Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Udało mi się skompletować starą Toshibę Satellite Pro 4600 i szukam jakiegoś moda XP na którym da radę jeszcze pograć w stare klasyki (w sensie, że system nie zje mi całej mocy sprzętu). Niestety wiele gier nie mogę odpalić na Windowsie Millenium mimo iż komputer by je uciagnal.

Specyfikacja:

Pentium III 750MHz

128MB RAM

30GB HDD

GPU TRIDENT XP

Co byście polecili? :)

Opublikowano

Witam :)

Udało mi się skompletować starą Toshibę Satellite Pro 4600 i szukam jakiegoś moda XP na którym da radę jeszcze pograć w stare klasyki (w sensie, że system nie zje mi całej mocy sprzętu). Niestety wiele gier nie mogę odpalić na Windowsie Millenium mimo iż komputer by je uciagnal.

Specyfikacja:

Pentium III 750MHz

128MB RAM

30GB HDD

GPU TRIDENT XP

Co byście polecili? :)

Kolego  pracujesz  w muzeum  czy  może jesteś  archiwistą   :D  - podziwiam  Ciebie za cierpliwość  do  takiej " rakiety ". Szkoda że  dwa miesiące wcześniej  nie zadałeś  tego pytania  bo bym  Ci  sprezentował dużo  lepsze " rakiety " -  cztery sztuki  ( 2X HP dv7000 , Toshiba , Acer )  oddałem chłopakowi na złom ale szło  je  przy Twoim  spokoju  do majsterkowania  przywrócić  do życia - no szkoda miałbyś  co robić ?.

Ja bym  Tobie  radził  zainstalować  Win 2000  , wyczyścić  go pięknie , w pudełeczko  i za  20 - 30 lat  wykopać go  z domowego archiwum  może parę ładnych  groszy  za niego dostaniesz ?.

Życzę  powodzenia i podziwiam za cierpliwość.

Opublikowano

Obawiam się iż tu nawet ten mod (Windows XP Light (V3.1)) moze mieć poważne problemy a 128 MB RAM to bardo bardzo mało - nawet jak na XP. Przecież goły XP aby pracować z sensem wymagał na minimum 256 MB (na 128 MB działał) a tu jest SP3.

Tu najlepiej dać Win 2000 lub Milenium lub 98SE. 

Opublikowano

Obawiam się iż tu nawet ten mod (Windows XP Light (V3.1)) moze mieć poważne problemy a 128 MB RAM to bardo bardzo mało - nawet jak na XP. Przecież goły XP aby pracować z sensem wymagał na minimum 256 MB (na 128 MB działał) a tu jest SP3.

Tu najlepiej dać Win 2000 lub Milenium lub 98SE. 

Nie doczytałeś  -   " Kupiłem kość 256MB (razem 384), "   więc  już " rakieta " :D

Opublikowano

Nie doczytałeś  -   " Kupiłem kość 256MB (razem 384), "   więc  już " rakieta " :D

Nadal mam poważne obawy iż będą problemy. Czyli to będzie podobnie jak z pracą pełnego Win 7 na 1 rdzeniowym Atomie - mimo 2 GB RAM działa to tylko teoretycznie ale pracować się na tym za bardzo nie da. Tu procesor jest tez mocno słaby.

Opublikowano

No i masz system dla siebie  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Gry ?  tego nie będą wiedzieć  nawet najstarsi  górale !  tego to akurat Ci nie powiem bo ostatni raz miałem styczność  z win 2000  chyba  w 2003 roku , ale pamiętam że miałem jakąś  przeróbkę i bardzo fajnie to działało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie