MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 6 minut temu, iskier napisał: Ten Dell nie ma DVD Jakim programem nagrywałeś obraz? Pobierz któryś z tych obrazów (są one wyciągnięte z paczki 9w1) Windows xp Home Edition OEM File: Windows.XP.Home.Edition.SP3.OEM.PL.IE8.WMP11.DX.NET.FINAL.FULL.Kwiecien.2014-NiKKA.7z File size: 753 MB (789 993 290 bytes) MD5 checksum: A866CCFFC4B2B162D9DDDCCE03D5A5A4 SHA1 checksum: A00F92899E46941EAD3EE9BC9E916E951D84F6E6 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Windows XP Professional OEM [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Windows xp professional VL File: Windows.XP.Professional.SP3.VLK.PL.IE8.WMP11.DX.NET.FINAL.FULL.Kwiecien.2014-NiKKA.7z File size: 771 MB (808 321 978 bytes) MD5 checksum: 847E0EB0C6696E25BC5A3B8E33B02915 SHA1 checksum: 930EB2CAC419D124EA2097AA4CA6A82DFD8BE5A4 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nagraj tym sposobem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
jarexpol Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 W dniu 30.06.2018 o 23:10, rustin napisał: Zainstalowalem XP 51lite ale nie działa WiFi, włączam usługę sieci wlan WiFi i nic. Jak włączyć WiFi? A DVD było, tutaj niema: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
moszter Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 36 minut temu, iskier napisał: Ten Dell nie ma DVD Możesz korzystać np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i będziesz mógł korzystać z płyt DVD mimo że wolniejsze niż pendrive USB, to łatwiej nagrywa Bootowalnego Windows'a i instaluje system oraz korzysta z LiveCD.
rustin Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Wszystko robiłem jak w opisie i programem basewin. Inwestować w przenośne dvd do takiego sprzętu to trochę bez sensu
jarexpol Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 W dniu 2.07.2018 o 15:08, rustin napisał: Wszystko robiłem jak w opisie i programem basewin. Inwestować w przenośne dvd do takiego sprzętu to trochę bez sensu Ja też bym nie inwestował. Instalowałem ten system, zresztą jak wszystkie za pomocą: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Raz zrobisz sobie pena i możesz dodawać, usuwać instalki od XP do 10, live cd wiindows i linuxa. 2 GB ramu styka zupełnie przy normalnym użytkowaniu.
iskier Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 16 minut temu, rustin napisał: ... Inwestować w przenośne dvd do takiego sprzętu to trochę bez sensu Nie inwestujesz "do takiego sprzętu" - napęd DVD będziesz mógł wykorzystać z każdym innym sprzętem w przyszłości. Ja na przykład mam napęd DVD w stacjonarnym wyłączony i odpięty, a gdy potrzebuję to podłączam przez USB.
jarexpol Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 21 minut temu, iskier napisał: Nie inwestujesz "do takiego sprzętu" - napęd DVD będziesz mógł wykorzystać z każdym innym sprzętem w przyszłości. Ja na przykład mam napęd DVD w stacjonarnym wyłączony i odpięty, a gdy potrzebuję to podłączam przez USB. Ja montuję w wirtualny napęd.
rustin Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Jarexpol tylko, że nie mogę nagrać tego w7 thin bo wyskakuje ten błąd co na poprzedniej stronie wrzuciłem. A zwykły w7 jak otworzę przeglądarkę to nie da się korzystać o YT można zapomnieć
jarexpol Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 2 minuty temu, rustin napisał: Jarexpol tylko, że nie mogę nagrać tego w7 thin bo wyskakuje ten błąd co na poprzedniej stronie wrzuciłem. A zwykły w7 jak otworzę przeglądarkę to nie da się korzystać o YT można zapomnieć Dodam że instalka jest na Latitude D630, tylko troszkę lepszy procek. Zrób e2b na penie, dodaj instalkę ThinPC bo jest super zrobiona i warta zachodu. Office, Firefox, Eset, commander i tylko połowa RAMU.
iskier Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 49 minut temu, jarexpol napisał: Ja montuję w wirtualny napęd. Na przykład płytę kupioną w sklepie?
jarexpol Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 8 minut temu, iskier napisał: Na przykład płytę kupioną w sklepie? No tak, kupiłeś sobie kiedyś i masz, jeśli kupiona płyta wymaga komputera (chociaż napę mam sprawny) to i tak robię sobie obraz i montuję w napędzie virtualnym i proszę już nie śmiećmy więcej.
iskier Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 7 minut temu, jarexpol napisał: No tak, kupiłeś sobie kiedyś i masz, jeśli kupiona płyta wymaga komputera (chociaż napę mam sprawny) to i tak robię sobie obraz i montuję w napędzie virtualnym i proszę już nie śmiećmy więcej. A żeby zrobić obraz musisz mieć napęd fizyczny czy za pomocą czarodziejskiej różdżki? Albo żeby raz posłuchać pożyczonej płyty audio. Fakt, nie śmiećmy, a najlepiej nie zaczynajmy dyskusji gdy czegoś nie rozumiemy.
Gość Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Masz stary komputer więc jeśli chcesz wgrać system przez USB w rufusie wybierasz takie opcje : 2. Jeśli chcesz wgrać MHDD do zerowania dysku ustawiasz rufusa w ten sposób Po czym klikasz start następnie otwierasz pendrive'a z widocznymi plikami i wrzucasz pliki MHDD prosto na pendrive'a, odpalasz kompa wybierasz rozruch z pendrive'a gdy pokaże się wiersz poleceń wpisujesz mhdd.exe czy jaką tam ma to nazwę
rustin Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Zerowanie już zrobiłem, pisałem wcześniej. Nic nie dało. Eb2?
Gość Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Jeśli nie potrzebujesz niczego z Windowsa pilnie wypróbuj sobie jednego z tych linuxów które ci dałem nie dość że stery masz na starcie to jeszcze mniej ramu ciągnie niż taki Windows 7
jarexpol Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 3 godziny temu, rustin napisał: Zerowanie już zrobiłem, pisałem wcześniej. Nic nie dało. Eb2? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
rustin Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Marcin_Ziomek jakie hasło? Eb2 nie pomogło, win7 thin nadal wyskakuje że brak sterownika
Rekomendowane odpowiedzi