Jump to content
WinClub

UrywistY

Użytkownik
  • Content Count

    95
  • Joined

  • Last visited

About UrywistY

  • Rank
    Zaawansowany użytkownik
  • Birthday 04/24/1991

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja:
    Wrocław
  • Zainteresowania
    Piłka nożna.
  1. @aktualizacja Problem rozwiązany, najwidoczniej coś musiało się zepsuć w pompce od chłodzenia, co dziwne ponieważ chodzi normalnie. Oddam na rękojmie Intelowskie chłodzenie, procek podkręcony na 4,5 (oczywiście dam pochodzić prime z godzinę). Ramy też coś tam udało się podkręcić
  2. Zrobię testy napięcia jutro po zmianie chłodzenia i wrzucę ss z programów. Tak jak napisał @Crazy36 obstawiam chłodzenie, albo niezwykle słaby egzemplarz cpu.
  3. Słychać, najprawdopodobniej stawiam na zapowietrzenie, jutro przetestuje na intelowskim chłodzeniu. Dziwne, że nowe AiO wyciągnięte z pudełka jest zapowietrzone, może to nie to, a może to moja insynuacja.
  4. Tak, napisałem w poście, że wszystko jest podpięte tak jak pokazuje instrukcja. Kabel sata jest podłączony.
  5. Jutro zmienię chłodzenie i zobaczymy, poinformuje o zmianach jutro.
  6. Bios zaktualizowany, w cpu-z pokazuje stałe 3600, temperatury na procesorze nadal rosną
  7. Ten mnożnik to skacze od 600 do 4800, spróbuje zrobić update biosu tak jak mówisz
  8. Cześć, zwracam się z prośbą do was o pomoc, złożyłem PC i występuje taki problem, że CPU się grzeje do 90-100 stopni. Zrobiłem okablowanie, użyłem pasty thermal grizzly kryonaut(nie na socket), pompę podpiąłem pod pump_fan, założyłem poprawnie backplate, no generalnie wszystko zrobiłem tak jak powinno być. Wentylatory od samego odpalenia nawet gdy procesor jest chłodny, startują z bardzo dużymi obrotami, niczym odrzutowiec. Zauważyłem, że jeden wąż od pompy jest delikatnie cieplejszy od drugiego na całej długości, pompa chodzi, pukanie w nią nic nie daje, dociskanie również. Zauważyłem również bardzo dziwną zależność, w cpu-z pokazuje, że procesor chodzi w dużo wyższej częstotliwości niż standard - resetowałem bios, ustawienia fabryczne, nic nie pomogło. Dodam, że wszystkie części są nowe, udało mi się zainstalować windowsa, temperatura powoli ale podnosi się do ponad 90 stopni. Podczas instalacji sterowników do karty graficznej, komputer zgasł i po ponownym uruchomieniu pokazał się taki komunikat jak na zdjęciu. Jeżeli komuś uda mi się pomóc, z problemem zapłacę 30 zł, myśle że to odpowiednia cena. Navis 280 I7 9700k Mpg z390 gaming pro carbon
  9. Ok biorę wersję 750C, jeszcze co do płyty głównej planuje kupić ram 3200mhz oraz płytę która będzie dobra do podkręcania procka ta się nada? https://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z170-extreme-4-intel-z170-4x-ddr4-sata3-usb-3-1-gblan-atx-764687/
  10. Trochę to znaczy jak bardzo ;d Odczuje tą różnice? Pewnie cena też będzie z kosmosu Podrzućcie mi jakiś fajny zasilacz do tego zestawu proszę
  11. Dzięki A które z tych RAM, jest najlepsze?
×
×
  • Create New...

Important Information