Skocz do zawartości

Windows 8.1: Nie działają aplikacje Metro/brak połączenia z internetem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu mam następujący problem. Nie działa mi żadna aplikacja Metro która wymaga internetu.
Od sklepu Windows otrzymuję taki kod błędu: 0x80072efd
Od Pogody: Brak połączenia z internetem, sprawdź swoje połączenie internetowe.
Wiadomości się nie ładują: białe tło, oraz napis ostatnia aktualizacja wtorek 7 sty.
TVN Player: Nie ładuje filmów

Z Windows update mam zainstalowane wszystkie aktualizacje. Mam Windows 8.1 GDR1. GDR był zainstalowany z przecieku który ukazał się wcześniej (iso). Z internetem jestem połączony przez WI-FI. Nie używam żadnego antywirusa, tylko domyślnego Windows Defendera. Na koncie lokalnym i na koncie M$ nie ma różnicy. Proszę o pomoc

Dodatkowo wstawię log z komendy /sfc scannow

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Po zakończeniu skanowania otrzymałem taką wiadomość:
1037120100_1398509208.png

Opublikowano

@nemo & @locarno

Przy tym kodzie błędu, przy próbie odświeżania systemu wyskakuje komunikat, że dysk został zablokowany, właśnie po przez uszkodzone lub brakujące pliki zabezpieczeń systemu. Dlatego najlepiej zrobić czystą instalację, lub tak jak już pisałem zastosować mój sposób bez utraty danych i ustawień, czytając post #6 z tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  :)

a po drugie nie mam płyty z Windowsem

Systemy do pobrania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], udostępniane na bieżąco przez admina Mr.T  ;) 

Pozdrawiam P.M.