hardfall Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Witam ! Jak w tytule chciałbym zamienić kartę graficzna na jakiś sensowny model z 4 GB myślałem o 960 4 GB tak żeby sprzedać aktualna kartę (kupiłem po znajomości i przysłudze od kolegi za 200 zł) albo coś lekko dopłacić albo nie dopłacać ... z tego co widzę na olx najtańsza (1050) jest za 550 zł Jestem w miarę zadowolony z aktualnej lecz czasem suwaki muszą iść w niektórych tytułach na śr. ustawienia. z powodu małej ilości vramu. Dodam ze karta jest nowa i ma niecały miesiąc i jest na gwarancji. Moja konfiguracja: Zasilacz: CHIEFTEC GPS-700A8 (80+) 700W Płyta główna: gigabyte ga ex58 ud4p Procek: i7 940 ~ OC 3.5 GHZ Ram: 12 gb (3x4 ultra durable) Karta graficzna: Palit GeForce GTX 1050 StormX 2GB Dysk: good ram ssd i zwykły hdd Jakieś sugestie (używana) ? Może być AMD wcześniej miałem r9 270 2 GB ... BUDŻET TO: 550-700 zł [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kamiloxf Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Podaj budżet to będzie łatwiej Cytuj
hardfall Opublikowano 24 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 2 godziny temu, kamiloxf napisał: Podaj budżet to będzie łatwiej zupdejtowłem post 550-700 zł Cytuj
kamiloxf Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Jeżeli używka to ja bym szukał GTX 970 lub R9 290 hardfall lubi to Cytuj
CloudX Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Może sprzedaj tego 1050 za 550 zł (skoro po tyle sprzedają a ta ma jeszcze tyle gwarancji...) i kup np: GTX 1070: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]\ GTX 980: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A jeżeli nie chcesz sprzedawać tej 1050 to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] hardfall lubi to Cytuj
hardfall Opublikowano 24 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 thx przejrzałem oferty wiem w czym się orientować (jeśli chodzi o nvidie) jest jakiś fan czerwonych (AMD) ? zeby zaproponować coś ? 4 godziny temu, kamiloxf napisał: Jeżeli używka to ja bym szukał GTX 970 lub R9 290 ciekawie to wygląda : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jest ktoś żeby potwierdzić (lub ma) żeby brać r9 290 (i jaki model czy msi, asus etc nie wiem nawet jakie wypuscili ) ? stara architektura dx 12 obsługiwany .... nie wiem myślę... dobra cena jest widzę ... Cytuj
kamiloxf Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 osobiście Mam w jednym PC kartę R9 280X i jest ok praktycznie każda gra na wysokich Cytuj
hardfall Opublikowano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 Chyba szarpnę się na 290 zupdejtuje post jak już kupie. Dzięki jeszcze raz za sugestie Cytuj
eutan Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 @hardfall ja bym szukał na Twoim miejscu coś od zielonych (nvidia) wszystkie gry są pisane pod nich :) za +- 800pln kupisz juz gtx 980 Cytuj
pietrasos Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 nie ma to jak nvidia, stery zawsze aktualizowane na bierząco z małym czasem oczekiwania na nowe ich wersje i nie ma opóźnień jak kiedyś, że jakaś nowość źle będzie działać. a stery do kart amd to pół roku nieraz trza czekac na poprawki. amd często porzuca pracę nad poprawkami sterów do starszych układów bo skupia sie na najnowszych i dlatego nie są tak często aktualizowane //edit: wymieniając obecna kartę gtx1050, juz wersja 1050Ti będzie wydajniejsza, ale dla spokoju i na przyszłe nowości tytułów gier, proponuje gtx1060 która nie będzie ani za droga, ani za słaba - w sam raz. powinna ona wystarczyć ci na jeszcze pare lat na tym sprzęcie, co masz. natomiast mocniejsze gtx1070/Ti, czy 1080 będa za mocne na obecna twoja konfiguracje; chyba że planujesz moderkę, a nawet wskazana już jest wymiana twojej platformy na coś nowszego, np typu amd ryzen / intel coffee Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 także polecam coś z nvidia, najlepiej gigabyte lub asus. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi