Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem nową kartę graficzną Gtx 760 OC + zasilacz Termaltake smart se modular 530w + Windows 8 wszystko zrobiłem i podłączyłem tak jak trzeba i jak włączam komputer ,jestem na pulpicie tak nagle wyłącza się komputer wiecie o co chodzi nie wyskakuje żaden błąd.

Opublikowano

Przyczyn może być wiele, musisz eliminować po kolei: zasilacz, karta graficzna, system, sterowniki(bardziej skłaniam się do przyczyny sprzętowej). Sprawdź oczywiście jeszcze raz wszystkie połączenia. Do karty podłączyłeś wszystkie wtyczki zasilania dodatkowego? Nic nie napisałeś o reszcie komponentów komputera.

Opublikowano

he he bo nie mogę - a jak to sprawdziłeś w tak krótkim czasie? - a poza tym to nic nie mówi, jak działa? - w spoczynku? - w trakcie gry? - jaki to stary zasilacz? - a nowy zasilacz i stara karta? - podłączyłeś wszystkie wtyczki prawidłowo? - plany zasilania sprawdzone?

Opublikowano

reset biosu i do tego zainstalowanie windowsa na nowo . Jak sprzet sprawny to powinien problem zostać zażegnany .

Bios możliwe ze ma coś z starej karty zapisane . 

System też zachodzi możliwość ze nie przetrwał zmiany sprzętowej choć to mało prawdopodobne, ale jednak warto sprawdzić .

To wszystko jeżeli żadne z wymienionych podzespołów nie szwankuje to powinno działać .

Opublikowano

Jaka to dokładnie karta? Ile i jakich ma wtyczek dodatkowego zasilania i czy je podłączyłeś? Jest twin bios na karcie graficznej? - może wystarczy przełączyć. Co to znaczy z tymi 615 minutami? To było wcześniej? Czy to dokładnie za każdym razem 615 minut i bez względu na to co się robi na kompie? - bo to by zmieniało kompletnie przyczynę.

Opublikowano

Reset biosu tak sie robi ; wyjmij baterie obok jej gniazda powinny być wystające 3 nóżki na 2 jest założona taka jak by kosteczka (zapomniałem fachowej nazwy ) opis cler cmos lub cmos , zmieniasz ustawienie tej niby kosteczki na przeciwną strone ( przykładowo jest srodkowy do lewego , ustawiasz środkowy do prawego ) zostaw tak kompa na pól godziny . Pamiętaj odłączyć zasilanie przed tym i jeszcze dla pewności zanim wyjmiesz baterię przy odłączonym zasilaniu pstryknij przycisk uruchamiania ( to rozładuje kondensatory) .Dalej lecim

Jak masz stare części to zamontuj je i sprawdź jak działa  .

Tak jak koledzy piszą sprawdź procesor , wyjmij jeżeli masz wiele kości ram i odpalaj na jednej ( dla pewności przeczyść styki pamięci szmatką i zamontuj jedną na test ) jak cos dalej bedzie sie sadzilo zamontuj inną ) 

wywal z płyty kartę dźwiękowa . Chodzi o to by sprawdzać kompa z jak najmniejszą ilością podzespołów 

szkoda ze jest tu 8 bo niestety ta ten neokidski ekran smierci nie wiele mówi :( k... co za debil to wymyślił w ms ehhh . 

Opublikowano

najszybciej

wyjmij kabez z zalilacza pradaowy wyjmij baterie

i zewrzyj blaszki pod bateria na 12 sekund

wedlug mnie albo ci dysk pada

albo cos z chlodzeniem procek si egrzeje i siada ale strzelam