Skocz do zawartości

Firefox długo się uruchamia na Windows 8.1 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczoraj zainstalowałem Windows 8.1 PRO i zauważyłem, że firefox 29 ma problem z uruchamianiem się. Uruchamia się dłużej niz zazwyczaj. Objawia się to tak:

-Klikam w ikonę i pojawia się białe tło bez "zamknij, zminimalizuj, maksymalizuj" (tylko białe tło). (pasek start widać normalnie)

-Myszka zamienia się w kółko

-FF uruchomi się normalnie po 6 sekundach

Dodam jeszcze, że zrzut ekranu nie może uchwycić tego białego tła. Tzw. po wklejeniu zrzutu ekranu do painta jest już pokazany normalny firefox. (być może przez opóźnienie)

Żeby nie było. FF jest świeżo zainstalowany, i nie ma tam żadnych zbędnych dodatków.

Opublikowano

Zainstaluj sobie 7.Windows 8 to gadżet który powinno się eliminować z sieci :)

Windows 7 i Debian na boku, niema lepszej kombinacji :)

//edit

luknij na to : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Witam. Wczoraj zainstalowałem Windows 8.1 PRO i zauważyłem, że firefox 29 ma problem z uruchamianiem się. Uruchamia się dłużej niz zazwyczaj. Objawia się to tak:

-Klikam w ikonę i pojawia się białe tło bez "zamknij, zminimalizuj, maksymalizuj" (tylko białe tło). (pasek start widać normalnie)

Dodam jeszcze, że zrzut ekranu nie może uchwycić tego białego tła. Tzw. po wklejeniu zrzutu ekranu do painta jest już pokazany normalny firefox. (być może przez opóźnienie)

Żeby nie było. FF jest świeżo zainstalowany, i nie ma tam żadnych zbędnych dodatków.

Oj to dziwne...u mnie uruchamia się 2 razy szybciej niż poprzednia 28.0 na którą to właśnie z tego powodu narzekałem.

Opublikowano

@UP

Ja zawsze mam takie dziwne problemy.

Rozważam przejście na W7. Z nim nie było problemów. 

Zrobiłem clean install wersji Aurora i dalej to samo. Jest ścinka przy uruchamianiu. Strasznie mnie to irytuje. Przeinstaluję system może to coś zmieni. Jak nie to powrót na 7.

Opublikowano

u mnie problem z przegladarkami na 8.1 pro  wyglada iz otwierają sie zminimalizowane na pasku zadan po ruszeniu myszką otwiera sie pelne okno czy wie ktos  jaki powod czy moze czegos brakuje probowalem wlasciwosci uruchom zmaksymalizowane  ale nadal to samo problem ten wystepuje po uruchomieniu komputera a jesli na nim juz dzialam jakis czas zamkne przegladarke  i ponownie otworze to normalnie sie uruchamiaja  zmaksymalizowane. Tylko w IE nie wystepuje ten problem (Asus  N61VG intel core 2 duo 2.20 ghz T6600 4gb ram)

Opublikowano

bo wsparcia nie ma i lecisz na sterach MS...proste..

Nagroda Nobla jak nic. .  ;)

Jednym zdaniem Rozwiązaleś i Wyjaśniłeś wszystko. Genialne. Że też nikt na to nie wpadł.

Bo w necie jest sporo narzekania na ten problem. Nie zakładam że wszyscy lecą bez wsparcia, wszyscy mają te same systemy. Ale co tam..

Z tego co można wyczytać:

Niektórym pomogło odinstalowanie Liska, wyczyszczenie z pozostalości i ponowna instalacja.

Innym:

mialem ten sam problem ale po paru przeczytanych postach i kombinacja dolegliwosc mojego Fx'a minela. samo ustawienie opcji uruchom zmaksymalizowane nic nie dalo ale i tu podkreslam :) ale zmiana na uruchom zminimalizowane a potem przestawienie z powrotem na uruchom zmaksymalizowane pomogla. sprobujcie

Wybierz w pasku zadań "przesuń", następnie spróbuj popracować klawiszami kierunku albo wystartuj kilka razy FF w safe mode.

Można jeszcze zobaczyć w lisku: Wyłączenie - Korzystaj z akceleracji sprzętowej. Czy mamy najnowsze sterowniki, instalacja DirectX.

Opublikowano

Co w tym dziwnego? Ty genialny Jesteś i tyle. No i Masz wsparcie.
A merytorycznie żeby nasze posty coś wniosły.
A tym co nie działało, i raptem zaczeło działać pewnie wsparcie doszło potajemnie, ale o tym nie wiedzą.
No bo jak to logicznie Wytumaczysz?

BTW. Logicznie biorąc, i traktować Twoje słowa na poważnie.
Tym co lisek nie działa pozostaje zmiana sprzętu. :P Dobre, dobre.

Opublikowano

to raczej albo format albo upgrade...raczej... ja spotkałem sie z takimi problemami nie tylko na FF i w 95% była wina zainstalowania w7 na sprzecie dzie  yl tylko xp i nic wiecej i na sterach default bo po co strona producenta (ty tak samo uważasz)... a kolejne 5% była wina braku sterowników nowszych....