UrywistY Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Kupiłem nową kartę graficzną Gtx 760 OC + zasilacz Termaltake smart se modular 530w + Windows 8 wszystko zrobiłem i podłączyłem tak jak trzeba i jak włączam komputer ,jestem na pulpicie tak nagle wyłącza się komputer wiecie o co chodzi nie wyskakuje żaden błąd. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Przyczyn może być wiele, musisz eliminować po kolei: zasilacz, karta graficzna, system, sterowniki(bardziej skłaniam się do przyczyny sprzętowej). Sprawdź oczywiście jeszcze raz wszystkie połączenia. Do karty podłączyłeś wszystkie wtyczki zasilania dodatkowego? Nic nie napisałeś o reszcie komponentów komputera. Cytuj
UrywistY Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Reszta Intel i5 3340 8 GB RAM Gtx 760 OC Gigabyte Ga-h61m-s1 Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 he he bo nie mogę - a jak to sprawdziłeś w tak krótkim czasie? - a poza tym to nic nie mówi, jak działa? - w spoczynku? - w trakcie gry? - jaki to stary zasilacz? - a nowy zasilacz i stara karta? - podłączyłeś wszystkie wtyczki prawidłowo? - plany zasilania sprawdzone? Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 reset biosu i do tego zainstalowanie windowsa na nowo . Jak sprzet sprawny to powinien problem zostać zażegnany . Bios możliwe ze ma coś z starej karty zapisane . System też zachodzi możliwość ze nie przetrwał zmiany sprzętowej choć to mało prawdopodobne, ale jednak warto sprawdzić . To wszystko jeżeli żadne z wymienionych podzespołów nie szwankuje to powinno działać . Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Jaka to dokładnie karta? Ile i jakich ma wtyczek dodatkowego zasilania i czy je podłączyłeś? Jest twin bios na karcie graficznej? - może wystarczy przełączyć. Co to znaczy z tymi 615 minutami? To było wcześniej? Czy to dokładnie za każdym razem 615 minut i bez względu na to co się robi na kompie? - bo to by zmieniało kompletnie przyczynę. Cytuj
UrywistY Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Byłem na telefonie chodziło mi o 5 minut a co do reset biosu to zaraz sprawdzę bo windowsa przeinstalowałem z 3 razy dzisiaj i oczywiście formaty też robiłem ... Cytuj
UrywistY Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zrobiłem reset biosu przez wyciągnięcie baterii i dalej to samo... Pomocy proszę ; ( Cytuj
UrywistY Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Jak to sprawdzić ? Cytuj
Mr.T Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 soft everest aida i wiele innych Cytuj
UrywistY Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 No to fajnie tylko jak skoro obrazu wyskakuje blue screen Cytuj
Mr.T Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 tryb awaryjny usun stery od grafy na bs masz kod bledu spisz go no i okres sie w pierwszym poscie piszesz ze nie ma bledu teraz piszesz z sa blue screen Cytuj
UrywistY Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Nie no spoko nawet jak chce uruchomić tryb awaryjny to wyskakuje blue screen sproboje jakoś sprawdzić ta temperature Cytuj
UrywistY Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Jeżeli ktoś da rade mi pomóc przeleje 20 zł zawsze coś praktycznie za nic Cytuj
Mr.T Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 mowilem spisz kod z blue screen Cytuj
UrywistY Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Sorry jestem na telefonie i nie mogę edytować no wyskakuje blue screen na 1 s i znika ale nie pisze nic o kodzie bledu Cytuj
Mr.T Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Na kazdym blue screen jest kod ja najszybciej bym zrobil reinstal od czasu pierwszego postu juz dawno by byl nowy OS Cytuj
UrywistY Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ok pobierz Windowsa z waszego forum z resetuje niosą i zobaczymy dam znac Cytuj
UrywistY Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zroiłem co mogłem reset biosu reinstal systemu wszystko na nowo zformatowłem dysk a tu nagle Nie wiem nie znam się ale moim zdaniem to wina płyty głownej ... Cytuj
Mr.T Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 a windows 7 jak pilne lepiej dzialajacy win 7 niz nie dzialajacy win 8 Cytuj
UrywistY Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Na windows 7 też wywala próbowałem znaczy do jutra po prostu muszę mieć pc Cytuj
Mr.T Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Nie mam pomyslu inny dysk sprawdzic kosci sprawdzic porozpinac jeszcze raz zlozyc zmianic tasmy od dysku inaczej podpiac musisz kombinowac Cytuj
dareckibmw Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Po screenie widac ze to chyba laptop, tak? moze ta nowa karta nie jest kompatybilna? edit; chyba ze to sam monitor... Cytuj
UrywistY Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Nie to stacjonarny ... Cytuj
dareckibmw Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Kiedys w stacjonarnym mialem cos takiego, okazalo sie ze procek byl zle wpiety na jednym rogu i sie przegrzewal. Sprawdz moze.... Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 Reset biosu tak sie robi ; wyjmij baterie obok jej gniazda powinny być wystające 3 nóżki na 2 jest założona taka jak by kosteczka (zapomniałem fachowej nazwy ) opis cler cmos lub cmos , zmieniasz ustawienie tej niby kosteczki na przeciwną strone ( przykładowo jest srodkowy do lewego , ustawiasz środkowy do prawego ) zostaw tak kompa na pól godziny . Pamiętaj odłączyć zasilanie przed tym i jeszcze dla pewności zanim wyjmiesz baterię przy odłączonym zasilaniu pstryknij przycisk uruchamiania ( to rozładuje kondensatory) .Dalej lecim Jak masz stare części to zamontuj je i sprawdź jak działa . Tak jak koledzy piszą sprawdź procesor , wyjmij jeżeli masz wiele kości ram i odpalaj na jednej ( dla pewności przeczyść styki pamięci szmatką i zamontuj jedną na test ) jak cos dalej bedzie sie sadzilo zamontuj inną ) wywal z płyty kartę dźwiękowa . Chodzi o to by sprawdzać kompa z jak najmniejszą ilością podzespołów szkoda ze jest tu 8 bo niestety ta ten neokidski ekran smierci nie wiele mówi k... co za debil to wymyślił w ms ehhh . Cytuj
UrywistY Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 Możecie mi pokazać gdzie znajduje się ta "kosteczka" bo nie ogarniam ... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Mr.T Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 najszybciej wyjmij kabez z zalilacza pradaowy wyjmij baterie i zewrzyj blaszki pod bateria na 12 sekund wedlug mnie albo ci dysk pada albo cos z chlodzeniem procek si egrzeje i siada ale strzelam Cytuj
88jankowalski88 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 U Ciebie po prostu nie ma tego przycisku, ale jak wyjmiesz baterię to powinieneś poczekać ok. 30min, do tego tak jak mówi Fafal odłącz zasilanie i kliknij kilka razy przycisk włączania kompa, to rozładuje kondensatory. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi