locarno Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Witam, od jakiegoś czasu mam następujący problem. Nie działa mi żadna aplikacja Metro która wymaga internetu.Od sklepu Windows otrzymuję taki kod błędu: 0x80072efdOd Pogody: Brak połączenia z internetem, sprawdź swoje połączenie internetowe.Wiadomości się nie ładują: białe tło, oraz napis ostatnia aktualizacja wtorek 7 sty.TVN Player: Nie ładuje filmówZ Windows update mam zainstalowane wszystkie aktualizacje. Mam Windows 8.1 GDR1. GDR był zainstalowany z przecieku który ukazał się wcześniej (iso). Z internetem jestem połączony przez WI-FI. Nie używam żadnego antywirusa, tylko domyślnego Windows Defendera. Na koncie lokalnym i na koncie M$ nie ma różnicy. Proszę o pomoc Dodatkowo wstawię log z komendy /sfc scannow[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Po zakończeniu skanowania otrzymałem taką wiadomość: Cytuj
locarno Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Proszę o pomoc. Czy została mi już tylko reinstalacja systemu ? Cytuj
nemo1960 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 W win 8, 8.1 jest opcja odświeżanie systemu najpierw jej użyj. Cytuj
locarno Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Tak, tylko, że nie chcę tracić programów i plików, a po drugie nie mam płyty z Windowsem. Cytuj
houseloverz Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 @nemo & @locarno Przy tym kodzie błędu, przy próbie odświeżania systemu wyskakuje komunikat, że dysk został zablokowany, właśnie po przez uszkodzone lub brakujące pliki zabezpieczeń systemu. Dlatego najlepiej zrobić czystą instalację, lub tak jak już pisałem zastosować mój sposób bez utraty danych i ustawień, czytając post #6 z tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a po drugie nie mam płyty z Windowsem Systemy do pobrania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], udostępniane na bieżąco przez admina Mr.T Pozdrawiam P.M. Cytuj
locarno Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Dzięki wielkie kolego bardzo mnie poratowałeś. Temat można zamknąć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi