Skocz do zawartości

Potrzebny obraz/instalka Office 2013 Home and Business PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie potrzebuję kopię ISO oryginalnej płyty Office 2013 PL x64 SP1(lub bez SP1) Home and Business(Dom i Firma lub dla Użytkowników Domowych i Małych Firm - różne nazwy funkcjonują). Może być kopia ISO lub instalka z wypakowanego ISO. Nie interesują mnie dostępne w sieci oryginalne obrazy IMG, gdyż potrzebuję dostęp do katalogu Updates w celu jego aktualizacji. Nie jest mi potrzebny żaden aktywator czy klucz - posiadam własny oryginalny. Jeśli ktoś byłby tak miły wrzucić na jakiś serwer.

Opublikowano

Coś mi tu śmierdzi i nie chodzi o to, że zdjąłem buty... ;) Zauważcie, że wszystkie obrazy dostępne w sieci, czy to poprzez jakieś downloadery, czy bezpośrednio z linków, mają format obrazu IMG i pliki instalacyjne w postaci plików DAT. Ostatnie "normalne" ISO z folderami to Office 2010. Spotkał się w ogóle ktoś z instalką Office 2013 w takiej formie?

Opublikowano (edytowane)

Co ciekawe - są, ale wyłącznie wersje ProPlus (Retail i VL). Poradniki aktualizacji tez:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edytowane przez P1O
Niestety, nie udało mi się znaleźć żadnej instalki H&S i H&B w innej postaci, niż te z archiwami DAT.
Opublikowano

Mam jeszcze ciekawsze spostrzeżenia o których nie miałem pojęcia, a które dotyczą obrazu IMG:

- WU nie pobiera dla tej wersji żadnych poprawek

- ręczna próba instalacji SP1 kończy się komunikatem o braku wspieranej wersji pakietu Office 2013

- podczas instalacji nie można wybrać tylko potrzebnych składników

- w gratisie instaluje się SkyDrive

Szajs! :angry:

Opublikowano

Dobra. Prośba o sprawdzenie czegoś. Posiadam licencję na Office 2013 H&S. Na próbę zainstalowałem Office 2013 ProPlus z obrazu o normalnym układzie folderów. Po wpisaniu swojego klucza H&S ujrzałem oczywisty komunikat o niezgodności klucza. Wypróbowałem więc jakiś klucz Office 2013 H&B znaleziony poprzez Google. Po jego wpisaniu pokazał się zielony ptaszek za polem z kluczem, symbolizujący, że klucz pasuje. Klucz od Office Home & Business został przyjęty przez instalator Office Professional Plus. Oczywiście aktywacja przez Internet nie przeszła, bo klucz od Googla wykorzystany był pewnie jakiś milion razy, ale chodzi mi o sam fakt zaakceptowania klucza przez instalator. 

Czy posiada ktoś licencję na Office 2013 Home & Business, by móc sprawdzić, czy użycie jego klucza przejdzie również aktywację? W ten sposób sprawa z tematu byłaby rozwiązana. 

Opublikowano

Teoretycznie mógłbym to sprawdzić, tylko nie chce mi się deinstalować Office 2013 i ponownie instalować inną edycję, a w razie czego czynności te jeszcze raz powtórzyć. Kwestia druga - mój klucz działa tylko przez aktywację telefoniczną. Czy ID produktu mógłby pasować do klucza od innej edycji? Może sprawdzę na innym wolnym komputerze.

Opublikowano

Zatem sprawdź w nadmiarze wolnego czasu. ;) Intryguje mnie ten zielony ptaszek w instalatorze ProPlus po wpisaniu klucza H&B. Może być tak (nie można tego wykluczyć, póki nie zostanie to empiryczne zaprzeczone), że zainstaluje się edycja Office, której klucz podamy instalatorowi ProPlus

...i ostatecznie sprawę zaktualizowanej instalki miałbyś z głowy, pobierając łatwo dostępny obraz ProPlus (o "normalnym" układzie folderów) do użytku z licencją H&B. 

Opublikowano

Najdziwniejsze jest to, że w każdej edycji jest zawarta licencja i nawet nie pasuje instalka ProPlus VL do klucza ProPlus Retail i na odwrót. A może miałeś instalkę multi? - jest taka na forum z Office 2007.

P.S. A może jest ktoś kto nie chce udostępnić, ale posiada oryginalną płytkę z Office 2013 Home and Business(Dla Użytkowników Domowych i Małych Firm) i podrzuciłby chociaż screena jak wygląda zawartość płyty, aby rozwiać wątpliwości.