Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiłem 5 podejść systemów 1607  i z roku 2017....nawet Twój syper z marca 2018 i kosz bo nvidia nie da rady zrobić żadnych sterowników, ani 1080ti ani 4080 super....klapa....... Od 1803 i 1809 śmiga wszystko czy LTSC czy home czy pro. Aobe działa tylko szkoda czasu na mniej niż 1803.

Opublikowano
3 godziny temu, wbak1102 napisał(a):

Przecież to nie jest twój czas ,to po co te bzdury piszesz.Chcesz dyktować @srom-otnik-owi co ma robić.:laie_67:

Wbaku 1102 czy jakoś tak się nazwałeś!     Srom-otnik wie co robi..... poprawia oi tnie fajny system, lecz fakty to fakty..... nvidia jest nieubłagalna...... warto to od razu powiedzieć żeby nikt nie miał rozczarowania. Tylko stare złomki skożystają bez grafiki na procku zintegowanym układem gpu. Muszę pochwalić lot11extreme bo jest bardzo dobrze z poborem prądu /listwa w gniazdku ORNO/... warto stawiać na oszczęność i brak wodotysków. Nikt nie neguje naszego mistrza.... ja od xp jestem zachwycony jego wiedzą komputerową a anty-systemową /o NWO i 1 GLOBALNYM RZĄDZIE.... a to wszystko jest ta sama siła co nas kontroluje. Więc powinniśny się wspierać a nie wzajemnie obrażać...podpowiadać sobie a nie jak dzieci sypać sobie piaskiem w oczy....... Moiłego dnia.

Ps/ oj ciekawy jestem czy drivers studio nvidia 560.70 ruszy..... jeszcze nikt z netu tego nie dokonał..... nikt.....

Opublikowano

Chłopaki szkoleni... wysoko.... na 2 pietrze.

A tak poważnie to napiszcie coś retorycznego.... 

Te fotum winclub jest od tego żeby nam wszystkim służyło..... a nie skłucało .......

Pisząc szybko zgubiłem literkę.... czy to jest koniec świata ! Od nieków zaraz wyzywać..... 

Oczywiście że moja wiedza w ingerencje systemu jest dużo mniejsza od Mistrza....On to poziom światowej elity w modach systemowych.....

Cóż .... ja znam się na fotografii i budowaniu i konfigurowaniu komputerów .... 

Wy MASARZ i wbank znacie się na wytykaniu i konfliktach...każdy jest od czegoś.

Pozdrawiam i przepraszam jak kogoś uraziłem. Miłego Wekendu.

Opublikowano
42 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

Chłopy, wrzućcie na luz, proszę....

właśnie nie wiem o co chodzi ale tragedia widzę dobrze ze się nie udzielam  rzadko :), dzialaj nasz mistrzu w co najlepsze co potrafisz kazdy potrafi cos robic na swoj  sposób każdy ma inna wiedze pozdrowienia dla zony i dzieci 

srom-otnik lubi to
Opublikowano
3 godziny temu, profilm34 napisał(a):

ak zadziała tylko sterownik nvidia studio pod 4080super to wszystkie systemy lądują w koszu. 

Mam obecnie na blaszaku i kosi wszystkie 10tki i 11stki.

Ale wspomniane stery raczej nie wejdą...

Opublikowano
11 minut temu, srom-otnik napisał(a):

Mam obecnie na blaszaku i kosi wszystkie 10tki i 11stki.

Ale wspomniane stery raczej nie wejdą...

Szkoda....przyda się stare laptopy bez grafiki tylko sam procek......

Do pracy poważniejszej i do grania to bez grafiki jak se radzić....odpada......

Pisałem że od 1803 i 1809 nvidia wchodzi śmiało.... i co ! pocisneli mi za zgibioną literkę.

srom-otnik lubi to
Opublikowano

fajnie byłoby w10 loT 22h2 zrobić imho, podstawki 1607 używałem 5 lat temu w górę, raczej nadaje się na naprawdę starsze sprzęty, bo kompatybilność driverów i programów jest obecnie mocno ograniczona

no ale jak dostanę gruza z jakimś c2d do renowacji, to pewnie będę stawiał, jak mistrzu wyda nowe ISO :D

srom-otnik lubi to
Opublikowano
11 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

kosi wszystkie 10tki i 11stki

Od kilku lat działam na Twoim modzie 21H1 i na razie nie znalazłem nic lepszego. Szkoda, że  porzuciłeś aktualizacje usprawnień w tych modach, bo nowych tweaków znalazłoby się pewnie trochę. Mułowatą 11-tkę nadal traktuję tylko jako ciekawostkę.

potrzebuje i Lejos lubią to
Opublikowano
20 godzin temu, profilm34 napisał(a):

Coś wspaniałego... 28

zużycie energi też będzie lux.....

jak zadziała tylko sterownik nvidia studio pod 4080super to wszystkie systemy lądują w koszu. 

Do takiego systemu potrzebujesz zwykłe sterowniki Nvidia czyli poniżej wersji 496. Nowsze są już tylko DCH.

Co do samej karty to musiałbyś pewnie modować plik inf i dodać obsługe swojej karty do takiego sterownika. Najprościej byłoby spróbować z inf z 3080.

Opublikowano
W dniu 22.07.2024 o 08:05, piter1114 napisał(a):

Od kilku lat działam na Twoim modzie 21H1 i na razie nie znalazłem nic lepszego. Szkoda, że  porzuciłeś aktualizacje usprawnień w tych modach, bo nowych tweaków znalazłoby się pewnie trochę. Mułowatą 11-tkę nadal traktuję tylko jako ciekawostkę.

Po LTSB zrobię Wam W10 pro/home oraz LTSC, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość. Teraz pracuję nad LTSB tylko od północy do 2giej bo w ciągu dnia nie mam już czasu na dłubanki systemowe 

Opublikowano
2 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

Po LTSB zrobię Wam W10 pro/home oraz LTSC

To bardzo dobra wiadomość. Myślę, że wielu użytkowników nadal będzie korzystać  z modowanej 10-ki z prostej przyczyny. Nie każdy posiada nowego lub kilkuletniego kompa ,na którym  11-stka chodzi poprawnie. Większość 7-10 letnich urządzeń ma już z tym windowsem różne problemy. Po za tym, ogrom  śmieci i brak reakcji na potrzeby użytkowników zniechęca do korzystania z 11-ki. W10 nadal jest w dobrej formie i oby do  jakiegoś przełomu w 11stce tak pozostało.

Opublikowano
4 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

Po LTSB zrobię Wam W10 pro/home oraz LTSC, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość. Teraz pracuję nad LTSB tylko od północy do 2giej bo w ciągu dnia nie mam już czasu na dłubanki systemowe 

kurde to jak by było ltsc 21h1 to ja już wgl bym skakał z radości!

srom-otnik lubi to
Opublikowano
55 minut temu, potrzebuje napisał(a):

To się dzieje, halyna mam zawał 😍  ps. Który system lepiej głównie do gier, mniej procesów, LTSB czy ltsc? Jakie różnice są w tych systemach? 

Nie gram w nic, więc nie odpowiem.

Na LTSC przez kilka lat nie funkcjonowałem, ale do 26 procesów zszedłem wczoraj na LTSB i to chyba niezły wynik.

LTSB to stary dziadek i jeszcze nie tak spaprany jak nowsze pomioty M$.

Sami zobaczycie niebawem..