Skocz do zawartości

Nowy windows jaki ? Ktos pomoze ? Uwaga jestem poczatkujacy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zlozylem nowego pc bo stary juz ledwo gra w gry

Pc 

I5 9600k

Rtx 2080

Plyta asus tuf z390 gaming plus wifi

Ram ddr4 3200mhz

Jaki windows do tego , , tego co wiem to 10 bo 7

nie pojdzie , prosze o pomoc , sam kazdego swojego kompa skladalem i sam win zawsze instalowalem , ale teraz juz troche nie na czasie jestem

Pomozecie ?

Dodam ze komp tylko do gier plus internety jutuby itp 

Skad pobrac windowsa , jakis link , bo widze tu rozne modyfikacje , ale nie znam slangu i skrotow 

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wszystkie skarby pod tymi linkami.

Programy operacyjne od Windows występują w dwóch różnych wersjach, jako systemy operacyjne 32 i 64-bitowe. Różnica w ilości bitów przekłada się znacząco na funkcjonowanie systemu, dlatego warto znać różnice pomiędzy systemami i wybrać odpowiedni do swoich potrzeb.

32 i 64 bity – różnica

Ilość bitów określa sposób, w jaki procesor przetwarza informacje. Procesory 32-bitowe są w stanie obsłużyć 4 GB pamięci, natomiast 64-bitowe mogą obsługiwać aż 192 GB pamięci. W architekturze 32- bitowej żaden proces nie może zajmować więcej niż 2 GB, w przypadku 64-bitowych systemów procesy mogą być znacznie większe. W systemach 64-bitowych jest dużo więcej powierzchni na programy i aplikacje i nawet jeżeli przekroczymy fizyczne 4 GB, to nadal mamy miejsce do zapisu. Sprawia to, że 64-bitowy system jest po prostu znacznie wydajniejszy, szybszy i stabilniejszy. W tym samym czasie może wykonać dwa razy tyle operacji, co system 32-bitowy.  Jednakże jest on też trochę bardziej obciążony przez zachodzące w nim procesy.

Do czego 32 bity?

Systemy 32-bitowe nadają się przede wszystkim dla mało skomplikowanych zadań, a także wtedy, kiedy nie będziemy instalować na komputerze wielu programów i aplikacji. Można je zastosować w przypadku procesorów, które działają w strukturze 32-bitowej.

Do czego 64 bity?

System 64-bitowy zda egzamin wtedy, kiedy potrzebujemy wydajnego systemu i dużej ilości fizycznej pamięci. Taka wersja systemu przyda się do obsługi wielowątkowych programów, które korzystają z zaawansowanych obliczeń matematycznych. Wersja 64-bitowa nada się przede wszystkim wtedy, kiedy obsługujemy programy do obróbki video i audio, a także programy kryptograficzne i arkusz kalkulacyjny. Taki system operacyjny powinien być instalowany w przypadku posiadania 64-bitowego procesora.

Edytowane przez KAPSEL1309
zmiana
Opublikowano
58 minut temu, sub napisał:

jaki ma byc ten 10 , home   ,pro   32 bity czy 64 ?

Zależy ile masz ramu jak powyżej 4GB to 64bit

Opublikowano
10 godzin temu, stens napisał:

Zależy ile masz ramu jak powyżej 4GB to 64bit

Ramu 32GB

9 godzin temu, kamiloxf napisał:

Jak miałeś pirata  to ja bym wolał zainstalować Pro dzięki temu masz trochę łatwiejszą Konfiguracje systemu

No tez tak wlasnie myslalem o pro ,kiedys mialem 98 pro , potem xp pro , potem 7 ale ultimate , to teraz bedzie 10 pro

Tylko z kad pobrac tego 10 pro

I jak go aktywowac

Opublikowano

Gość kupił rakietę z 32GB Ramu i RTX 2080, a wy tu rozkminiacie 32-bit vs 64-bit, bez jaj. Wiadomo, że tylko i wyłącznie 64-bit, no i na Z390 bez kombinacji tylko Win10. A skąd pobrać, to już ci pisali, sam wczoraj pobierałem znajomemu ze strony M$ i zadowolony po instalacji. Pomogę ci, bo znów będziesz pytał, skąd pobrać - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Aktywator polecam ten, a jak nie, to masz w tym dziale też inne -

Opublikowano

Siema. Po pierwsze. Puki co ms nie aktualizuje pewnych rzeczy w 10 miedzy innymi nie rozwiazał do tej pory problemu z programami domyślnymi i cały czas jest resetowanie. Co mnie bardzo wkurza.

Po drugie do gier ja zalecam Ci windows 8.1 z łatami na styczeń które pojawia się w lutym mojego autorstwa. Tam też zastosuje taki myk że nie będzie trzeba tych badziewi wypełniać zarówno dla 7 i dla 8.1 i dla 10. Jak znajdę czas. Będzie poradnik zrobisz sobie sam z własnym kontem itp.

Programy też myślę że zrobię :) gadałem z kolega bitboxerem :) i zrobię podkład pod materiały muzykę.

Opublikowano

dziekuje wszystkim za pomoc , na dniach bede miał juz nowego kompa wiec bede instalował to powiem co i jak , jeszcze raz dziekuje i zapraszam na browar :-)

LAGUNA lubi to
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie