Skocz do zawartości
  • 0

Windows Phone i Lumia 520 w 2018 roku?

Pytanie

Opublikowano

Ludziki, teoretycznie sztuka dla sztuki ale jednak. Mam Lumię 520, z zainstalowanym Windows Phone 8.1 GDR 2. Działa żwawo, jak zawsze - jednak problem w tym, że podstawowe aplikacje już nie działają: przez podstawy rozumiem choćby Messenger czy Facebook (to do ogranięcia przez przeglądarkę, więc tak bardzo nie przeszkadza). Nawet Tapatalk został ubity (działa jedynie instalacja z xap po Interopie). A appki by się przydały, bo fon czasem jest używany jako rezerwowy i typowo do pożyczania, jak komuś padnie (co wśród moich znajomych jest dość powszechne, i wszyscy biegną do mnie, bo wiedzą, że mam :trollface: ) 

Wobec tego pytam Was - co robić, jak żyć, aby mieć w miarę funkcjonalnego choćby tego Messengera, który jest jednym z częściej wykorzystywanych przeze mnie narzędzi komunikacyjnych. Męczyć się z instalacją WIndows 10 Mobile i appek portowanych z iOS (Lumia 520 ma 512MB RAM :E ), czy instalować Androida (jest port, nawet chyba 5.1, po odblokowaniu bootloadera).

Za posty w stylu: kup sobie inny/nowy/lepszy telefon - będę wnioskował o bana, za brak czytania ze zrobumieniem, bo nie napisałem nigdzie o wymianie tego grata :P

P.S. Opery w sklepie też już nie ma, jedynie intalacja z xap. 

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Po instalacji Win 10 Mobile okaże się, że nie działają z kolei apki które działają nadal na Win 8.1 Phone. W taki sposób MS dba o swoich klientów. Trochę tu wykasował, trochę tam. Sam się pukam w głowę w jakim celu usuwają działające apki, nawet jeśli nie są już aktualizowane przez twórców?

• 0
Opublikowano

Po szybkim przejrzeniu tematu z portem androida na xda, jest średnio.
Aktualnie jest wersja lineage 13.0 na androidzie 6.0 i pozostał jeden aktywny deweloper, więc choć projekt aktywny, to aktualizacje nie będą takie częste.
Parę niedziałających rzeczy nadal jest {przejrzyj temat na xda}, jeśli brakuje Ci którejś z tych opcji, to nie portuj na andka.
Przez te 512MB i brak oficjalnego androida /sterowników to lepiej byłoby go wgrać bez GAPPS, a samemu aktualizować aplikacje raz na jakiś czas {dodatkowa robota}, przez co system trochę szybciej będzie chodził i bateria dłużej trzymała {w temacie na xda piszą, że bateria krótko trzyma}.

Może coś na forum związanym z WM jest coś więcej albo z #android4lumia, ale tam nie siedzę.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano
8 godzin temu, linupsiarz napisał:

kup sobie jakieś xiaomi czy coś :p

12 godzin temu, razor1995 napisał:

Za posty w stylu: kup sobie inny/nowy/lepszy telefon - będę wnioskował o bana, za brak czytania ze zrobumieniem, bo nie napisałem nigdzie o wymianie tego grata :P

@linupsiarz Hmm... Wnisokuję o bana, za brak czytania ze zrozumieniem :trollface:

@k3vin czyli w temacie Androida od roku nie wiele się nie zmieniło, bo ostatnio zerkałem weń rok temu, i był na podobnym etapie rozwoju :P 

• 0
Opublikowano
4 godziny temu, linupsiarz napisał:

lul to ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem, wróć do szkoły bo moja wypowiedź nie kończy się na 'kup sobie'

Wystarczy że tak sie zaczyna, btw wystarczy że ty zdanie z małej zaczynasz :)

• 0
Opublikowano

widzę że się na mnie uwziąłeś, no dobra, skoro tak ciężko wam ogarnąć zasady jakimi kieruje się wasz własny język

Cytat

:p

Cytat

skoro oni tak to ty tak

tyle ode mnie

powiem tak... wróć do szkoły podstawowej i zapoznaj się z terminem 'spoufalać się z kimś' tak, zastosowałem go świadomie jako 'żartować sobie'

skończcie robić dramy z byle g...

• 0
Opublikowano
11 minut temu, linupsiarz napisał:

skończcie robić dramy z byle g...

Zachęcam do lektury regulaminu, skoro wpis nic nie wnosi to po co go piszesz??

Za bezsensowne pisanie i spam nagroda jest tylko jedna :)

• 0
Opublikowano

nie strasz mnie z łaski swojej, napisałem niewinny post, ty dowaliłeś swoje, od jakichś dwóch tygodni specjalnie kręcicie dramę na moją osobę, głupi nie jestem, to widać

nie mam pojęcia co tu się odstawia na tym forum, ale NIE ŻYCZĘ sobie byście mnie zaczepiali i prowokowali 

a zresztą, skasujcie moje wpisy w tym temacie bo sam nie mogę, nie będę się wypowiadał chyba że jak potrzeba bo szkoda moich nerwów

• 0
Opublikowano
7 minut temu, linupsiarz napisał:

napisałem niewinny post

Zauważ, o co prosiłem w pierwszym poście. Ty idziesz pod prąd, piszesz - byle tylko coś napisać. 

Potem, sam mnie "atakujesz", ale widocznie tego nie zauważyłeś :L

4 godziny temu, linupsiarz napisał:

lul to ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem

Więc nie pisz, proszę o tym, ze ktoś cię zaczepia i prowokuje :L 

• 0
Opublikowano
9 minut temu, linupsiarz napisał:

nie strasz mnie z łaski swojej, napisałem niewinny post, ty dowaliłeś swoje, od jakichś dwóch tygodni specjalnie kręcicie dramę na moją osobę, głupi nie jestem, to widać

nie mam pojęcia co tu się odstawia na tym forum, ale NIE ŻYCZĘ sobie byście mnie zaczepiali i prowokowali 

a zresztą, skasujcie moje wpisy w tym temacie bo sam nie mogę, nie będę się wypowiadał chyba że jak potrzeba bo szkoda moich nerwów

To po kiego grzybka piszesz jakieś zbędne nic nie wnoszące w temat posty ?? A później płaczesz. Może byś chciał odpocząć od forum ?

mmaciek12 i razor1995 lubią to
  • 0
Opublikowano

Szczerze nie rozumiem o co się oburzasz. Chłopaki zwrócili uwagę, spoko ale żeby od razu robić pełny atak frontalny to się nie spodziewałem. Troszkę pokory i samozachowania a wszystko będzie ok.
P.S. od śmieszków mamy specjalne tematy i shoutbox :)