prezesbm Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Witam forumowiczów specyfikacja PC: procesor: AMD Athlon(tm) II X2 250 3.00 HGz RAM : 4.00 GB DDR3 grafika : NVIDA GeForce 9800 GT 512 MB Obecnie mam Win 10. Zależy mi na tym, żeby mieć 60fps na minimalnych w League of Legends. Czasem spada jak jest dużo animacji na raz. Czy jest jakaś wersja systemu, który umożliwi mi grę bez dropów fps? Z góry dzięki za pomoc
podlos Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 System ci tu nic nie da. Gdy się będzie dużo działo na ekranie zawsze będziesz miał dropy.
prezesbm Opublikowano 21 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 w takim razie czy wymiana jednego podzespołu coś da? np. dodanie RAMu albo inna karta graficzna?
piosylant Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Najpierw należy określić, co w tym kompie nie daje rady, co tak naprawdę jest w 100% obciążone podczas grania. Sprawdź to zgodnie z filmem poniżej.
Gość Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Pakowanie kasy w stary sprzęt to " studnia bez dna " chyba że dostaniesz coś gratis lub za przysłowiową złotówkę. Zbieraj na nowy i konkretny sprzęt - przejrzyj szafy , piwnicę , posprzedawaj co ci zbędne a kasę do " świnki " i złóż sobie coś godnego na miarę możliwości bo apetyt zawsze jest większy i nigdy nie nadążysz za tym chyba że wygrasz w TOTO czego Ci życzę.
VACek Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Powiem tak nie instaluj na taki sprzęt w10 bo zamula, wiem sam po sobie bo mam podobną konstrukcje
piosylant Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Zwróćcie uwagę na jedno zdanie. Autor nie pisze nic o chęci złożenia czegoś godnego, ani o zamulaniu systemu. Czytając pierwszy post w całości, zauważyłem, że fps W dniu 20.10.2018 o 13:14, prezesbm napisał: Czasem spada jak jest dużo animacji na raz. stąd wnioskuję, że skoro ma 60 fps na minimalnych i nie wyraził niezadowolenia innego niż chwilowe dropy, to raczej nie pyta o nowy komputer, czy granie na ultra, tylko chce sposób na jakiegoś koksa dla obecnego sprzętu, by dropów nie było. Osobiście strzelam w procesor, ale na 100% potwierdzić to może MSI Afterbutner z monitorowaniem w czasie grania.
Gość Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 41 minut temu, P1O napisał: Zwróćcie uwagę na jedno zdanie. Autor nie pisze nic o chęci złożenia czegoś godnego, ani o zamulaniu systemu. Czytając pierwszy post w całości, zauważyłem, że fps Może i tak ale wpuścić go na godzinkę na sprzęt do gier mojego kolegi syna to na swój nogi nie podniesie żeby go O........... ale ich stać a innych nie. Takie " łatanie " to tak jak by zakleił cieknącą dziurę plastrem lekarskim który i tak puści.
piosylant Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Rozumiem Twoje podejście (po nocy z supermodelką brak entuzjazmu wracając do żony... mimo, że chętna ) i zgadzam się nim... choć nie w pełni (Autor tematu pewnie ani trochę). Budżet - słowo klucz. Łatanie - może brzmi brzydko, ale jeśli tylko tego oczekujemy - po co przepłacać? Taki żart... Zwracam tylko uwagę na to, że Autorowi chodzi wyłącznie o jeden tytuł, który działa zadowalająco poza konkretnymi sytuacjami, o których jest mowa i tylko w tym temacie odpowiadam.
schonaldo Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 W dniu 20.10.2018 o 13:14, prezesbm napisał: Witam forumowiczów specyfikacja PC: procesor: AMD Athlon(tm) II X2 250 3.00 HGz RAM : 4.00 GB DDR3 grafika : NVIDA GeForce 9800 GT 512 MB Obecnie mam Win 10. Zależy mi na tym, żeby mieć 60fps na minimalnych w League of Legends. Czasem spada jak jest dużo animacji na raz. Czy jest jakaś wersja systemu, który umożliwi mi grę bez dropów fps? Z góry dzięki za pomoc Obowiązkowo modyfikacja z mniejszą liczbą procesów/poborem ram. Procesor przy domyślnych ustawieniach usług W10 już na starcie odczuje zadyszke, do tego ta kostka 4gb z niej zostaje około 2gb. Jak uruchomisz gre to zwyczajnie przekraczasz liczbe ramu do dyspozycji przez co komputer tworzy plik wymiany(ktory domyslnie jest ustawiony na auto zarzadzanie czyli mielenie dyskiem w czasie tworzenie/obciazenie dysku. To tez ustaw na sztywno). Gdy znajdziesz moda z poborem około 600-800 mb to nie doswiadczysz dropow na odpowiednich ustawieniach graficznych. Nie wiem czy ta gra ma klienta 32 bit jesli tak mozna tez sprobowac z systemem 32 bitowym(modyfikacja pobierze jakos 400-600mb).
prezesbm Opublikowano 21 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Wow. dziękuje wszystkim za zaangażowanie się moim postem Wiem jak gra się na wysokiej jakości i gra wygląda jak opisy hipisów po LSD. Dzięki także za odradzenie zakupu podzespołów. @schonaldo spróbuję jakiegoś moda może pomoże. @P1O ma wartościową umiejętność czytania ze zrozumieniem. Minimalne wymagania League of Legends: Procesor 2GHz. 1 GB RAM (Windows Vista i 7 – 2 GB RAM lub więcej) 8 GB dostępnej przestrzeni na dysku. Karta graficzna kompatybilna z Shader 2.0. Rozdzielczość ekranu do 1920×1200. Wsparcie dla DirectX 9.0c lub nowszego. Windows XP (WYŁĄCZNIE Service Pack 2 i 3), Windows Vista, Jak widać wymagania minimalne są niskie, więc może coś da się zrobić. Czy raczej nie sugerować się tym co podaje studio "Riot" (twórca League of Legends).
Rekomendowane odpowiedzi