Skocz do zawartości

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, zbigniew59 napisał:

U mnie na tej wersji wszystko działa - gpedit także - tylko w prawokliku to - nie działa - na żadnym twoim modzie - ja tego nie używam, ale skoro jest, dobrze by działało.

- Kopiuj/wklej

- Hash sum

Tak wiem o tym już. 

Opublikowano
12 minut temu, lucjush napisał:

Sciągniety z pierwszego postu w tym temacie. 

Nie. Sam spróbuj ściągnąć jeszcze raz. 

12 minut temu, lucjush napisał:

Nie. Sam spróbuj ściągnąć jeszcze raz. 

14 minut temu, lucjush napisał:

Niestety ale chyba mówisz o starej wersji. Sam zobacz spróbuj teraz ściągnąć. 

Opublikowano (edytowane)

Nadal brak funkcji - Przypnij do ekranu startowego.

Proponuję zamiast Usuń permamentnie - Usuń ostatecznie lub Usuń trwale.

Edytowane przez zbychg
Opublikowano

Po zastosowaniu tej poprawki mam zdublowane wpisy w prawokliku

- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
32 minuty temu, zbigniew59 napisał:

Po zastosowaniu tej poprawki mam zdublowane wpisy w prawokliku

- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dziwne. Otwórz Narzędzia systemowe i dalej Edytor prawokliku. I pokaż mi screen. A dalej wejdź w tym samym programie. Górne Menu - Plik - Czyszczenie Menu kontekstowego. Zrób screen i dalej kliknij na zduplikowana pozycje i wybierz po lewo - Otwórz w rejestrze i też mi zrób screena. Muszę to widzieć. Bo trochę niespodziewane. Sam se stworzył klucze. 

Opublikowano

@zbigniew59 prawdopodobnie użyłeś aktualizacji do poprzedniej wersji z 13.02.20 a nie VIP.

W edytorze rejestru HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\background\shell rozwiń shell i usuń zduplikowane wpisy .

UWAGA w Narzędzia też są zduplikowane wpisy.

Opublikowano

Info: Wczoraj stworzyłem nową wersje VIP ale bazie kompilacji 657 dodatkowo z wyczyszczonymi komponentami jak w starszych wersjach Home&Pro. Bez wyszukiwarki Cortany i całej telemetri. Bez usług Xbox. Bez usług drukowania, faksowania i powiązanych (to akurat łatwo idzie przywrócić dla osób które korzystają jednak z drukarki). Działający Sklep Microsoft, oraz aktualizacje Windows Update. Dla osób zainteresowanych. Potrzebuje na pilne modem LTE aby móc wysłać oraz wiadomo dalej wspierać to wszycho. Kontakt PW

Dodam że system ten postawiłem na Duronie 800MHZ i niecałych 380 MB pamięci RAM. Przeszedł całkowicie moje oczekiwania. RAKIETA! 

Opublikowano
13 minut temu, konuss napisał:

Info: Wczoraj stworzyłem nową wersje VIP ale bazie kompilacji 657 dodatkowo z wyczyszczonymi komponentami jak w starszych wersjach Home&Pro. Bez wyszukiwarki Cortany i całej telemetri. Bez usług Xbox. Bez usług drukowania, faksowania i powiązanych (to akurat łatwo idzie przywrócić dla osób które korzystają jednak z drukarki). Działający Sklep Microsoft, oraz aktualizacje Windows Update. Dla osób zainteresowanych. Potrzebuje na pilne modem LTE aby móc wysłać oraz wiadomo dalej wspierać to wszycho. Kontakt PW

Dodam że system ten postawiłem na Duronie 800MHZ i niecałych 380 MB pamięci RAM. Przeszedł całkowicie moje oczekiwania. RAKIETA! 

Grubo się dzieje panie Konuss widzę.... Najpierw przelewy a teraz w zamian za moda modem LTE....

Opublikowano
8 minut temu, szymibtw napisał:

Grubo się dzieje panie Konuss widzę.... Najpierw przelewy a teraz w zamian za moda modem LTE....

Może ktoś ma zbędnego. Po prostu. Ogólnie przestałem się tym przejmować tymi gadkami itd. Nie pasuje nie pisz nie korzystaj. Mam głęboko a jeśli chodzi o te przelewy możemy bardzo szybko zagrać w otwarte karty. To co ludzie piszą nie znaczy że w ogóle robią sam się przekonałem. Zwykle wypociny i nic. Wczoraj siedzieliśmy właśnie ze znajomym i liczone było. Łącznie osób które chciało mi osobiście pomoc było 34. Same pisały tutaj w temacie i w ogóle oh ah eh. Pokazanie się wyłącznie na kogoś tragedii. Bomba. Tak naprawdę pomogły mi tylko 7 osób które naprawdę potrafiły się nawet podzielić 5 zł Szacunek za to! 

Snafriozo i rafko81 lubią to
Opublikowano

Moje screny - przed - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I po - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mój wpis jest zmodyfikowany - a zdublowany jest default - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

@ Konuss - Wystarczy tylko uruchomić te 2 wpisy by wszystko działało - Hash sum i kopiuj/wklej

Po exe - umnie działają ale są te duplikaty - mogę je usunąć - ale to trochę roboty i nie po to jest ta aktualizacja. 

A używam wersji VIP - a nie wcześniejszych.

Na innych wersjach twojego systemu mam to samo - ale tam tylko próbowałem - nie musi działać bo nie jest przeznaczona do tych wersji.

Nie wiem dlaczego u @ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] działa a u mnie sa takie cuda?

MOJE PROBLEMY NIEAKTUALNE.

Jeszcze raz zainstalowałem czysty system i to exe działa. BEZPOŚREDNIO NA CZYSTYM SYSTEMIE.

Ja zrobiłem kilka modyfikacji - trochę głębsze usunięcie  telemetri  i dodatki by móc zainstalować obce style. Nic więcej.

TEN SYSTEM JEST PO.....NY  SKORO TAKIE MODYFIKACJE  z mojej strony - nie mające z tym nic wspólnego - zmieniają to.

Opublikowano
7 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Moje screny - przed - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I po - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mój wpis jest zmodyfikowany - a zdublowany jest default - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

@ Konuss - Wystarczy tylko uruchomić te 2 wpisy by wszystko działało - Hash sum i kopiuj/wklej

Po exe - umnie działają ale są te duplikaty - mogę je usunąć - ale to trochę roboty i nie po to jest ta aktualizacja. 

A używam wersji VIP - a nie wcześniejszych.

Na innych wersjach twojego systemu mam to samo - ale tam tylko próbowałem - nie musi działać bo nie jest przeznaczona do tych wersji.

Nie wiem dlaczego u @ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] działa a u mnie sa takie cuda?

MOJE PROBLEMY NIEAKTUALNE.

Jeszcze raz zainstalowałem czysty system i to exe działa. BEZPOŚREDNIO NA CZYSTYM SYSTEMIE.

Ja zrobiłem kilka modyfikacji - trochę głębsze usunięcie  telemetri  i dodatki by móc zainstalować obce style. Nic więcej.

TEN SYSTEM JEST PO.....NY  SKORO TAKIE MODYFIKACJE  z mojej strony - nie mające z tym nic wspólnego - zmieniają to.

Pierwsze ale pamiętaj że gdy cokolwiek sam zmieniasz dodatkowo w czyjejś aktualizacji nie powinieneś nawet się przyznawać mówię po grzecznosci. Wracając do tematu 

Piszesz kolego drogi o dodatkach by móc instalować obce themy - zabawie się w telepate - UXThemePatcher? 

Bo jeśli tak to powiem Ci wprost daj se spokój z wersją VIP bo to żadnego sensu. Skoro na starcie rozpierdzielasz integralność systemu. 

Opublikowano
56 minut temu, zbigniew59 napisał:

Napisałem - ten system ale chodziło mi ogólnie o win 10 a nie o tego moda.

Spokojnie ogólnie. Po prostu chciałem rozwiązać jakoś problem. Więc powiedz co dodajesz i zmieniasz

BGT lubi to
Opublikowano

Tylko to - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  - może nie potrzebnie ale nie wiem co własciwie pozmieniałeś.

+ UXThemePatcher - w innych modach sam to stosowałeś więc myślałem że nie przeszkadza.

+ theme do resources

+ tapeta, ekran logowania itp - ale to już na pewno nie ma wpływu.

I zainstalowałem NSudo + nowy plik hosts

Wszystko chodzi normalnie tylko takie cudo po użyciu tego exe

Opublikowano
2 godziny temu, zbigniew59 napisał:

Tylko to - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  - może nie potrzebnie ale nie wiem co własciwie pozmieniałeś.

+ UXThemePatcher - w innych modach sam to stosowałeś więc myślałem że nie przeszkadza.

+ theme do resources

+ tapeta, ekran logowania itp - ale to już na pewno nie ma wpływu.

I zainstalowałem NSudo + nowy plik hosts

Wszystko chodzi normalnie tylko takie cudo po użyciu tego exe

Tak stosowałam ale to na starcie narusza integralność systemu. Dodatkowo wrzucając te tweaki rozpierdzielasz na całego mój system tweakow. Na którym opierają się moje aktualizacje. Kogiel Mogiel się robi. Przy tym stanie nie wiem czy będzie działać Windows Update przy nowej zbiorczej aktualizacji i co się stanie gdy zrobisz po tym czyszczenie. 

Snafriozo lubi to
Opublikowano

Zainstalowałem ten system jeszcze raz - tym razem bez instalacji moich tweków - wcześniej instalowałem je zaraz po instalowaniu sterowników- teraz żadnych problemów z instalacją twojej poprawki i zadnych drobnych innych problemów przy instalacji innych rzeczy. Teraz wszystko instaluje się od strzała i po uruchomieniu działa. Widocznie wszystkie problemy miałem przez te moje baty.

Robił się misz-masz jak napisałeś.

A integralność nie jest chyba aż tak ważna - jeśli chodzi o zastosowania patchera themów. Ważne że  u mnie nie mam żadnych problemów.

Nawet nasz admin w swojej wstawce jednej z ostatnich - jakiś win7 - pisał że orginał w wersji angielskiej nie przechodzi testu sfc/scannow - i to w niczym nie przeszkadza.

Ważne że wiem , iż to z tylko tego powodu.

I jeszcze jedna sprawa - przy czyszczeniu pełnym z prawokliku nie działa opcja VSSADMIN - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
Godzinę temu, zbigniew59 napisał:

Zainstalowałem ten system jeszcze raz - tym razem bez instalacji moich tweków - wcześniej instalowałem je zaraz po instalowaniu sterowników- teraz żadnych problemów z instalacją twojej poprawki i zadnych drobnych innych problemów przy instalacji innych rzeczy. Teraz wszystko instaluje się od strzała i po uruchomieniu działa. Widocznie wszystkie problemy miałem przez te moje baty.

Robił się misz-masz jak napisałeś.

A integralność nie jest chyba aż tak ważna - jeśli chodzi o zastosowania patchera themów. Ważne że  u mnie nie mam żadnych problemów.

Nawet nasz admin w swojej wstawce jednej z ostatnich - jakiś win7 - pisał że orginał w wersji angielskiej nie przechodzi testu sfc/scannow - i to w niczym nie przeszkadza.

Ważne że wiem , iż to z tylko tego powodu.

I jeszcze jedna sprawa - przy czyszczeniu pełnym z prawokliku nie działa opcja VSSADMIN - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

U mnie opcja VSSADMIN działa natomiast u mnie dism kończy się błędem 
JX79y4I.png

Opublikowano
Godzinę temu, kamiloxf napisał:

U mnie opcja VSSADMIN działa natomiast u mnie dism kończy się błędem 

MOo widzisz super że o tym napisałeś. Poprawię to przy następnej aktualizacji. Dla pewności zrób sobie w cmd sfc aby sprawdzić pełną integralność systemu. Dodam fakt że osobiście nie polecam czyszczenia metodą DISM

Opublikowano

Witam

Dziś postanowiłem zainstalować system na laptopie HP ProBook 640 G1 i jest jak na zdjęciach...na wirtualnej maszynie jest ok.

Pendrive przygotowywany za pomocą  programów RUFUS i ULRA ISO
W Biosi-e próbowałem wszystkich opcji
Dodam iż instalowałem od autora wersję SLIM i było wporządku-przed chwilą go zainstalowałem testowo i jest ok.

Gdzie tkwi problem?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Zostaję jednak a tym SLIM-ie a ten dla VIP postawie na PC na dniach

Opublikowano
W dniu 23.02.2020 o 15:34, killer85-85 napisał:

Witam

Dziś postanowiłem zainstalować system na laptopie HP ProBook 640 G1 i jest jak na zdjęciach...na wirtualnej maszynie jest ok.

Pendrive przygotowywany za pomocą  programów RUFUS i ULRA ISO
W Biosi-e próbowałem wszystkich opcji
Dodam iż instalowałem od autora wersję SLIM i było wporządku-przed chwilą go zainstalowałem testowo i jest ok.

Gdzie tkwi problem?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Zostaję jednak a tym SLIM-ie a ten dla VIP postawie na PC na dniach

Nie wiem czemu ogólnie nie mogę odpalić screenów co podałeś. Mógłbyś opis ten problem? Wspomniałeś o nim i nic poza tym 

Opublikowano
23 minuty temu, konuss napisał:

Nie wiem czemu ogólnie nie mogę odpalić screenów co podałeś. Mógłbyś opis ten problem? Wspomniałeś o nim i nic poza tym 

W opisanym przez @killer85-85 chodzi o że po instalacji brak twoich dodatków