Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, senior38 napisał:

Zainstalowałem.Fajny system,ale mam pytanie.Czy jest możliwość wstawienia fotki w awatar przy uruchamianiu systemu?

Kursorem do prawej krawędzi ekranu aż zobaczysz pasek z ustawieniami klikasz ustawienia następnie avatar i se ustawiasz :)

Opublikowano
Godzinę temu, Zireveen napisał:

Jak to jest z aktywacją wersji Core? Gdyż właśnie taką zainstalowałem, mam oryginalnego Home Premium W7 z wlepą i wszystkim, na W10 działał klucz a tutaj nie.

Kluczem od win 7 nie aktywujesz 8.1 :L

Opublikowano
15 minut temu, senior38 napisał:

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego systemu.Jak uruchomić gry,chodzi mi o gry Microsoft Solitare takie jak w Win 7 pro?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]jak zainstalujesz to będziesz miał klasyczne gry z 7 na 8.1

@senior38
34g5x8g.jpg

Tu masz dowód że gry działają

Opublikowano

Czy jak mam w tej chwili windows 10 i chciałbym zainstalować ten system operacyjny to moje wszystkie dane (notatki, zdjęcia) się usuną czy utworzy się windows.old? Chciałbym zrobić formatowanie wstawiając ten system, ale nie mam gdzie przerzucić ważnych zdjęć.

Opublikowano
1 minutę temu, Kazuro10 napisał:

Czy jak mam w tej chwili windows 10 i chciałbym zainstalować ten system operacyjny to moje wszystkie dane (notatki, zdjęcia) się usuną czy utworzy się windows.old? Chciałbym zrobić formatowanie wstawiając ten system, ale nie mam gdzie przerzucić ważnych zdjęć.

Teoretycznie się da, praktycznie narobisz więcej syfu niż co :)

Opublikowano

Witam. System zainstalowałem na trzech swoich laptopach i działa rewelacyjnie. Jest tylko jeden mały bug, mianowicie podczas uruchamiania jednego z laptopów Acer-a Aspire V5-573G z dyskiem ssd samsung 830 prawie zawsze mam do czynienia z następującym scenariuszem. Uruchamiam lapka, pojawiają się komunikaty BIOS-u, znikają po czym pojawia się okienko Windows-a i tyle, nie pojawia się już kółeczko postępu wgrywania się systemu. Muszę zrobić hard reset i zaraz uruchomić lapka ponownie i system wgrywa się już normalnie. Mile widziana sugestia co może być nie tak ?

Opublikowano
2 godziny temu, andiss napisał:

Witam. System zainstalowałem na trzech swoich laptopach i działa rewelacyjnie. Jest tylko jeden mały bug, mianowicie podczas uruchamiania jednego z laptopów Acer-a Aspire V5-573G z dyskiem ssd samsung 830 prawie zawsze mam do czynienia z następującym scenariuszem. Uruchamiam lapka, pojawiają się komunikaty BIOS-u, znikają po czym pojawia się okienko Windows-a i tyle, nie pojawia się już kółeczko postępu wgrywania się systemu. Muszę zrobić hard reset i zaraz uruchomić lapka ponownie i system wgrywa się już normalnie. Mile widziana sugestia co może być nie tak ?

Miałem identyczny problem z laptopem HP8440, win 10, męczyłem się bardzo długo - problem zniknął, gdy ustawiłem normalny start laptopa, był ustawiony domyślnie szybki.

Proszę poszukać w ustawieniach i zmienić - u mnie pomogło, teraz za każdym razem mój laptop staruje normalnie.

Opublikowano
Godzinę temu, TZE napisał:

Miałem identyczny problem z laptopem HP8440, win 10, męczyłem się bardzo długo - problem zniknął, gdy ustawiłem normalny start laptopa, był ustawiony domyślnie szybki.

Proszę poszukać w ustawieniach i zmienić - u mnie pomogło, teraz za każdym razem mój laptop staruje normalnie.

Niestety w moim BIOS-ie nie ma opcji szybkiego bootowania, jest jedynie quiet boot ale po wyłączeniu tej opcji u mnie nie ma zmian w zachowaniu się laptopa. Problem nadal występuje :(

Opublikowano
19 minut temu, andiss napisał:

Niestety w moim BIOS-ie nie ma opcji szybkiego bootowania, jest jedynie quiet boot ale po wyłączeniu tej opcji u mnie nie ma zmian w zachowaniu się laptopa. Problem nadal występuje :(

Zobacz czy w Panel Sterowania------>Opcje Zasilania------>Wybierz działanie przycisków zasilania nie masz zaznaczonej opcji Włącz Szybkie Uruchamianie

Opublikowano
19 minut temu, kamiloxf napisał:

Zobacz czy w Panel Sterowania------>Opcje Zasilania------>Wybierz działanie przycisków zasilania nie masz zaznaczonej opcji Włącz Szybkie Uruchamianie

@kamiloxf - jesteś wielki. Zrobiłem jak napisałeś, nie zauważyłem żeby system się uruchamiał wolniej a mój problem wyeliminowany :) THX

Opublikowano
14 godzin temu, andiss napisał:

Nie napisałem, że nic o zmianach w BIOS.

U mnie zadziałało w ustawieniach cytat: Panel Sterowania------>Opcje Zasilania------>Wybierz działanie przycisków zasilania nie masz zaznaczonej opcji Włącz Szybkie Uruchamianie ?