Ludziki, teoretycznie sztuka dla sztuki ale jednak. Mam Lumię 520, z zainstalowanym Windows Phone 8.1 GDR 2. Działa żwawo, jak zawsze - jednak problem w tym, że podstawowe aplikacje już nie działają: przez podstawy rozumiem choćby Messenger czy Facebook (to do ogranięcia przez przeglądarkę, więc tak bardzo nie przeszkadza). Nawet Tapatalk został ubity (działa jedynie instalacja z xap po Interopie). A appki by się przydały, bo fon czasem jest używany jako rezerwowy i typowo do pożyczania, jak komuś padnie (co wśród moich znajomych jest dość powszechne, i wszyscy biegną do mnie, bo wiedzą, że mam )
Wobec tego pytam Was - co robić, jak żyć, aby mieć w miarę funkcjonalnego choćby tego Messengera, który jest jednym z częściej wykorzystywanych przeze mnie narzędzi komunikacyjnych. Męczyć się z instalacją WIndows 10 Mobile i appek portowanych z iOS (Lumia 520 ma 512MB RAM ), czy instalować Androida (jest port, nawet chyba 5.1, po odblokowaniu bootloadera).
Za posty w stylu: kup sobie inny/nowy/lepszy telefon - będę wnioskował o bana, za brak czytania ze zrobumieniem, bo nie napisałem nigdzie o wymianie tego grata
P.S. Opery w sklepie też już nie ma, jedynie intalacja z xap.
Pytanie
razor1995
Ludziki, teoretycznie sztuka dla sztuki ale jednak. Mam Lumię 520, z zainstalowanym Windows Phone 8.1 GDR 2. Działa żwawo, jak zawsze - jednak problem w tym, że podstawowe aplikacje już nie działają: przez podstawy rozumiem choćby Messenger czy Facebook (to do ogranięcia przez przeglądarkę, więc tak bardzo nie przeszkadza). Nawet Tapatalk został ubity (działa jedynie instalacja z xap po Interopie). A appki by się przydały, bo fon czasem jest używany jako rezerwowy i typowo do pożyczania, jak komuś padnie (co wśród moich znajomych jest dość powszechne, i wszyscy biegną do mnie, bo wiedzą, że mam
)
Wobec tego pytam Was - co robić, jak żyć, aby mieć w miarę funkcjonalnego choćby tego Messengera, który jest jednym z częściej wykorzystywanych przeze mnie narzędzi komunikacyjnych. Męczyć się z instalacją WIndows 10 Mobile i appek portowanych z iOS (Lumia 520 ma 512MB RAM
), czy instalować Androida (jest port, nawet chyba 5.1, po odblokowaniu bootloadera).
Za posty w stylu: kup sobie inny/nowy/lepszy telefon - będę wnioskował o bana, za brak czytania ze zrobumieniem, bo nie napisałem nigdzie o wymianie tego grata
P.S. Opery w sklepie też już nie ma, jedynie intalacja z xap.
23 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi