gumish93 Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 Siemanko wszystkim : ) Mam nietypowy problem . Jakiś czas temu wgrałem sobie oreo na Samsung Galaxy J5 2017 ,czemu to nie wiem Chciałem wgrać recovery ale nie da się na tą chwile,jakieś zabezpieczenia w oreo chyba zastosowali ... Przy flashowaniu SM-J530F na andka 7.0 wyskakuje mi na telu taki błąd : sw rev check fail bootloader device 3 binary 2 Doda,że wyciągniecie pitu z csc nic nie daje . Zmiana wersji odin'a eż nic nie daje ... Cytuj
KaciPL Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 Próbowałeś rootować za pomocą kingoroot i wgrać recovery za pomocą flashify? Cytuj
gumish93 Opublikowano 26 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 W dniu 22.09.2018 o 20:19, KacipL napisał: Próbowałeś rootować za pomocą kingoroot i wgrać recovery za pomocą flashify? Siema wróciłem dopierko ze szpitala i właśnie próbuję . Sie okaże za jakiś czas w minutach dam znać Cytuj
KaciPL Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 22 minuty temu, gumish93 napisał: Siema wróciłem dopierko ze szpitala i właśnie próbuję . Sie okaże za jakiś czas w minutach dam znać Powodzenia Sam tak zrobiłem i zadziałało, ale w przypadku Samsung Galaxy Tab 2 Cytuj
gumish93 Opublikowano 26 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 @KacipL a jednak lipa . nie rootuje mi wogle urządzenia . Błąd jaki wyskakuje to : failed to root device not adaptive ponowne rootowanie nie działa Cytuj
KaciPL Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 A na innym komputerze też nie działa? Cytuj
gumish93 Opublikowano 26 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 nie mam innego tylko lapka posiadam / niestety nie mam innego lapka czy stacjonarki . Jakiś pomysł ? Bo dam do serwisu i zrobia napewno Cytuj
renatan Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 kukałes tu ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
gumish93 Opublikowano 26 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 zaniose tam gdzie kupiłem fona i niech zrobią downgrade ... bo ja nie mam juz nerwów . domyslnie było ustawione ze pobiera automatycznie aktualizacje i o tym nie pomyslałem . kur**a Cytuj
darkowal Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 Nie instalujcie Kingroota, tak mi zepsuł telefon zrootowany że wykrył wirusa i nie udało się odinstalować nigdy roota. Odradzam W najnowszych telefonach wystarczy pobrać aktualizacje systemu android i po sprawie. Tak zrobiłem i mam wersje 7.1 Cytuj
gumish93 Opublikowano 28 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) Mały up Tela wczoraj zaniosłem do serwisu i oczekuje na wykonanie - cofniecie softu do nougat'a Wazne ze da sie to zrobic Dzisiaj dostałem telefon od serwisu ,że nie da sie zrobic downgrade do nogata .. Co robić ? Bo chciałem recovery wrzucic i wgrac jakis rom ... Edytowane 15 Października 2018 przez gumish93 Zmiana zawartości Postu Cytuj
analyzer64 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2018 Od którejś wersji Oreo blokowany jest bootloader. O roocie jest tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
gumish93 Opublikowano 20 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Sęk w tym,że nie mogę niższej wersji oreo nawet w odinie wgrac na tego j5 2017 ... Tylko w góre wyzsza wersje da sie ... Nawet ten serwis próbował i nic nizszego nie dało sie wgrać Wiec co mam robic ... Bo nawet recovery nie idzie wgrac Cytuj
sabrex11 Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 uwielbiam takie tematy, bo robiąc cokolwiek z fonem, nic nie ryzykuję ;-) dlatego z niechęcią robię komuś "system" a raczej wolę, jak fon jest padnięty. Musisz trafić na "dłubałę", co to nie liczy 60 zł za godzinę, bo nad takim problemem czasami spędzam 2-3 dni. Oczywiście z przerwami :-D Liczy się nie tylko kasa, ale i satysfakcja. Cytuj
gumish93 Opublikowano 25 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 37 minut temu, sabrex11 napisał: uwielbiam takie tematy, bo robiąc cokolwiek z fonem, nic nie ryzykuję ;-) dlatego z niechęcią robię komuś "system" a raczej wolę, jak fon jest padnięty. Musisz trafić na "dłubałę", co to nie liczy 60 zł za godzinę, bo nad takim problemem czasami spędzam 2-3 dni. Oczywiście z przerwami :-D Liczy się nie tylko kasa, ale i satysfakcja. A można jaśniej ? Bo twoim językiem niewiele zrozumiałem . Bo na tą chwilę na chama korzystam z oreo ;d szkoda tylko ze roota nie daje rady zrobic ;d Cytuj
sabrex11 Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2018 jaśniej? Pisząc, że nic nie ryzykuję, miałem na myśli, że zawsze mogę wrócić do tego, który ma działać... czyli w Twoim przypadku jest to Oreo. Ale mając taki telefon do debrandingu na niższą wersję systemu można pobawić się programami lub box-em jak ktoś posiada. Cytuj
gumish93 Opublikowano 26 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2018 Odinem nie flashowało .. Nie mogłem znaleźć podobnego softu do odina ... Cytuj
sabrex11 Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2018 No dobrze... masz jeszcze gwarancje na niego? Jeśli tak, to wiesz co robić (czyli zostać przy tym co jest, albo ryzykować i oddać na gwarancję ) a jak nie, to wgraj TWRP, i jeśli żyć nie potrafisz bez "stockowego" romu, to znajdź taki w pliku *.zip, który możesz wgrać właśnie poprzez TWRP + Magisk oczywiście. Z wyglądu będzie Ci przypominał oryginał a posiadał będzie większe możliwości. Lineage i Remix-ów nie polecam... Cytuj
gumish93 Opublikowano 26 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2018 Godzinę temu, sabrex11 napisał: No dobrze... masz jeszcze gwarancje na niego? Jeśli tak, to wiesz co robić (czyli zostać przy tym co jest, albo ryzykować i oddać na gwarancję ) a jak nie, to wgraj TWRP, i jeśli żyć nie potrafisz bez "stockowego" romu, to znajdź taki w pliku *.zip, który możesz wgrać właśnie poprzez TWRP + Magisk oczywiście. Z wyglądu będzie Ci przypominał oryginał a posiadał będzie większe możliwości. Lineage i Remix-ów nie polecam... Wgraj,łatwo powiedziec . W realu inaczej to wygląda. Nawet twrp nie idzie wgrac Cytuj
sabrex11 Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2018 fakt...dawno nie robiłem tego modelu sprawdz jeszcze [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sposób, ale bez fizycznego urządzenia to z mojej strony tylko teoria Cytuj
analyzer64 Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2018 Na XDA jest wszystko, nawet o instalacji TWRP. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
sabrex11 Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2018 11 godzin temu, analyzer64 napisał: Na XDA jest wszystko, nawet o instalacji TWRP. to wiadomo, ale tu chodzi o J5 2017 a nie S7 Cytuj
gumish93 Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2018 Jest postęp Udało mi się wgrać recovery twrp ale nadal odinem orginalnego nougata nie wgra się bo jest blok bootloadera .. Nie wiem jak wgrać starszą wersję bootloadera ? Cytuj
gumish93 Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2018 Wsad czyli co .. ? xd Cytuj
gumish93 Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2018 1 minutę temu, GT500s napisał: ten plik który wgrywasz Jak to zrobić ,itp ... Bo nie bardzo kumam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi