączy z bootloaderem to tak na pewno sprawdzi stan baterii Po drugie nie czy wiesz że kontroler w baterii może ją rozłączyć? Następna kwestia - to że jest podłączony to nie oznacza, że ładuje. To nie są piękne czasy Noki 3310 A czy ja gdzieś pisałem o sprawdzaniu stanu baterii ? Zakończmy tą dyskusję bo ta samodiagnoza i tak mu nic nie da ,i tak serwis musi mu to naprawić. Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 1 minutę temu, GT500s napisał: Wydałeś sam diagnozę. A kolega gumish93 nie ma możliwości sprawdzenia prostych rzeczy. Następna kwestia - nie wiem czy w oprogramowaniu motoroli (PC) nie ma funkcji jak u innych producentów: Awaryjne odzyskiwanie oprogramowania. Wg. mnie warto spróbować. Nie napisałem nic konkretnego co do wyroku... Co do tego o czym mówisz można spróbować Mam wrażenie że trochę ponad interpretujesz moje wypowiedzi Вишенечка i robert190880 lubią to Cytuj
gumish93 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 A więc odpowiedzcie mi czy przejdzie odblokowany bootloader ? Bo tego mi nikt nie powiedział ... ? Telefon spróbuję wysłać w następnym tygodniu do serwisu .. I się okaże jaka wina i czy wogle uznaja to jako naprawę gwarancyjną Cytuj
gumish93 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 5 minut temu, GT500s napisał: A w jaki sposób odblokowałeś bootloader? Z tego co wiem tylko OnePlus pozwala na odblokowanie bootloadera. Opisałem to w imieniu kolegi który nie ma tu konta . Jak on oblokował bootloadera - bazował na motoroli one power z xda ... Cytuj
gumish93 Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) Telefon zdałem do salonu x-kom - tam gdzie był kupywany . Przesyłka bezpłatna . Dzisiaj dostałem smsa ,że gwarancja uznana . Przeszło testy wszelakie . Wymieniono płytę główną . I zostaje odesłany do salonu Edytowane 20 Lutego 2019 przez gumish93 Doprecyzowanie posta i aktualizacja Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi