Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z ciekawości chciałem sprawdzić czy będzie chodzić w10 bo krążą opinie w necie że jest to najlepszy system na stare kompy, niestety nie da się nic robić na nim. 

Jaki polecacie windows na taki laptop, jedyna zmiana to 2 GB RAM, więcej nie obsługuje. 

W7 czy WXP? 

Opublikowano

A Vista? Lub w8? 

Jeżeli XP to może jakaś konkretna modowana wersja z forum? 

W Google po wpisaniu windows na stary komp wyskakują artykuły, że 10 ożywia stare kompy :)

Opublikowano
19 minut temu, rustin napisał:

A Vista? Lub w8? 

Jeżeli XP to może jakaś konkretna modowana wersja z forum? 

W Google po wpisaniu windows na stary komp wyskakują artykuły, że 10 ożywia stare kompy :)

W google po wpisaniu "Ból głowy" wychodzi że mam raka :22

Sprawdz dział modyfikacje XP jeśli nie potrzebujesz wiele zobacz 51lite 3.3 lub czysty WIndows XP

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ale jaki ten Linux Mint bo to co podałeś to tylko dystrybucja która nie ma wpływ na ram, na ram ma wpływ środowisko graficzne.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Wybierz opcje LXDE

Opublikowano
8 godzin temu, rustin napisał:

Aby wykrył telefon też potrzeba sterowników,sprobuje na pendrive 

Nie mogę znaleźć które to sterowniki od WiFi, ściągam różne i nie działa 

Musi bić jedno z czterech albo dwa z czterech tak jak ja miałem z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jak dobrze pamiętam to stery Intela oraz Broadcoma i chyba musisz po włączać jakieś UsługiStart -> Wszystkie Programy -> Usługi -> Sieci WLAN (WiFi) -> Uruchom lub inną usługę nie pamiętam.

Opublikowano

Żadne z tych nie działają, pokazuje się WiFi, łączy się z siecią ale nie działa centrum pobierania ani jak wpisze jakiś adres w ekzsplorerze.  Spróbuję w7 thin 

Opublikowano

Coś nie mam szczęścia. Nie mogę zainstalować w7 thin, pendrive robiony w rufus, jak do tej pory nie było tego problemu a już kilka systemów tak robiłem 

Opublikowano

To nie jest problem z Pendrive USB tylko z Dyskiem Twardym HDD, ja też tak miałem, pomogło wyzerowanie Dyskiem Twardym HDD, tylko pamiętaj wszystko Ci przepadnie.

Wyzeruj go [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], choć WDDiag bardziej mi się podoba, przy jednym dysku programy do wyzerowania trzeba dodać do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

I będzie wszystko ładnie się instalować.

Opublikowano

Nom, tak, trzeba zrobić Bootowanego Pendrive lub pobrać Live CD i dodać do niego np. tylko ten program lub więcej przydatnych by mieć zawsze przy sobie płytkę ratunkową.

Gotowa płytka Live CD z wieloma przydatnymi programami -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

Opublikowano

Jeśli masz taką możliwość to ściągnij WINPE Siergieja Strelca z tego wątku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
adres do oryginalnego wpisu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Nagrywasz pendrive, gdyż CD\DVD nie masz.
Niestety to aż 3.15 GB. Zawiera między innymi HDDScan i wiele innych przydatnych programów.
Przynajmniej mogę zagwarantować że, jakkolwiek trochę to trwa, uruchomi się, gdyż posiadam dokładnie takiego samego złomka.

Opublikowano

Nie wiem jak zrobić tylko z tym programem, masz instrukcję jak korzystać -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] możesz zmienić język na ENG -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie ma krzaczków, a z tym LiveCD to tylko moja rada jak ja to robię czyli przez LiveCD.

Starsza wersja z plikiem w wersji portable -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], jednak z poziomu zainstalowanego systemu widać dysk, bez potrzeby korzystania z LiveCD.

Opublikowano

To jest opis z poziomu systemu, więc nie uda się w moim przypadku.

Czyli muszę ściągnąć livecd i uruchomić go z pena podczas włączania kompa? W nim jest ten program? 

Opublikowano
12 godzin temu, moszter napisał:

To nie jest problem z Pendrive USB tylko z Dyskiem Twardym HDD, ja też tak miałem, pomogło wyzerowanie Dyskiem Twardym HDD, tylko pamiętaj wszystko Ci przepadnie.

Opis
LiveCD 1 MB

Opublikowano

Jest taki sam kominka jak wcześniej co wrzuciłem zdjęcie. 

Próbowałem zainstalować XP nikka i też coś nie tak. Zgodnie z instrukcją i taki błąd 

Opublikowano
59 minut temu, rustin napisał:

Jest taki sam kominka jak wcześniej co wrzuciłem zdjęcie. 

Próbowałem zainstalować XP nikka i też coś nie tak. Zgodnie z instrukcją i taki błąd 

Instalujesz z usb czy CD/DVD?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie