Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Od czasu gdy weszła aktualizacja Creators Update, aplikacje które używam przestały działać.

Pobieram cały czas kompilacje sprzed tej aktualizacji jednak mój komputer musi chodzić 24/7 a zazwyczaj w nocy sam się aktualizuje przerywając wszystkie zadania które się wykonywały.

Samo wyłączenie usługi Windows update nic nie daje.

Co jeszcze można zrobić?

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Użyj tego i odznacz wszystko co związane z WU zamknij i reset kompa :)

Opublikowano

Mój skrypt RemoveSPY Ci pomoże, po wyłączeniu usługi Windows Update zostają jeszcze zadania w harmonogramie Zadań do wyłączenia.

W skrpycie wejdź do menu i tam wszytko masz jak na dłoni - * pokazuje co jest włączone lub wyłączone.

Jak chcesz na zawsze zawsze to możesz usunąć Windows Update bezpowrotnie. Niedługo dodam to jako opcja w skrypcie.

Opublikowano

eee tam bezpowrotnie... ja po wywaleniu usługi tym poleceniem "sc delete wuauserv" dodałem ją z powrotem za pomocą programu windows repair

Bezpowrotnie oznacza usunięcie z systemu nie usługi ale jako komponent - tu już nic nie pomoże

Opublikowano

Testowałem wiele programów tego typu, ale żaden nie spełnia moich oczekiwań a Tobie udało się rozwiązać problem?

Opublikowano

Używam tego nic to nie daje bo WU się włącza kiedy chce - szukaj dalej jak Ci się chce.

Opublikowano

Właśnie to nic nie daje, zawsze rano wita mnie komunikat o aktualizacji.

Coś źle robisz. U mnie to wystarcza

Opublikowano

Nie wiem co zmieniłem ale teraz Asystent pyta mnie o datę aktualizacji i mam spokój na kilka dni.

Opublikowano

Teraz używam Windows Update Blocker 1.1 w wersji portable i działa - nie wyskakuje mi uaktualnienie! Brawo! tu macie link do programu: 

Opublikowano

Czas na kwas:

Po testujcie czy działa. Nie wolno klikać - sprawdź aktualizacje, system sam nie powinien 'mieć możliwości wyszukać'

Jak to bywa w życiu = Standardowa Odpowiedź Administratora -  u mnie działa

nie wiem czy u Was zadziała - dajcie znać,

kopiuj-wklej poniższy kod do CMD\uruchomiony jako Administrator\ + ENTER i tyle

Opublikowano

Niestety po wielomiesięcznej walce Win 10 sam mi się zaktualizował. Niestety nie wygra się z Win 10 jeśli chodzi o aktualizację. Teraz Asystenta nawet nie widać było.

Opublikowano

@m4sdzięki za podpowiedź i za skrypt :)

Czy tą metodą poniżej da radę również usunąć Windows Update?

Opublikowano
[mention=1836]m4s[/mention]dzięki za podpowiedź i za skrypt [emoji4]

Czy tą metodą poniżej da radę również usunąć Windows Update?

Spróbuj. Moja metoda wyrzyna całkowicie WU z systemu.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Niestety po kilkumiesięcznej walce z Windows Update - już myślałem, że znalazłem program który mi usunie WU - ale niestety WU zainstalował się sam do najnowszej wersji całkowicie nie pytając mnie o zdanie. Doszedłem do wniosku że już lepiej użyć tego Asystenta i zainstalować najnowsze wersje. Poległem.

Opublikowano

Wyłączenie WU

CMD jako Admin

net stop bits (enter)

net stop wuauserv (enter)

Uruchomienie WU

CMD jako Admin

net start bits (enter)

net start wuauserv (enter)

P.S. Warto też na sztywno w usługach wyłączyć 

Czyli:

wu.PNG