rustin Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2018 Z ciekawości chciałem sprawdzić czy będzie chodzić w10 bo krążą opinie w necie że jest to najlepszy system na stare kompy, niestety nie da się nic robić na nim. Jaki polecacie windows na taki laptop, jedyna zmiana to 2 GB RAM, więcej nie obsługuje. W7 czy WXP?
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2018 Gdzie są takie opinie że 10tka to najlepszy system? Pod ten sprzęt tylko XP.
rustin Opublikowano 29 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2018 A Vista? Lub w8? Jeżeli XP to może jakaś konkretna modowana wersja z forum? W Google po wpisaniu windows na stary komp wyskakują artykuły, że 10 ożywia stare kompy
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2018 chyba niszczy nerwy uzytkowników nawet na topowym sprzęcie
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2018 19 minut temu, rustin napisał: A Vista? Lub w8? Jeżeli XP to może jakaś konkretna modowana wersja z forum? W Google po wpisaniu windows na stary komp wyskakują artykuły, że 10 ożywia stare kompy W google po wpisaniu "Ból głowy" wychodzi że mam raka Sprawdz dział modyfikacje XP jeśli nie potrzebujesz wiele zobacz 51lite 3.3 lub czysty WIndows XP
rustin Opublikowano 29 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2018 A black edition? Jakiś ślepy jestem ale nie widzę czystego XP. Myślałem też o Linux mint 19 ale są opinie, że nie jest wcale lekkim systemem
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale jaki ten Linux Mint bo to co podałeś to tylko dystrybucja która nie ma wpływ na ram, na ram ma wpływ środowisko graficzne. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Wybierz opcje LXDE [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
moszter Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2018 Ja bym próbował: ale pozycje przedmówcy też są godne uwagi,
rustin Opublikowano 30 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zainstalowalem XP 51lite ale nie działa WiFi, włączam usługę sieci wlan WiFi i nic. Jak włączyć WiFi?
rustin Opublikowano 30 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2018 Jak jak nie ma internetu?
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2018 Pobrać na telefon zrzucić albo podłączyć przez kabel...
rustin Opublikowano 30 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2018 Aby wykrył telefon też potrzeba sterowników,sprobuje na pendrive Nie mogę znaleźć które to sterowniki od WiFi, ściągam różne i nie działa
moszter Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2018 8 godzin temu, rustin napisał: Aby wykrył telefon też potrzeba sterowników,sprobuje na pendrive Nie mogę znaleźć które to sterowniki od WiFi, ściągam różne i nie działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Musi bić jedno z czterech albo dwa z czterech tak jak ja miałem z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jak dobrze pamiętam to stery Intela oraz Broadcoma i chyba musisz po włączać jakieś Usługi: Start -> Wszystkie Programy -> Usługi -> Sieci WLAN (WiFi) -> Uruchom lub inną usługę nie pamiętam. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
rustin Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Żadne z tych nie działają, pokazuje się WiFi, łączy się z siecią ale nie działa centrum pobierania ani jak wpisze jakiś adres w ekzsplorerze. Spróbuję w7 thin
rustin Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Coś nie mam szczęścia. Nie mogę zainstalować w7 thin, pendrive robiony w rufus, jak do tej pory nie było tego problemu a już kilka systemów tak robiłem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
damian5142 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Universal USB Installer dobreprogramy, może tym spróbuj i wypali
moszter Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 To nie jest problem z Pendrive USB tylko z Dyskiem Twardym HDD, ja też tak miałem, pomogło wyzerowanie Dyskiem Twardym HDD, tylko pamiętaj wszystko Ci przepadnie. Wyzeruj go [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], choć WDDiag bardziej mi się podoba, przy jednym dysku programy do wyzerowania trzeba dodać do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. I będzie wszystko ładnie się instalować.
rustin Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Mógłby prosić o jakiś dokładny opis jak to zrobić? Robi się pedrvie bootowalny z tym hddscan?
moszter Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Nom, tak, trzeba zrobić Bootowanego Pendrive lub pobrać Live CD i dodać do niego np. tylko ten program lub więcej przydatnych by mieć zawsze przy sobie płytkę ratunkową. Gotowa płytka Live CD z wieloma przydatnymi programami -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
iskier Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Jeśli masz taką możliwość to ściągnij WINPE Siergieja Strelca z tego wątku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] adres do oryginalnego wpisu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nagrywasz pendrive, gdyż CD\DVD nie masz. Niestety to aż 3.15 GB. Zawiera między innymi HDDScan i wiele innych przydatnych programów. Przynajmniej mogę zagwarantować że, jakkolwiek trochę to trwa, uruchomi się, gdyż posiadam dokładnie takiego samego złomka.
rustin Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Mam za słaby net żeby ściana tak duży plik. Ściągam hddscan i robię rufusem pendrive?
moszter Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Nie wiem jak zrobić tylko z tym programem, masz instrukcję jak korzystać -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] możesz zmienić język na ENG -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie ma krzaczków, a z tym LiveCD to tylko moja rada jak ja to robię czyli przez LiveCD. Starsza wersja z plikiem w wersji portable -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], jednak z poziomu zainstalowanego systemu widać dysk, bez potrzeby korzystania z LiveCD.
rustin Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 To jest opis z poziomu systemu, więc nie uda się w moim przypadku. Czyli muszę ściągnąć livecd i uruchomić go z pena podczas włączania kompa? W nim jest ten program?
moszter Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Tak, ja dodałem link z LiveCD 635MB.
jarexpol Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 12 godzin temu, moszter napisał: To nie jest problem z Pendrive USB tylko z Dyskiem Twardym HDD, ja też tak miałem, pomogło wyzerowanie Dyskiem Twardym HDD, tylko pamiętaj wszystko Ci przepadnie. Opis [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LiveCD 1 MB [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
jarexpol Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 36 minut temu, rustin napisał: Wyzerowanie nic nie pomogło Na pewno nie zaszkodziło, napisz czy brak sterownika przerywa instalację.
rustin Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Jest taki sam kominka jak wcześniej co wrzuciłem zdjęcie. Próbowałem zainstalować XP nikka i też coś nie tak. Zgodnie z instrukcją i taki błąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 59 minut temu, rustin napisał: Jest taki sam kominka jak wcześniej co wrzuciłem zdjęcie. Próbowałem zainstalować XP nikka i też coś nie tak. Zgodnie z instrukcją i taki błąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalujesz z usb czy CD/DVD?
Rekomendowane odpowiedzi