Guest dj_koto Posted November 2, 2018 Report Posted November 2, 2018 Witam Panowie, Czy wiecie jak zapisać położenie ikon w windows 10 tak aby po restarcie były na tym samym miejscu? Chodzi mi o jakiś skrypt lub plik .reg. Próbowałem już wszystkiego i nic. Mam tak porozmieszczane i tak chciałbym je zachować. Ale po restarcie wszystko się miesza. Pomocy. Pozdrawiam, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Rudio Posted November 3, 2018 Report Posted November 3, 2018 Sprawdź program DesktopOK, służy do zapisywania/odtwarzania pozycji ikon na pulpicie. Nie wiem tylko czy na 10-ce działa bo używałem tylko na win7 Quote
XfyrG Posted November 3, 2018 Report Posted November 3, 2018 Poleca programik ReIcon 1.8. Jest nawet po polsku. Strona domowa: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
zaba44 Posted November 3, 2018 Report Posted November 3, 2018 Ja używam DesktopOK i jestem zadowolony. Mały programik a robi swoje. Ma język polski i wersję portable. Mam Win10 Quote
Guest dj_koto Posted November 3, 2018 Report Posted November 3, 2018 zaba44 ściągnąłem ten program ale czy da się aby przy starcie systemu rozmieszczał ikony tak jak były zapisane ? Czy muszę dopiero otwierać program i klikać na przywróć ? Quote
zaba44 Posted November 3, 2018 Report Posted November 3, 2018 Nie testowałem ale opcje z opbrazka podkreślone na czerwono powinny rozwiązać twój problem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Guest dj_koto Posted November 3, 2018 Report Posted November 3, 2018 Dzięki!!!! spróbuje tak zrobić :), Narka ! A da się w jakiś szybki sposób rozmieścić ikony po zapisaniu ? czy muszę cały czas otwierać program aby ustawić ikony? Quote
Guest dj_koto Posted November 3, 2018 Report Posted November 3, 2018 Żaden program nie działa Dodam jeszcze że część ikon mi się trzyma pulpitu a część się rozrzuca. W programie ReIcon nie mam pod prawym przyciskiem myszy "tylko przywróć" Quote
zaba44 Posted November 3, 2018 Report Posted November 3, 2018 Sprawdziłem z ostawieniami jak w załączniku i u mnie przywróciło układ ikon po restarcie systemu. Win10 1809 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Guest dj_koto Posted November 3, 2018 Report Posted November 3, 2018 Dzięki za odpowiedź, chyba będę musiał format strzelić. Bo u mnie nic nie działa Quote
Guest dj_koto Posted November 4, 2018 Report Posted November 4, 2018 zaba44 - wiesz jak zmienić ikony w tray-u programów? - nie systemowe ! Quote
Recommended Posts