konuss Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 58 minut temu, kris2013 napisał: Postawiłem system na nowo.Wszystkie aktualizacje się wgrały.Może wypowiedzą się w tym temacie pozostali.Czy u nich też występuje ten błąd przy aktualizacji Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} z Cortaną Przez 2004 trochę zamiedbalem tą wersję obiecuję jutro będzie nowa wersja z poprawkami. Cytuj
mt17 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 Mógłbym dostać pomoc do mojego wcześniejszego pytania ? Cytuj
BGT Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 53 minuty temu, mt17 napisał: Mógłbym dostać pomoc do mojego wcześniejszego pytania ? Do tego są prawa trustedinstaller a to są jescze wyższe prawa niz admina. Cytuj
mt17 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 5 godzin temu, BGT napisał: Do tego są prawa trustedinstaller a to są jescze wyższe prawa niz admina. A mogę je jakoś "osiągnać" ? Pilnie chce podmienić pliki gry które pobiera program Xbox'a Cytuj
BGT Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 14 minut temu, mt17 napisał: A mogę je jakoś "osiągnać" ? Pilnie chce podmienić pliki gry które pobiera program Xbox'a tylko linuxem Cytuj
mt17 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 56 minut temu, BGT napisał: tylko linuxem Czyli np. bootwalnym systemem gotowym na pendrive ? Cytuj
konuss Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 1 godzinę temu, mt17 napisał: A mogę je jakoś "osiągnać" ? Pilnie chce podmienić pliki gry które pobiera program Xbox'a NSudo - polecam !!! Cytuj
mt17 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 2 godziny temu, konuss napisał: NSudo - polecam !!! Próbowałem. Nie wiem czy dobrze to robię, ale otworzyłem przez NSudo plik exe np. Total Commandera, i próbująć kopiować tam/nadpisać to nadal brak dostępu (testowałem na obu modach czyli "system" i "trustedinstaller". Coś źle robię ? Cytuj
kris2013 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 Jest szansa na poprawioną wersję bez problemów z aktualizacjami ? Cytuj
konuss Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 58 minut temu, kris2013 napisał: Jest szansa na poprawioną wersję bez problemów z aktualizacjami ? 30 minut. Właśnie się wgrywa Cytuj
Super3511 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 30 minut. Właśnie się wgrywaA jakie nowości będą? Tylko poprawa aktualizacji czy coś jeszcze?Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Cytuj
konuss Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 21 minut temu, Super3511 napisał: A jakie nowości będą? Tylko poprawa aktualizacji czy coś jeszcze? Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Aktualizacja 1-szy post. - Dodane wszystkie mozliwe poprawki o których wiedziałem. - Zintegrowane wszystkie mozliwe aktualizacje. - Pełna integralność systemy - wszystkie możliwe testy. - Pełna funkcjonalność - Windows Update - Konto Microsoft - SYSTEM MOŻNA NORMALNIE AKTUALIZOWAĆ - PAMIETAĆ O ZASTOSOWANIU INSTRUKCJI Z 1-SZEJ STRONY !!! - Chwilowo brak wersji bez Cortany - pojawi się w nowym temacie - chce porządek i jasność w komentarzach... Cytuj
Geno Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 Aktualizacja KB4551762 nie dodana:) Cytuj
Super3511 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 Pogubiłem się. Ten wątek jest teraz dla wersji z cortaną? Cytuj
katmai Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2020 W dniu 12.03.2020 o 15:47, tomciotbg1987 napisał: Chłopie jesteś Wielki Po wielu zawirowaniach według twoich wskazówek UDAŁO SIĘ !!! SUPER, dzięki Wielkie za pomoc. Tak to prawda mam klucz do wersji HOME zapisany w BIOS'ie. Jeszcze raz dzięki . Fajnie. Cieszę się, że mogłem pomóc. Przyznaje, że sam się z tym męczyłem 2 dni. Cytuj
meyepic Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 trasnfer przekroczony, można prosić o mirror? Cytuj
Gość Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Proszę - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
felcio11a Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 Witam wszystkich chciałbym się zapytać czy w tej wersji windowsa nie musi się używać programów t do wyłączania szpiegowania typu o&o shutup czy win10privacy dlatego, że w tej zmodyfikowanej wersji jest wszystko wyłączone co trzeba jak telemtria czy windows defender i nie potrzeba dodatkowych programów takiego typu? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Cytuj
as1as Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 Przecież w pierwszym poście masz odpowiedźNie wysłano przy użyciu Tapatalka Cytuj
Gość Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 Musi się wypowiedzieć autor. W modach gdzie wycięta jest telemetria programy do jej wyłączania fałszywie pokazują rzeczy wyłączone i nie wyłączone - zależy jakie i na czym bazują - rejestr - gpedit itp. A telemetria w win 10 jest bardzo rozbudowana i powiązana z różnymi komponentami systemu. I zmienia się z każdą aktualizacją systemu - microsoft dba o to by nie można jej wyłączyć całkowicie. MOŻNA JĄ TYLKO TROCHĘ OGRANICZYĆ W RÓŻNY SPOSÓB . Najmniej telemetryczna - że tak powiem - jest wersja education i enterprise - one już systemowo mają wyłączoną telemetrię ( ale czy całą? ) To bardzo rozbudowany temat. Ale według mnie wystarczy ją tylko trochę ograniczyć - chyba nie macie na komputerze rzeczy wagi państwowej - o której nie może dowiedzieć microsoft? Jej wyłączanie to trochę efekt placebo - i tak nigdy bez naprawdę głębokich testów nie wiemy ile jej zostało. Na słabszych komputerach ograniczenie telemetri może poprawić trochę wydajność - ograniczy ruch procesów systemowych - bo w nich głównie jest zaszyta cała telemetria. A używać tych programów chyba można - chociaż nigdy nie będzie wiadomo jak właściwie działają . Efekty mogą być nawet po kilku dniach. Np. U mnie po użyciu kilku tych programów przez kilka dni było ok - następnie zmieniła mi się ikonka sieci na pasku zadań na ikonkę taką jak przed wyborem sieci. Po kliknięciu pokazywało że nie jestem podłączony do sieci do której byłem podłączony. ALE WI-FI NORMALNIE DZIAŁAŁO. Zawsze tak było po kilku dniach - nigdy natychmiast. Sprawdzałem kilka razy. Więc - każde zmiany w systemie na własną odpowiedzialność - i nie pisać że coś nie działa jeśli zrobiło się coś na własną rękę. @konuss - przepraszam że trochę za ciebie, ale chciałem trochę naświetlić sprawę z tą telemetrią. Cytuj
konuss Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 5 godzin temu, zbigniew59 napisał: Musi się wypowiedzieć autor. W modach gdzie wycięta jest telemetria programy do jej wyłączania fałszywie pokazują rzeczy wyłączone i nie wyłączone - zależy jakie i na czym bazują - rejestr - gpedit itp. A telemetria w win 10 jest bardzo rozbudowana i powiązana z różnymi komponentami systemu. I zmienia się z każdą aktualizacją systemu - microsoft dba o to by nie można jej wyłączyć całkowicie. MOŻNA JĄ TYLKO TROCHĘ OGRANICZYĆ W RÓŻNY SPOSÓB . Najmniej telemetryczna - że tak powiem - jest wersja education i enterprise - one już systemowo mają wyłączoną telemetrię ( ale czy całą? ) To bardzo rozbudowany temat. Ale według mnie wystarczy ją tylko trochę ograniczyć - chyba nie macie na komputerze rzeczy wagi państwowej - o której nie może dowiedzieć microsoft? Jej wyłączanie to trochę efekt placebo - i tak nigdy bez naprawdę głębokich testów nie wiemy ile jej zostało. Na słabszych komputerach ograniczenie telemetri może poprawić trochę wydajność - ograniczy ruch procesów systemowych - bo w nich głównie jest zaszyta cała telemetria. A używać tych programów chyba można - chociaż nigdy nie będzie wiadomo jak właściwie działają . Efekty mogą być nawet po kilku dniach. Np. U mnie po użyciu kilku tych programów przez kilka dni było ok - następnie zmieniła mi się ikonka sieci na pasku zadań na ikonkę taką jak przed wyborem sieci. Po kliknięciu pokazywało że nie jestem podłączony do sieci do której byłem podłączony. ALE WI-FI NORMALNIE DZIAŁAŁO. Zawsze tak było po kilku dniach - nigdy natychmiast. Sprawdzałem kilka razy. Więc - każde zmiany w systemie na własną odpowiedzialność - i nie pisać że coś nie działa jeśli zrobiło się coś na własną rękę. @konuss - przepraszam że trochę za ciebie, ale chciałem trochę naświetlić sprawę z tą telemetrią. I po co mam się wypowoadac. Skoro mam takie zastępstwo he Cytuj
kris2013 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 Jest nowa aktualizacja KB 4541335.Niestety nie mogliśmy zainstalować tej aktualizacji błąd (0x800f0892) Taki komunikat.Dalej jest problem z aktualizacjami.Dlaczego ??? Cytuj
renatan Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 robisz przez WU czy odpalasz msu Cytuj
renatan Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 nie wiem jaka masz wersje ,jaka architekture ..[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pobierz i próbuj Cytuj
kris2013 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 Taką ja w temacie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Najnowsze Cytuj
kris2013 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 Instalował już ktoś aktualizację [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 (x64).Niestety u mnie nie poszła błąd (0x800f0892) Cytuj
szymibtw Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 15 minut temu, kris2013 napisał: Instalował już ktoś aktualizację [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 (x64).Niestety u mnie nie poszła błąd (0x800f0892) Po co Tobie aktualizacja modyfikacji? Cytuj
kris2013 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 Patrz post 1 SYSTEM MOŻNA NORMALNIE AKTUALIZOWAĆ - PAMIETAĆ O ZASTOSOWANIU INSTRUKCJI Z 1-SZEJ STRONY !!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi