Skocz do zawartości

Błąd z flashowaniem firmware w ODIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko wszystkim : )

Mam nietypowy problem .

Jakiś czas temu wgrałem sobie oreo na Samsung Galaxy J5 2017 ,czemu to nie wiem :D

Chciałem wgrać recovery ale nie da się na tą chwile,jakieś zabezpieczenia w oreo chyba zastosowali ...

Przy flashowaniu SM-J530F na andka 7.0 wyskakuje mi na telu taki błąd

sw rev check fail bootloader device 3 binary 2

Doda,że wyciągniecie pitu z csc nic nie daje . Zmiana wersji odin'a eż nic nie daje ...

Opublikowano
W dniu 22.09.2018 o 20:19, KacipL napisał:

Próbowałeś rootować za pomocą kingoroot i wgrać recovery za pomocą flashify?

Siema :) wróciłem dopierko ze szpitala i właśnie próbuję . Sie okaże za jakiś czas w minutach :D dam znać

Opublikowano
22 minuty temu, gumish93 napisał:

Siema :) wróciłem dopierko ze szpitala i właśnie próbuję . Sie okaże za jakiś czas w minutach :D dam znać

Powodzenia :) Sam tak zrobiłem i zadziałało, ale w przypadku Samsung Galaxy Tab 2

Opublikowano

zaniose tam gdzie kupiłem fona i niech zrobią downgrade ... bo ja nie mam juz nerwów . domyslnie było ustawione ze pobiera automatycznie aktualizacje i o tym nie pomyslałem . kur**a 

Opublikowano

Nie instalujcie Kingroota, tak mi zepsuł telefon zrootowany że wykrył wirusa i nie udało się odinstalować nigdy roota. Odradzam

W najnowszych telefonach wystarczy pobrać aktualizacje systemu android i po sprawie. Tak zrobiłem i mam wersje 7.1

Opublikowano (edytowane)

Mały up :P

Tela wczoraj zaniosłem do serwisu i oczekuje na wykonanie - cofniecie softu do nougat'a

Wazne ze da sie to zrobic

Dzisiaj dostałem telefon od serwisu ,że nie da sie zrobic downgrade do nogata .. Co robić ? Bo chciałem recovery wrzucic i wgrac jakis rom ...

Edytowane przez gumish93
Zmiana zawartości Postu
Opublikowano

Sęk w tym,że nie mogę niższej wersji oreo nawet w odinie wgrac na tego j5 2017 ... 

Tylko w góre wyzsza wersje da sie ...

Nawet ten serwis próbował i nic nizszego nie dało sie wgrać 

Wiec co mam robic ... Bo nawet recovery nie idzie wgrac

Opublikowano

uwielbiam takie tematy, bo robiąc cokolwiek z fonem, nic nie ryzykuję ;-) 

dlatego z niechęcią robię komuś "system" a raczej wolę, jak fon jest padnięty.

Musisz trafić na "dłubałę", co to nie liczy 60 zł za godzinę, bo nad takim problemem czasami spędzam 2-3 dni.

Oczywiście z przerwami :-D

Liczy się nie tylko kasa, ale i satysfakcja.

Opublikowano
37 minut temu, sabrex11 napisał:

uwielbiam takie tematy, bo robiąc cokolwiek z fonem, nic nie ryzykuję ;-) 

dlatego z niechęcią robię komuś "system" a raczej wolę, jak fon jest padnięty.

Musisz trafić na "dłubałę", co to nie liczy 60 zł za godzinę, bo nad takim problemem czasami spędzam 2-3 dni.

Oczywiście z przerwami :-D

Liczy się nie tylko kasa, ale i satysfakcja.

A można jaśniej :D ? Bo twoim językiem niewiele zrozumiałem . 

Bo na tą chwilę na chama korzystam z oreo ;d szkoda tylko ze roota nie daje rady zrobic ;d 

Opublikowano

jaśniej? 

Pisząc, że nic nie ryzykuję, miałem na myśli, że zawsze mogę wrócić do tego, który ma działać... czyli w Twoim przypadku jest to Oreo.

Ale mając taki telefon do debrandingu na niższą wersję systemu można pobawić się programami lub box-em jak ktoś posiada.

Opublikowano

No dobrze... masz jeszcze gwarancje na niego? 

Jeśli tak, to wiesz co robić (czyli zostać przy tym co jest, albo ryzykować i oddać na gwarancję )

a jak nie, to wgraj TWRP, i jeśli żyć nie potrafisz bez "stockowego" romu, to znajdź taki w pliku *.zip,

który możesz wgrać właśnie poprzez TWRP + Magisk oczywiście.

Z wyglądu będzie Ci przypominał oryginał a posiadał będzie większe możliwości.

Lineage i Remix-ów nie polecam...   

Opublikowano
Godzinę temu, sabrex11 napisał:

No dobrze... masz jeszcze gwarancje na niego? 

Jeśli tak, to wiesz co robić (czyli zostać przy tym co jest, albo ryzykować i oddać na gwarancję )

a jak nie, to wgraj TWRP, i jeśli żyć nie potrafisz bez "stockowego" romu, to znajdź taki w pliku *.zip,

który możesz wgrać właśnie poprzez TWRP + Magisk oczywiście.

Z wyglądu będzie Ci przypominał oryginał a posiadał będzie większe możliwości.

Lineage i Remix-ów nie polecam...   

Wgraj,łatwo powiedziec . W realu inaczej to wygląda. Nawet twrp nie idzie wgrac

Opublikowano

Jest postęp :D

Udało mi się wgrać recovery twrp ale nadal odinem orginalnego nougata nie wgra się bo jest blok bootloadera .. Nie wiem jak wgrać starszą wersję bootloadera ?