Brodi Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Witam Czy da się jakoś bezboleśnie zrobić pendrajwa na którym miałbym wersje instalacyjne win 7 32 i 64 oraz win81 32 i 64 ? Takie 4w1? Drugie pytanie, obecnie winclub/a-team wydaje swoje uaktualniane wersje win7 i win81 w postaci osobnych wersji (czyli 32 i 64 bity w osobnych płytkach jak i aio), czy da się jakoś scalić to ręcznie, czyli czy mając tylko dwie płytki z 32 i 64 chciałbym zrobić wersję aio bo akurat nie mam dostępu do wersji aio. Cytuj
provectus Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 ale ja masz aio gotowe to na co robić je samemu? Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Andrzej z tego co zrozumiałem chłopak chce mieć na jednym pendrive Instalatory Windows 7 i 8.1 naraz! To jest ten kłopot Cytuj
kulten Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ja rozwiązanie znalazłem tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Na penie 30GB sformatowanym do NTFS uruchamianie systemów 7 i 8 działa bez problemu. Polecam. Cytuj
Gość sniperelitev2 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Drugim rozwiązaniem twojego problemu jest kupno ( chyba że masz ) Dysk z kieszenia USB lub USB 64 GB i więcej. Pobierasz program GPARTED wypalasz i nagrywasz na płytkę za pomoca programów wiktorynki z tego forum do wypalania aio. ( Ashampo burning ) portable. Wkładasz USB do portu , reset pc i odpalasz program z płyty. Dzielisz nim swojego pendrive , dysk . Na parrtycje. Ważna uwaga 8.1 musisz dać na UEFI i na FAT32 . Jeżeli 7 tez uefi no to też FAT32. Przykład dysk 64 GB dziele na : A.) 8 GB fat 32 B.) 8 GB fat 32 C.) Pozostałe Jak masz podzielony to programami: Wintoobotic wypalasz na tej partycji windows 8.1 , pododnie 7 . UEFI ) lub rufusem. Najlepiej na każdym osobno.: Najpierw najlepiej 7 sobie postawić obok tego 8.1 na osobnej. jeżeli wszystko okey. To będziesz miał AIO pendrive , niestety na FAT idzie strasznie długo. przy 8 GB wintoobotick robi nawet 3 godziny AIO 8.1 Cytuj
Nieobecny Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Na FAT32 nie wypalisz obrazów gdzie rozmiar wim przekracza 4GB. Tylko NTFS. Cytuj
Aderus1 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Pobierz sobie windowsa 8.1 aio jest na forum.Nie musisz nic zmieniać gotowe jest i działa bardzo dobrze.Do wypalenia polecam rufusa pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi